להיות טכנאי מזגנים: אילו תקלות אפשר לתקן לבד?
המזגן לא מקרר? יש לכם נזילה? במדריך הבא נעזור לכם, ולו לרגע, להפוך לטכנאי מזגנים ולנסות לפתור תקלות נפוצות בעצמכם, לפני שאתם מתקשרים לטכני מזגנים.
איזה מבאס זה לשלם לטכנאי על תיקון קטן שהייתם יכולים לבצע בקלות בעצמכם?
אמנם ברוב המקרים תצטרכו להזמין טכנאי מקצועי שיאתר ויתקן את התקלה, אך בהחלט יש לא מעט פעולות שתוכלו לעשות בעצמכם לפני שאתם מתקשרים אליו.
במדריך הבא נעזור לכם, ולו לרגע, להפוך לטכנאי מזגנים ולנסות לפתור תקלות נפוצות בעצמכם.
המזגן לא מקרר
מדובר בתקלה הכי נפוצה במזגנים ובאופן טבעי, יותר ויותר לקוחות מוצאים את עצמם משלמים דמי ביקור לטכנאי בעבור תיקון שיכלו לבצע בעצמם.
כצעד ראשון, כמה שזה נשמע מובן מאליו, בדקו שהעברתם את השלט ממצב חימום לקירור. תתפלאו, אבל כבר שמענו על המון לקוחות שזה קרה להם, במיוחד אחרי החורף, כשהמזגן היה על מצב חימום.
חשוב לציין - במעבר ממצב חימום לקירור תנו למזגן שלכם זמן. אחרי חודשים ארוכים, הוא נאלץ לבצע את הפעולה ההפוכה וזה לפעמים יכול לקחת קצת זמן.
לא עזר? עכשיו ודאו שכל החלונות בבית סגורים. במיוחד במזגנים מיני מרכזיים, עברו חדר חדר וודאו שהחלון סגור.
הציצו על השלט ובדקו מה עוצמת האוורור של המזגן. לעיתים, במיוחד במזגנים ישנים, כשעוצמת האוורור נמוכה המזגן פשוט לא יקרר כמו שצריך.
התייאשתם? אל יאוש, הוציאו את המזגן מהחשמל. כעת, גשו ליחידה הפנימית של המזגן, פתחו את המכסה ושלפו את הפילטרים. שטפו אותם במים והחזירו לאחר ייבוש.
גם זה לא עזר? זה הזמן לפנות לטכנאי מקצועי, הסיכוי שתשלמו לו על תקלה שהייתם יכולים לפתור לבד הוא קלוש עד לא קיים.
איך טכנאי מקצועי יפתור את התקלה? וואו, יש כל כך הרבה עבודות וכל כך הרבה רכיבים שטכנאי המזגנים יצטרך לבדוק כדי לטפל בבעיה.
זה יכול להתחיל מחוסר גז, תיקון דליפת גז, החלפת מאיץ, החלפת קבל ואף מדחס.
נזילה מהמזגן
נזילה מהמזגן זה בעיקר לא נוח. סביר שהמזגן ימשיך לקרר, אך כל עוד מים מטפטפים לכם על הרצפה בבית, מה זה שווה?
אז ראשית, נתחיל מהשלב בו סיימנו את הסעיף של התקלה הקודמת, נקו פילטרים.
לא עזר? הציצו מהחלון שסמוך למזגן. רואים את צינור המים? זה צינור הניקוז של המזגן. ודאו שהצינור הזה לא מקופל, או שפשוט הנחתם אותו בתוך דלי שכבר מלא במים.
לא עזר? יתכן ויש סתימה בצינור הניקוז של המזגן. יש לכם אופציה לשאוף ולנשוף לתוכו, אך גם כותב שורות אלה היה מוותר על התענוג ומזמין טכנאי מזגנים מקצועי.
מה התקלה? או סתימה בצינור הניקוז, או סתימה בתעלת הניקוז שבמזגן עצמו. בנוסף, יתכן וחסר גז במזגן. במצב כזה, קרח יתחיל להצטבר על הסוללה וכשהוא נמס, מים מטפטים בסלון.
המזגן מרעיש
במידה והמזגן בתוך הבית מרעיש, תכולו להתחיל ב(איך לא) ניקוי פילטרים. בנוסף, נסו להוריד את עוצמת האוורור, זה עשוי לסייע.
לא עזר? נסו לבדוק אם המכסה של המזגן רופף. במידה וכן, זה עשוי להפיק תקתוקי פלסטיק מעצבנים מאד.
במידה וכל זה לא עזר, זה הזמן לפנות לטכנאי מזגנים מקצועי שיאתר ויתקן את התקלה.
מה התקלה? במזגן יש רכיב שנקרא מאיץ, שהוא למעשה המאוורר שפולט את האוויר הקר לחדר. במידה והוא לא יושב כמו שצריך על התושבות שלו, המזגן ירעיש.
חשוב לציין - האינסטינקט הבסיסי שלנו יהיה לפתוח את מכסה המזגן ולנסות לשחק עם החלקים הפנימיים שלו, כל זאת כשהמזגן נמצא בפעולה.
נטייה טבעית נוספת שלנו היא לדפוק בחוזקה על המזגן, במחשבה אולי זה יפתור את הבעיה ו"יסדר" את החלקים הפנימיים, יחזיר אותם למקום.
כבר שמענו על מקרים בהם צרכנים החליטו לנענע את המזגן, לשנות באופן יזום את השיפוע שלו, לדחוף מחברת בין המזגן לקיר ועוד מיני פתרונות לא אחראיים.
חכו לטכנאי המזגנים והימנעו מפעולות שיכולות לגרום לנזק נוסף.
המזגן לא מגיב לשלט
יצא לכם פעם לחשוב איך המזגן מבין את הפקודות של השלט? אז ככה, על המזגן יש עינית שכל התפקיד שלה הוא לקלוט את הפקודות של השלט.
כשאתם לוחצים למשל על כפתור הטמפרטורה, העינית מקבלת את הפקודה ומשדרת אותה לכרטיס הפיקוד, שהוא למעשה המוח של המזגן. במידה והעינית הזו לא עובדת, המזגן פשוט לא יקלוט את הפקודה שלכם.
מה תוכלו לעשות בעצמכם? נתחיל בפעולה הברורה מאליה, בדקו את סוללות השלט. במידה ויש סוללות והן תקינות, עברו לשלב הבא.
לפעמים המסך של העינית מלא באבק, שמקשה עליה לקבל את הפקודות מהשלט. במצב כזה, תוכלו לקחת מגבון לח ופשוט לנקות מעט את האזור.
לא עזר? יתכן מאד ועינית המזגן יצאה מכלל עבודה וטכנאי המזגנים יצטרך להחליף אותה.
המזגן פולט ריח לא נעים
הגורם המרכזי לריח רע מהמזגן הוא היווצרות עובש, שנובעת ברוב המקרים ממים עומדים.
הלחות שמצטברת על סוללת המזגן הופכת לטיפות מים שיורדות היישר אל מגש הניקוז של המזגן. במצב כזה, יווצר עובש במזגן אתם תריחו ריח רע בחדר.
גורם נוסף לריח רע מהמזגן עשוי להיות תקלה במערכת הניקוז של המזגן. לעיתים, כשהמזגן מותקן בצורה לא מקצועית ושיפועי הניקוז שלו אינם תקינים, המים יעמדו ועובש ייווצר במהירות.
מה תוכלו לעשות לבד? כמובן, לנקות את הפילטרים. את הפילטרים יש להחזיר למקומם אך ורק כשהם יבשים לחלוטין, אחרת הלחות הכלואה תהפוך למים עומדים והדרך להיווצרות עובש קצרה מאד.
לא עזר? תצטרכו להזמין טכנאי מזגנים מקצועי שיבצע ניקוי עמוק למזגן, שיכלול התזת מים בלחץ גבוה על סוללות המזגן ואמבטיית הניקוז שלו.
במהלך העבודה, טכנאי המזגנים יפתח את המזגן, יפרק את סוללת האיוד והמאיץ וינקה אותם באמצעות התזת חומר אנטי בקטריאלי בלחץ גבוה.