כך תתכוננו לקראת צביעת הדירה
הגיע הזמן לצבוע את הדירה והחלטתם לעשות את זה בעצמכם? יש כמה דברים שכדאי לדעת. איך תתארגנו לקראת צביעת הדירה, מה צריך לקנות והאם עדיף להזמין צבעי? כל התשובות במדריך הבא.
חלק מתחזוקה נכונה בדירה הוא הצביעה שלה, חשוב להקפיד ולרענן את הבית מתקופה לתקופה כדי שישמר ויראה עדכני. תוכלו לעשות זאת על ידי הזמנת צבעי או בעצמכם. איך תדעו מהי כמות הצבע הנדרשת לצביעת הדירה?
חשוב להערך נכון כדי להבטיח צביעה איכותית ויעילה במינימום השקעה. מתי עדיף להשתמש בצבעי סיד ומתי בצבעים אקרילים? והאם צובעים את כל הדירה באותו האופן? כל התשובות.
התחילו עם בחירת סוג הצבע
קיים מגוון גדול של חומרים וצבעים לבית אותם תצטרכו לבחור על פי הצורך שלכם. הצבעים צריכים להיות מותאמים לחדרים השונים. לדוגמה, בחדרי שירותים ואמבטיות הבחירה תהיה לרוב של צבע לבן מסוג פוליסיד (צבע סיד סינתטי).
שימוש בצבעים אקריליים (לדוגמת סופרקריל) יתנו תוצאה מרשימה ויפה יותר ויהיו גם יקרים יותר. צבעים אלו מתאימים לרוב לחדרי שינה וסלון. בחירת סוג הצבע היא זאת שתקבע את סוג ההכנה הדרושה לפני הצביעה. במידה ונבחר בצבע אקריל (ולפני לא היה לנו צבע כזה על הקיר) נצטרך להכין את הקיר ע"י צביעתו בחומר מקשר.
כדאי לדעת: תוכלו לבדוק את צבע הקיר באמצעות מטלית לחה. צבעים אקריליים יורדים בקלות עם מים ואילו צבעי סיד קשים יותר להסרה ודורשים שפשוף ועבודה קשה יותר.
תכננו מראש את כמויות הצבע
כדי להבטיח עבודה יעילה של הצבעי, חשוב לתכנן אותה נכון וביעילות. תחילה, חשבו את עלויות הצבע על ידי ספירת הבלטות שצמודות לקירות. את המספר, תרגמו למטרים והכפילו בגובה התקרה. כך, תשיגו את כמויות הצבע הנחוצות לכם להשלמת העבודה ותוכלו להיערך לעבודה מראש.
אם תרצו להיות ממש מדויקים הוסיפו לנוסחה את חיסור שטח הדלתות והחלונות. כך או כך, מומלץ בכל מקרה לקנות קצת יותר צבע מהחישוב על מנת שיהיה לכם ליתר ביטחון או לצורך תיקונים. העדיפו לקנות את הצבע במיכלים הגדולים שהרבה יותר משתלמים והשתמשו בחישוב גם כדי לקבוע כמה "בונדרול" (יסוד מקשר) אתם צריכים. אם אתם לא צריכים לכסות הכל, ומצב הקירות סביר, לא תצטרכו יותר מקופסה קטנה.
מה חשוב לבדוק לפני תחילת הצביעה?
רגע לפני שמתחילים את הצביעה עצמה יש לבדוק את מצב הקיר והתיקונים המתבקשים ובעצם לעשות עבודת הכנה שתקדים את פעולת הצביעה. לדוגמה, אם יש על הקיר שכבת צבע רופפת או התחלה של קילופים לא אסתטיים חשוב לקלף ולגרד את הכל וכמובן גם להסיר מסמרים ודיבלים. בכל אופן, אם המצב לא גרוע, תוכלו לבצע הערכה סבירה פחות או יותר בעין. אתם לא חייבים להשקיע בשפכטל אמריקאי - יש היום הרבה חומרי סתימת קירות טובים וקלים לעבודה ולא יקרים.
איזה ציוד תצטרכו?
במסגרת קניית הצבעים והחומרים המקשרים חשוב לקנות גם את הציוד המתאים כמו מברשות צבע מתאימות, ידיות שפכטל ורולרים. כדאי לקנות לפחות שתי ידיות שפכטל (בינונית וגדולה) ולפחות שלוש מברשות (גדולה, בינונית, קטנה). ואם אתם רוצים לעבוד קצת פחות קשה, לכו על רולרים אבל מהסוג האיכותי. מברשות רגילות מאפשרות להגיע לתוצאות חלקות יותר, אבל במעט יותר מאמץ.
בחרתם במברשות? תשקיעו ותשמרו עליהן. מברשות מאיכות נמוכה שמשירות שיערות הן הסיוט הכי גדול של הצביעה. הצטיידו גם בדליים גדולים או מגשי צבע נוחים (לרולרים), בכלים לערבוב חומרי סתימה ובנייר זכוכית להחלקת הקירות.
כדאי להכין מבעוד מועד כמה סמרטוטים או בגדים ישנים וערימת עיתונים על מנת לכסות את הרצפה, כמה גלילי סלוטייפ ונייר-דבק לצביעה ישמשו אתכם לשמור על משקופי הדלתות והחלונות וכמובן סדינים לכיסוי הרהיטים במהלך העבודה.