טכנאי מזגנים: עשרת הטיפים המובילים

זיהיתם תקלה במזגן? רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי מזגנים ומשלמים לו ממיטב כספכם, יש כמה שאלות שכדאי לכם לשאול ודברים שחשוב לדעת. כל התשובות במדריך הבא.

עוד במדריך
מה חשוב לבדוק עם איתור התקלה? אילו בדיקות קטנות (וחשובות) כדאי לערוך? איך תזהו תקלות במזגן?

את רוב התקלות במזגן, לא נוכל לפתור בעצמנו אך, לפני שאנחנו מזמינים טכנאי מזגנים חשוב שנדע להתנהל נכון מול הבעיה ולאבחן נכון את הבעיה.

כדי שתוכלו להתנהל נכון עם בעל המקצוע ולהשאיר את הכוח בידיים שלכם, ריכזנו לכם את עשרת הטיפים שיעזרו לכם בתחום המזגנים.

מה חשוב לבדוק עם איתור התקלה?

תאריך רכישת המזגן: בדיקה זו, היא בדיקה חשובה מאד והיא זאת שיכולה לחסוך לכם הוצאות גדולות אל מול בעלי המקצוע השונים. בדיקת התאריך, תקנה לכם את האפשרות לדעת אם המזגן נמצא עדיין באחריות או לא. ובהתאם לכך ייקבע סכום העבודה הסופי. 

תוקף תעודת האחריות: אחרי שבדקתם את תוקף התעודה, בדקו את הסעיפים של תעודת האחריות לעומק. הבנה נכונה של תעודת האחריות תוביל אתכם לדעת אילו מהתקלות נכללות בה ואילו לא. וכך, עם הגעת הטכנאי ולאחר איתור מדוייק של התקלה, תוכלו לעשות שימוש יעיל בתעודה. חשוב לשים לב לכך שבתיקונים מסוימים, האחריות תהיה על העבודה בלבד ולכן, לא תמיד יהיה מומלץ להפעיל אותה.

אילו בדיקות קטנות (וחשובות) כדאי לערוך?

ישנן עוד שתי בדיקות קטנות וחשובות שיכולות לעשות את כל ההבדל. הראשונה, היא המועד האחרון בו הוחלפו הסוללות. בהרבה מקרים, הסוללות מתיישנות ומתרוקנות ולכן, הפעולות לא נקלטות כראוי ונראה כאילו ישנה תקלה. לאחר בדיקת תקינות הסוללות, חשוב לוודא כמובן שהמזגן מחובר בצורה טובה לחשמל ושאין תקלה בשקע עצמו. 

כיוון נכון של הפעולה הרצויה במזגן, גם עלול להיתפס כתקלה. הרבה מאד מבעלי המקצוע מוזמנים לאיתור תקלות במזגן כאשר הבעיה בפועל היא לחיצה לא נכונה והכנסת המזגן לפעילות לא מתאימה. לדוגמה, בימים חמים המזגן כוון לפעולת חימום, אוורור או טמפרטורה גבוהה מידי. 

איך תזהו תקלות במזגן?

ישנן עוד דרכים פשוטות יחסית שבעזרתן ניתן יהיה לאתר תקלות אפשריות במזגן. תחילה, חשוב לשים לב לצליל שמופק מהמזגן, במידה וזיהיתם צליל חדש שטרם שמעתם, ייתכן וישנה תקלה או מצב לא מזוהה במזגן שמורה על בעיה.  אם יש לכם אוזן רגישה, תוכלו להבדיל בין צליל של השתנקות (לרוב בעיה ביניקת האוויר) לבין מצב שבו המזגן שקט באופן חשוד (לרוב תקלת מדחס).

בדקו מתי ניקיתם את הפילטר של המזגן. במידה ומסנן האוויר (הפילטר) צבר אבק ולכלוך רב, זה יקשה על הפעילות התקינה שלנו ולכן, הקפידו לנקות אחת ל-3 חודשים את הפילטר בצורה יסודית תחת מים זורמים, ייבשו אותו ייבוש מלא והחזירו אותו למקום.

כדי שהמזגן יוכל לפעול בצורה תקינה ויעילה (במיוחד בקיץ), חשוב לבדוק את פתחי יניקת ופליטת האוויר של המזגן ולוודא שהם פנויים ולא חסומים מסיבה כלשהי. גם סמרטוט שמונח על המזגן, עציץ שחוסם את דרכו או סתם חפץ גדול שמונע זרימת אוויר חופשית וכולא את החום הנפלט כלפי חוץ, עשויים בהחלט להיות הסיבה לכך שהמזגן לא מצליח לקרר כראוי.

בדקו את צינור הניקוז ובמקרים של נזילות וקצרים, יכול להתברר שצינור הניקוז סתום או שיש בו קשר שעוצר את פעילותו התקינה. יחד עם זאת, בדקו שהחדר בו מופעל המזגן אטום כראוי על מנת שהאוויר שהמזגן מוציא בפעולת החימום או הקירור לא ייברח החוצה.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מהן הבדיקות הראשונות שחשוב לערוך לפני שמזמינים טכנאי? 
יש שתי בדיקות ראשוניות וחשובות שצריך לעשות לפני שפונים לטכנאי מזגנים. הראשונה, לבדוק את תאריך רכישת המזגן. תאריך זה, יתן לכם את המידע אודות תעודות האחריות ויסדר לכם את המחיר הנכון שאתם צריכים לשלם במידה ויש צורך בטכנאי. השניה, היא בדיקת תוקף תעודת האחריות. תעודת אחריות תקפה, יכולה לחסוך לכם את התשלום לבעל המקצוע. על מנת לוודא שאכן כך, מומלץ לעבור עליה בקפידה ולבדוק את הסעיפים הכלולים בה.
אילו פעולות תחזוקה חשובות לשימור המזגן?
בעזרת שתי פעולות תחזוקה פשוטות תוכלו לשמר את חיי המזגן ולעזור לו לפעול בצורה תקינה לאורך זמן. תחילה, הקפידו לנקות את הפילטרים אחת ל-3 חודשים (בממוצע אחת לעונה) וכך, תוכלו לעזור לו לפעול בצורה תקינה כיוון והלכלוך והאבק שמצטברים בפילטר עלולים לגרום לחסימה ולפעילות ירודה. שנית, דאגו לבדוק את פתחי יניקת ופליטת האוויר של המזגן ובמידה ולכלוך או חפץ חוסמים אותם - הזיזו אותם לטובת המשך פעילות תקינה של המזגן. חסימת הפתחים, תוביל לקירור וחימום מועטים עד לא מורגשים.