במקום ללטש: כך תחדשו את משטחי הבטון שלכם באמצעות ניקוי

כדי להימנע מליטוש, כדאי להקפיד על ניקוי יסודי ועל מריחת סילר (חומר איטום) למשטחי הבטון. כך, לא רק תחסכו כסף, אלא גם תמנעו הסרת שכבות שלו. מה כדאי לדעת על התחזוקה הנדרשת? כל התשובות לפניכם

עוד במדריך
ניקוי משטחי בטון: מדוע כדאי להקפיד עליו מה ההבדל בין ניקוי משטח בטון לליטוש בטון? ניקוי משטח בטון: שלב אחרי שלב אקולוגי, מהיר ומסיר כתמים קשים: יתרונות השטיפה בלחץ מים משמש כשכבת הגנה נוספת: החשיבות של יישום סילר על הבטון עניין של זמן: מתי מומלץ לנקות את משטח הבטון וכמה זמן זה לוקח?

ניקוי יסודי של משטחי בטון, הוא ללא ספק שיטת התחזוקה העדיפה שתשאיר אותם עמידים יותר לאורך זמן.

מה ההבדל בין ניקוי הבטון לליטוש הבטון, אילו כלים וחומרים יתאימו ואיך מנקים משטח מבטון? המדריך המלא, לפניכם.

ניקוי משטחי בטון: מדוע כדאי להקפיד עליו

משטחי הבטון נפוצים מאוד בבנייה הישראלית הפרטית והציבורית. המשטח נחשב לפופולרי בעיקר בגלל הטקסטורות והגוונים הייחודים שלו, והוא משתלב נהדר במרפסות, במטבחי חוץ ואפילו בחלל הפנימי. 

ההתאמה שלו לסגנון העיצוב האורבני (שהוא הגרסה המעודנת יותר של הסגנון התעשייתי) הופכת אותו לנפוץ יותר ויותר בעולם הבנייה והשיפוצים.

בנוסף למשטחי הבטון, הרי שגם השימוש בבטון הולך וגובר גם על גבי קירות, ולא רק כמשטח המחליף את הריצוף. 

בכדי לשמור על משטחי בטון ועל קירות בטון לאורך זמן חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת, שכוללת ניקיון יסודי עם כלים ייעודיים וחומרים מתאימים.

מה ההבדל בין ניקוי משטח בטון לליטוש בטון?

ליטוש בטון שכרוך בהסרת השכבה העליונה של משטח הבטון, לצורך חשיפה של השכבה שמתחת.

לעומת זאת, ניקוי יסודי של משטח בטון, אינו כולל שיוף והסרה של שכבה, אלא רק קרצוף של הקיים.

ליטוש משטחי בטון בתדירות גבוהה יחסית, יגרום להסרת שכבות, שבסופו של דבר יצריכו יציקת בטון מחודשת. לכן, כדאי להסתפק בניקוי יסודי של משטחי הבטון, ולא למהר לבצע ליטוש. התוצאה הסופית, אמנם פחות מוקפדת, אך זהו לא בהכרח חיסרון, שכן השחיקה של הבטון שנוצרת עם הזמן, היא חלק מהיופי של חומר זה, ולא בהכרח כדאי "להעלים" את המראה הזה.

מעבר לעניין האסתטי, הרי שניקוי יסודי ומריחת סילר, שומרים על החומר אטום ועמיד יותר לאורך זמן. הקפדה על תחזוקה זו, תשמר את מצב המשטח, תמנע חדירות מים מבין הסדקים ותוסיף גימור יפה יותר.

גם מבחינת המחיר, הרי שיש הבדל בין ניקוי יסודי לבין ליטוש. ניקוי משטחי בטון יעלה כמחצית מהמחיר של ליטוש משטחי בטון.

ניקוי משטח בטון: שלב אחרי שלב

בשלב הראשון של התהליך, תיפגשו עם חברת הניקיון למפגש מקדים בביתכם, לצורך קבלת הצעת מחיר מפורטת, שמתייחסת למצב משטח הבטון. נציג חברת הניקיון יבחן את מצבו של משטח הבטון ויקבע מהי כמות העובדים הנדרשת, מהו סוג הציוד וסוג החומרים הנדרשים ומה משך העבודה הצפוי.

בשלב השני, יבוצע קרצוף ראשוני של משטח הבטון בעזרת מכונת קרצוף ייעודית וחומרי ניקוי מותאמים. המכונה מסוגלת לנקות בצורה יסודית מאוד ומגיעה עד למרווחי האריחים וזאת בעזרת חומרים חומציים שתפקידם להסיר כתמים קשים שהצטברו על המשטח.

לבסוף, תבצע המכונה שאיבה ושטיפה של הלכלוך והחומרים מהרצפה עד לקבלת משטח נקי מכתמים ומלכלוך קשה.

אקולוגי, מהיר ומסיר כתמים קשים: יתרונות השטיפה בלחץ מים

כאמור, ניקוי משטחי הבטון נעשה באופן יסודי ובאמצעות מכונה ייעודית. את הניקוי ניתן לעשות גם באמצעות לחץ מים גבוה, שמצליח להסיר את הכתמים הקשים שהצטברו על המשטח עם השנים.

מעבר לניקיון היסודי שמצליח להתמודד עם הלכלוך הקשה, השיטה הינה אקולוגית שכן היא מונעת את הצורך בשימוש בכימיקליים. בכך ששטיפה בלחץ מים גבוה אינה עושה שימוש בחומרי ניקוי חזקים, היא נחשבת להרבה יותר ידידותית לסביבה. בנוסף, שיטה זו נחשבת ליעילה ומהירה לבעלי המקצוע, ולכן היא גם זולה יותר.

משמש כשכבת הגנה נוספת: החשיבות של יישום סילר על הבטון

תהליך הניקוי היסודי משאיר את משטחי הבטון נקיים למשך כמה חודשים. כדי לשמור על התוצאה לאורך זמן רב יותר, כדאי להזמין תוספת של שכבת הגנה (סילר).

תוספת זו אמנם מאריכה את העבודה ומייקרת אותה מעט, אך שכבת ההגנה הזו בהחלט משתלמת. בעזרתה, תוכלו לדחות את הניקוי הבא, שכן היא אוטמת את המשטח מפני חדירת נוזלים ולכלוך אליו.

יתרון נוסף של שכבת ההגנה היא מניעת החלקה. הבחירה בו היא בעיקר לציפוי משטחי בטון מוחלק, כשכבה פונקציונלית שמטרתה לחספס מעט את משטח הבטון.

בנוסף, המראה של משטח הבטון יהיה בעל גימור יפה יותר, שיכול להיות חלק ומבריק או מחוספס ומאט, לבחירתכם.

תפקיד שכבת ההגנה הזו היא לאטום את משטח הבטון, נחשבת לבעל רמת ספיגה גבוהה במיוחד. סילר לבטון הוא חומר המיוצר על בסיס מים או על בסיס חומרים סולבנטים, הידועים כחומרים ממיסים.

ישנם שני סוגי סילר עיקריים בשימוש, וההבדל ביניהם הוא באחוזים. הסילר הפשוט יחסית, שלרוב משתמשים בו ליצירת שכבת יסוד מקשרת (פריימר), מכונה 'סילר 20 אחוז'.

הסילר השני מכונה 'סילר 30 אחוז', והוא מגיע במראה רטוב או במראה חצי רטוב.

הבחירה בסוג הסילר וברמת הגימור שלו, היא בהתאם לסוג המשטח ולמראה הגימור הרצוי.

בחירה בתוספת של סילר חייבת להיות רק אחרי 24 שעות מתהליך הניקוי הבסיסי על מנת להבטיח מריחה חלקה, על משטח נקי ויבש לחלוטין.

עניין של זמן: מתי מומלץ לנקות את משטח הבטון וכמה זמן זה לוקח?

על מנת לשמור על משטח הבטון שלכם לאורך זמן, תצטרכו להקפיד על תחזוקה שוטפת. ברוב חברות הניקיון, מומלץ לבצע ניקוי יסודי למשטח הבטון בעונות המעבר (העונות היבשות יותר) כדי להבטיח ייבוש מלא של המשטח במהירות יחסית.

תהליך הניקוי אורך בין 8 ל-12 שעות ואם תרצו ליישם מעליו גם שכבת סילר, תצטרכו להמתין עוד 24 שעות לסיום התהליך.

חברות ניקיון ממליצות לבצע את ניקוי משטחי הבטון בעונות יבשות, כדי שמזג האוויר יאפשר עבודה רציפה ומשטח הבטון יתייבש במהירות יחסית.

גודל המשטח הוא הגורם העיקרי שישפיע על זמני העבודה ולכן, משטח שגודלו נע בין 100 ל-150 מ"ר ייקח יום עבודה אחד ללא תוספת של שכבת הגנה (סילר). אם תרצו להוסיף שכבת הגנה בסיום הניקוי, יידרש יום המתנה ועוד יום עבודה. כלומר, מרגע תחילת העבודה, לא תוכלו לדרוך על משטח הבטון למשך 3 ימים.

ניקוי משטח בטון גדול, שנמצא לרוב במבנים ציבוריים ונע בין 200 ל-400 מ"ר ייקח כ-3 מים ללא שכבת סילר. אם תרצו גם שכבת סילר, תצטרכו להמתין יום אחד ועוד 3 ימים למריחת הסילר (7 ימים בסה"כ).

צריכים חברת ניקיון בפיקוח שלנו? לחצו כאן

למדריכים נוספים בתחום ניקיון לחצו כאן

ניקיון אחרי שיפוץ: כל מה שצריך לדעת

זקוקים לניקיון אחרי שיפוץ? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל התהליך. מה כולל ניקיון אחרי שיפוץ, איך מתנהלים מול חברת הניקיון לפני העבודה ובמהלכה וכמה יעלה הניקיון? כל התשובות לפניכם.

ניקיון דירה לפני אכלוס: כל מה שחשוב לדעת

צריכים עזרה עם ניקיון הבית לפני האכלוס? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים חברת ניקון, איך תתנהלו מולם וכמה עולה ניקיון לפני אכלוס? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

ניקיון אחרי שריפה: כל מה שצריך לדעת על שיקום הבית

צריכים עזרה עם ניקיון הבית אחרי שריפה? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים חברת ניקון, איך תתנהלו מולם וכמה עולה ניקיון אחרי שריפה? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

ניקיון חדר מדרגות: כל מה שצריך לדעת

צריכים ניקיון חדר מדרגות? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. מה חשוב לדעת על ניקיון חדר מדרגות, איך מתנהלים מול חברת הניקיון וכמה העבודה תעלה? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow