למה המזגן לא מחמם?

מזגן שלא מחמם הוא תקלה שיכולה להיפתר בלחיצת כפתור, ומצד שני זה עלול להגיע להחלפת המזגן כולו. במדריך הבא נסביר למה המזגן לא מחמם ואיך ניתן להתמודד עם הבעיה?

עוד במדריך
השלט לא מכוון למצב חימום המזגן נכנס למצב השהייה המזגן לא מוציא אוויר חם המזגן לא מוציא אוויר בכלל

המזגן הוא חברו הטוב ביותר של האדם בקיץ, אבל מספיק יום קר ורטוב אחד ללא מזגן כדי להבין שגם בחורף הוא ידיד לא רע בכלל.

 

רוב תקלות החימום במזגן מתגלות בתחילת החורף, אחרי שהמכשיר לרוב לא היה בשימוש בעונת המעבר. במדריך הבא נפרט מהן התקלות הנפוצות שגורמות למזגן שלא לחמם, ונפרט איך טכנאי מזגנים מקצועי יתקן אותן?

 

השלט לא מכוון למצב חימום

אולי זה נשמע מוזר, אבל לא יש לא מעט מקרים בהם טכנאי מזגנים מגיע ללקוחות שמתלוננים על כך שהמזגן לא מחמם ומגלה שהבעיה היא במצב העבודה (Mode) של המזגן. כלומר, במקום שמצב העבודה יהיה על "חימום", הוא נמצא על "קירור" או "אוורור". 

כדי לחסוך מכם את הביקור המיותר שיעלה לכם כסף, ודאו שהמזגן נמצא על מצב חימום בזמן הפעלתו. אם המזגן אינו מגיב לפקודת השלט ולא משנה את מצב העבודה, יתכן שמדובר בתקלה אחרת. תוכלו להיכנס למדריך הבא ולהבין מה עשוי להיות מקור התקלה.

 

המזגן נכנס למצב השהייה

מצב השהיה הוא תופעה שמתרחשת לא מעט עם שינוי מצב העבודה של המזגן מקור לחום. המזגן נכנס למצב השהיה עד שמשאבת החום תתחמם מספיק, כך שבינתיים לא יזרום אוויר קר לחלל החדר.

בזמן ההשהיה הראשונית, המעבה (היחידה החיצונית) ימשיך בפעולה ואילו המאייד (היחידה הפנימית) לא יעבוד.

במידה והמזגן שלכם אינו יוצא ממצב השהייה, תוכלו להיכנס למדריך הבא להבין מה עשויים להיות מקורות התקלה.

 

המזגן לא מוציא אוויר חם

המזגן עובד ומוציא אוויר, אבל החדר לא מתחמם. במצב כזה סביר להניח שמקור הבעיה הוא מחסור בגז במערכת המיזוג.

טכנאי מזגנים מקצועי יאתר עבורכם את מקור הדליפה ויתקן אותה במידת האפשר. אם מדובר במזגן ישן מאוד, לא תמיד ישתלם לתקן דליפת גז במזגן וייתכן כי עדיף לרכוש מזגן חדש.

בנוסף, חשוב שתדעו שמילוי גז בלבד, ללא איתור ותיקון מקור הדליפה, יביא לכך שבמוקדם או במאוחר הגז ידלוף שוב.

בנוסף, גם מדחס תקול יגרום לכך שהמאייד יעבוד אך פעולת המיזוג עצמה לא תתאפשר, מה שיגרום ליציאת אוויר ממוזג מהמאייד. אגב, ברוב המקרים מקור התקלה הוא בקבל של המדחס ולא במדחס עצמו.

 

המזגן לא מוציא אוויר בכלל

במקרה שמזגן לא מוציא אוויר כלל, זה סימן שיש תקלה במנוע המאוורר של המאייד. ברגע שמנוע המאוורר תקול, היחידה הפנימית לא תוכל להיכנס לפעולה והמזגן פשוט לא יוציא אוויר.

במקרים רבים מקור התקלה הוא בקבל של מנוע המאוורר ולא במנוע המנוע המאוורר עצמו.

החלפה של קבל מנוע המאוורר פשוטה יותר וזולה יותר מהחלפה של מנוע המאוורר, כך שבמידה וטכנאי המזגנים קובע שאכן מקור התקלה הוא במנוע המאוורר, ודאו שהוא בדק את הקבל.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מהם הסימנים שמעידים על תקלה במשאבת החום של המזגן?  
תקלה במשאבת החום של המזגן יכולה להתבטא במספר סימנים, כאשר הבולט שבהם הוא חוסר יכולת של המזגן לחמם את החדר או חימום לא מספק. סימנים נוספים יכולים לכלול מעבר לא תקין ממצב קירור לחימום, רעשים חריגים מהיחידה החיצונית של המזגן (כגון רעשי טחינה או רעשים חזקים), או היווצרות של קרח על היחידה החיצונית. אם המזגן מציג את אחד מהסימנים האלה, מומלץ ליצור קשר עם טכנאי מזגנים מוסמך לבדיקה ותיקון.  
האם תחזוקה שוטפת של המזגן יכולה למנוע בעיות חימום?  
תחזוקה שוטפת של המזגן היא מרכיב חיוני במניעת תקלות חימום ושיפור יעילותו. פעולות תחזוקה בסיסיות כמו ניקוי סנני אוויר באופן קבוע, בדיקת פתחי אוורור וחיווט, וכן ניקוי יחידות פנימיות וחיצוניות, יכולות למנוע הצטברות של אבק ולכלוך שעלולים לפגוע בתפקוד מערכת החימום. תחזוקה שוטפת יכולה לסייע באיתור מוקדם של בעיות פוטנציאליות ולמנוע את התפתחותן לתקלות רציניות, ובכך לחסוך בעלויות תיקון ובהוצאות אנרגיה מיותרות.  
האם טמפרטורות חיצוניות קיצוניות יכולות להשפיע על יכולת החימום של המזגן?  
בהחלט, טמפרטורות חיצוניות קיצוניות יכולות להשפיע באופן משמעותי על יכולת החימום של המזגן. כאשר הטמפרטורות צונחות מתחת לאפס, מערכת החימום של המזגן עובדת קשה יותר כדי לחמם את הבית, ולעיתים עלולה להגיע למצב של אי יעילות או אף כשל. לדוגמה, במזג אוויר קר מאוד, עלול להיווצר קרח על סוללת היחידה החיצונית, דבר המפחית את יעילות העברת החום. כמו כן, בטמפרטורות נמוכות מאוד, ייתכן שגז הקירור לא יתאדה כראוי, דבר שעלול לפגוע בביצועי החימום. לכן, חשוב להבין שמזגנים מתוכננים לעבוד בטווח טמפרטורות מסוים, וטמפרטורות קיצוניות עשויות להשפיע על תפקודם.