בדק בית: כל מה שחשוב לדעת לפני שמזמינים
בשנים האחרונות תחום בדק הבית הפך לנפוץ ומבוקש מאד, במיוחד בקרב כאלה שרכשו דירה מקבלן או עומדים לרכוש דירה יד 2. במדריך הבא נסביר מה זה בדק בית, מתי מומלץ לעשות בדק בית, מה כוללת הבדיקה וכמה היא עולה.
אם רכשתם לאחרונה דירה חדשה מקבלן, ודאי יצא לכם לשמוע את החברים או השכנים החדשים שלכם מדברים על בדיקה שנקראת בדק בית. בשנים האחרונות בדק הבית הפך לתחום נפוץ מאד ולא מעט אנשים שמבקשים לאתר ליקויי בנייה בדירות חדשות מקבלן או דירות יד שנייה מבצעים אותה.
במדריך הבא נסביר מה זה בדק בית, מתי מומלץ לעשות בדק בית, מה כוללת הבדיקה, כמה היא עולה ומה עשוי להשפיע על המחיר שתשלמו.
מה זה בדק בית?
בדק בית היא בדיקה שמטרתה לאתר ליקויים במערכות השונות של הבית, כגון מערכת המים, האיטום, החשמל, הריצוף, הצבע, הגימור ועוד. כלומר, בעל המקצוע יבדוק את המערכות השונות של הבית אך לא רק, הוא ישים דגש גם על רמת הגימורים, האלומיניום, הריצוף והרובה. בתום הבדיקה בעל המקצוע יספק לכם דוח ממצאים המפרט את כל הליקויים, בפילוח לפי תחומים, את ההמלצה לתיקון הליקויים והעלות שלהם.
מתי מומלץ לעשות בדק בית?
יש מגוון רחב של מקרים שבהם מומלץ לעשות בדק בית ועם זאת, יש שני מקרים נפוצים שבהם נמליץ לכם לעשות את הבדיקה. המקרה הראשון הוא לאחר רכישת דירה חדשה מקבלן, בדיקה שבמהלכה תגלו ליקויים שהקבלן שלכם יהיה חייב לתקן בתוך שנת הבדק הראשונה.
המקרה השני שבו אנחנו ממליצים לכם להזמין את הבדיקה הוא לפני רכישת דירה יד שנייה. מדובר בבדיקה חשובה מאד, במיוחד אם מדובר בתים ישנים שבהם הסיכוי לנזילות סמויות ותקלות נסתרות מהעין הוא גדול יותר. בתוך כך, הבדיקה הזו תאפשר לכם להבטיח שאתם לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה.
מי רשאי לבצע בדק בית?
בדק בית היא בדיקה מורכבת שדורשמת מומחיות רבה. אמנם אין במדינה שום חוק המגדיר מי רשאי לבצע בדק בית ומי לא ועם זאת, בדק בית היא בדיקה שמומלץ שיבצע מהנדס בניין, הנדסאי בניין או אדריכל.
חשוב לציין, בהחלט יש כיום בעלי מקצוע שעברו קורס בדק בית ומספקים שירות של בדק בית. יחד עם זאת, אנחנו במקצוענים לא מסתפקים בבעלי מקצוע שסיימו בהצלחה קורס בדק בית ומקבלים אלינו רק מהנדסים או הנדסאי בניין.
מה כוללת הבדיקה?
הבדיקה כוללת שני שלבים: בדיקה פיזית של מהנדס בבית והפקה של דוח ממצאים. במהלך הבדיקה הפיזית המהנדס יבדוק את תקינות כל המערכות של הבית וכן בדיקה אסתטית ובחינה של רמת הגימורים.
בין השאר המהנדס יבדוק אלומיניום, חיפויים, מסגרות, מתקני חשמל ותקשורת, נגדות, עבודות אבן טבעית, עבודות אינסטלציה סניטרית וניקוז, עבודות טיח וצבע, עבודות ריצוף, שלד ובניה ופיקוח הנדסי. במהלך הבדיקה המהנדס יצלם תמונות ויבצע רישומים על מנת שיוכל להפיק עבורכם דוח ממצאים.
לאחר מכן, המהנדס ייגש לעבודת ניתוח של כל הנתונים והממצאים שהוא אסף בדירה. המהנדס ינתח את כל הנתונים שאסף במהלך הבדיקה וירכז אותם לכדי דוח מרכזי שיפרט את הממצאים.
מה צריך להכיל דוח בדק בית?
הצהרת מהנדס - בפתיחת הדוח בעל המקצוע יצהיר על כך שאתם הזמנתם אותו לדירה בכתובת X בכתובת Y על מנת לבצע בדק בית. הוא יציין את פרטי ההשכלה שלו ואת מספר תעודת הרישום שלו.
תיאור המבנה - בעל המקצוע יתאר בקצרה את המבנה שבו הוא צריך לבתע את הבדיקה. לדוגמא, הוא יפרט שמדובר בדירת מגורים, את מבנה החדרים ועוד.
פירוט ממצאים - בחלק זה יתאר את כל הממצאים אשר העלתה הבדיקה, לרבות תמונות מהשטח, המלצה לתיקונים והעלויות שלהם.
הערכה כספית - בשלב זה יפרט בעל המקצוע את העלות הכוללת לתיקון הליקויים במערכות השונות של הבית.
כמה עולה בדק בית?
עלות הבדיקה משתנה בהתאם למספר החדרים ולסוג הדירה. לדוגמא, עלות בדק בית בדופלקס או פנטהאוז 5 חדרים תהיה יקרה יותר מעלות בדק בית בדירה רגילה עם אותם מספר חדרים.
כאן תוכלו לבדוק כמה עולה בדק בית לדירת 4 חדרים, 5 חדרים, דירות גן, פנטהאוז, דופלקס או בית פרטי.