כל מה שחשוב לדעת על ניקיון חדר מדרגות
ניקיון בחדר מדרגות הוא חלק בלתי נפרד ממגורים בבניין משותף, אבל איך זה עובד? במדריך הבא נסביר מי אחראי על ניקיון חדר מדרגות, מה כולל ניקיון חדר מדרגות וכל כמה זמן צריך לנקות, איך מתנהלים מול חברת הניקיון ואיך מפקחים על חברת הניקיון?
חברים בוועד הבית של הבניין והופקד עליכם לדאוג לחברת ניקיון קבועה? קבלו את כל המידע והטיפים שקשורים לנושא.
במדריך הבא נסביר מי אחראי על ניקיון חדר מדרגות, מה כולל ניקיון חדר מדרגות וכל כמה זמן צריך לנקות, איך מתנהלים מול חברת ניקיון מקצועית ואיך מפקחים על חברת הניקיון?
מי אחראי על ניקיון חדר מדרגות?
האחריות על ניקיון חדר המדרגות בבניין משותף מוטלת לרוב על חברת הניהול שמתנהלת מול חברת הניקיון באמצעות חוזה עבודה שנתי או תקופתי. במקרה שמדובר בבניין קטן ללא חברת ניהול מסודרת, האחריות מוטלת באופן אוטומטי על ועד הבית.
התשלום לחברת הניהול או ועד הבית אמור לכלול מספר שירותים בסיסיים בהם ניקיון חדר המדרגות, הדברה תקופתית, אבטחה, תחזוקת מעליות, חשמל, תחזוקה שוטפת ועוד.
מה כולל ניקיון חדר מדרגות?
ניקיון חדר מדרגות הוא הרבה יותר מרק ניקוי מדרגות, הוא כולל למעשה את כל האזורים המשותפים של הבניין: לובי כולל הברקת מראות, מסדרונות, מדרגות, מעקות, מעליות, ריקון פחים וגם ניקוי מקלט או ממ"ד משותף אחת לחודש.
כמובן שהכול מותנה בהסכם עם חברת הניקיון ובתקציב של חברת הניהול או ועד הבית. במקרה שיש בעיות כספיות, אפשר להסתפק בניקיון בסיסי בחדר המדרגות ובמסדרונות.
כל כמה זמן צריך ניקיון חדר מדרגות?
תדירות ניקוי חדר המדרגות תלוי בגודל הבניין, מספר הקומות והדירות, באזורים המשותפים ובדרישות חברת הניהול או ועד הבית. ובכל זאת, ניתן לחלק את תדירות הניקיון לשלוש קטגוריות:
בניין עד 4 קומות – בניין קטן עד ארבע קומות, עם או בלי מעלית, יכול להסתפק לרוב בעובד ניקיון אחד בתדירות של פעם או פעמיים בשבוע. זה גם תלוי בגודל הבניין והאם הוא מנוהל על-ידי חברת ניהול.
בניין עד 8 קומות – בניין גדול יותר של שמונה קומות, כזה שיש לו מעלית ומסדרונות, מצריך ניקוי של לפחות פעמיים בשבוע, לפעמים אפילו יותר. גם במקרה הזה מספיק עובד ניקיון בודד.
בניין בן 12 קומות ומעלה – מדובר בבניין רב-קומות עם היקף פעילות גדול ודיירים רבים שנכנסים ויוצאים בתדירות גבוהה, ולכן זה מצריך לרוב ניקוי יומיומי של עובד או שניים. אם לא מעוניינים בניקוי יומיומי, אפשר גם להסתפק בתדירות של ארבע או חמש פעמים בשבוע ועובד ניקיון בודד.
איך מתנהלים מול חברת הניקיון?
ודאו שיש לחברת הניקיון רישיון – דרך טובה לבחון אם חברת הניקיון מקצועית היא לוודא מראש שהיא מחזיקה ברישיון מטעם משרד התמ"ת. הרישיון מבטיח שחברת הניקיון שומרת על הזכויות הסוציאליות של העובדים שמגיעים לרוב מאוכלוסיות מוחלשות ועלולים להיות מנוצלים. כך גם תזכו בעובדי ניקיון מקצועיים ויציבים.
דרשו ביקור מקדים – כדי לקבל הצעת מחיר מסודרת, דרשו שנציג של חברת הניקיון יגיע לביקור מקדים בבניין ויעריך את צורכי הניקיון ומורכבות העבודה. בסיום הביקור חברת הניקיון תגיש הצעת מחיר.
טיפ: מדובר בקשר ארוך טווח, אל תסתפקו בהצעת מחיר אחת, קחו שתיים לפחות.
ודאו שהצעת המחיר מפורטת – הצעת מחיר מסודרת ומפורטת, בעיקר בבניין גדול שנדרש בו ניקיון יומיומי, היא חשובה ביותר וחלקים גדולים ממנה ייכללו גם בחוזה העבודה מול חברת הניקיון.
הצעת המחיר (כולל מע"מ) של חברת הניקיון צריכה לכלול את הסעיפים הבאים:
1. גודל הבניין (מספר קומות)
2. תדירות ניקיון (פעם או פעמיים בשבוע, ניקוי יומיומי)
3. מה כולל הניקיון (מדרגות, לובי, מעלית, מסדרונות, ריקון פחים, מקלט או ממ"ד)
4. אספקת חומרי טואלטיקה (חומרי ניקוי, סמרטוטים, מגבים ומטאטאים)
איך מפקחים על חברת הניקיון?
כשעובד הניקיון או צוות הניקיון מגיעים לבניין בפעם הראשונה, תעברו על כל האזורים המשותפים שמצריכים ניקוי ותנו דגשים לגבי אופן וחשיבות הניקיון, חומרי הניקוי הרלוונטיים ואביזרי הניקוי שלא יפגעו בריצוף או בעץ.
כמו כן, הורו למנקה להיזהר מהרטבת שטיחי הכניסה ולהשאיר את דלת הלובי פתוחה לכמה שעות כדי לאוורר ולייבש את האזור ולמנוע ריח מחניק של חומר ניקוי. בסיום העבודה, ערכו סיור מסודר עם עובד הניקיון ותוודאו שהכול נוקה לפי הדרישות ולפי הסכם העבודה.
טיפ: אתם מרוצים מעובד הניקיון ששלחו? דרשו מחברת הניקיון שיגיע באופן קבוע, זה יחסוך לכם זמן על הסברים וגם תוכלו להיות בטוחים שהעבודה מתבצעת על הצד הטוב ביותר.