המזגן מטפטף: מה הגורמים ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי?

אין ספק שמזגן מטפטף היא תקלה מטרידה מאוד, גם אם בפועל המזגן מקרר כמו שצריך. במדריך הבא נסביר מה הגורמים הנפוצים לכך שהמזגן מטפטף, מה ניתן לעשות לפני שמזמינים טכנאי ואיך טכנאי מזגנים מקצועי יאתר את התקלה ויתקן אותה.

עוד במדריך
גורם מספר 1: פילטרים סתומים גורם מספר 2: צינור ניקוז סתום גורם מספר 3: דליפת גז מהמזגן נזילה במזגן? כך תתנהלו מול טכנאי המזגנים

אם המזגן שלכם מטפטף בתוך הבית ואתם לא יודעים מה לעשות, יש כמה פעולות שתוכלו לבצע לפני שאתם מזמינים טכנאי מזגנים מקצועי.

 

במדריך הבא נסביר מה הגורמים הנפוצים לכך שהמזגן מטפטף, מה ניתן לעשות לפני שמזמינים טכנאי ואיך טכנאי מזגנים מקצועי יאתר את התקלה ויתקן אותה.

גורם מספר 1: פילטרים סתומים

הפליטרים של המזגן משמשים הן לשיפור איכות האוויר בבית והן להגנה על המזגן עצמו. הם לוכדים אבק, לכלוך, אלרגנים וריחות לא נעימים, ומבטיחים אוויר נקי ובריא יותר לנשימה.

בנוסף, הם מונעים הצטברות לכלוך על סוללת הקירור, ובכך שומרים על תפקוד יעיל וכמובן חיים ארוכים יותר למזגן. ניקוי קבוע של הפילטרים, אחת לשבועיים-שלושה, יבטיח את תפקודם המיטבי ויאפשר לכם ליהנות מאוויר נקי, מזגן תקין וחשבונות חשמל נמוכים יותר.

אם הפילטרים סתומים בגלל לכלוך ואבק, המזגן יתאמץ יתר על המידה על מנת לבצע את העבודה. במצב כזה, סוללת הקירור של המזגן עשויה לקפוא וכשהיא מפשירה, המזגן פשוט יטפטף בתוך הבית.

אז מה עושים במצב כזה? מומלץ לנקות את הפילטרים של המזגן באופן שוטף על מנת להימנע מהתופעה. ככל שמשתמשים במזגן יותר, כך יש לנקות את הפילטרים בתדירות גבוהה יותר.

בקיץ, כאשר המזגן עובד שעות רבות, מומלץ לנקות את הפילטרים פעם בחודש. בחורף, ניתן להסתפק בניקוי פעם בשלושה חודשים.

כמו כן, אם אתם מבחינים בלכלוך נראה לעין על הפילטרים, יש לנקות אותו מיד. בנוסף, אם אתם מריחים ריחות לא נעימים מהמזגן, ייתכן שהפילטרים זקוקים לניקוי.

לא עזר? אתם צריכים להזמין טכנאי מזגנים שיבצע ניקוי עמוק למזגן. ניקוי עמוק למזגן הוא תהליך ניקוי יסודי וחיוני המקיף את כל חלקי המזגן, הן הפנימיים והן החיצוניים. ניקוי זה שונה מניקוי רגיל של פילטרים בכך שהוא כולל פירוק יסודי של המזגן, שטיפה בלחץ מים גבוה וחיטוי.

ניקוי עמוק מסיר לכלוך, אבק, עובש ובקטריות שהצטברו בתוך המזגן, ובכך משפר משמעותית את איכות האוויר בבית. בנוסף חשוב לציין שמזגן נקי פועל בצורה יעילה יותר, מה שמוביל לצריכת חשמל נמוכה יותר וחיסכון בעלויות.

גורם מספר 2: צינור ניקוז סתום

צינור הניקוז ממלא תפקיד קריטי בשמירה על פעולה תקינה של המזגן. במהלך פעולת הקירור, נוצרים מים רבים בתוך המזגן. צינור הניקוז אחראי לפינוי יעיל של מים אלו החוצה, מונע נזילות, פגיעה בתפקוד המזגן, התפתחות עובש וריחות לא נעימים.

אם צינור הניקוז של המזגן סתום המים פשוט לא יוכלו להתנקז החוצה. במצב כזה, הם יחזרו אחורה, יצטברו בתעלת הניקוז של המזגן ויתחילו לטפטף בתוך הבית.

אז מה עושים? רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי אנחנו ממליצים לכם לבדוק שצינור הניקוז של המזגן לא סתום או מקופל. אם יש סתימה בצינור הניקוז של המזגן, תוכלו לבצע פעולה אחת בעצמכם. נסו לנשוף לתוך צינור הניקוז על מנת לשחרר את הסתימה. במידה ויזה יצליח, תוכלו לוותר על הזמנה של טכנאי מזגנים מקצועי.

לא עזר? אתם צריכים להזמין טכנאי מזגנים מקצועי שיפתח את הסתימה דרך תעלת הניקוז של המזגן. זו התעלה שדרכה המים מתנקזים לתוך צינור הניקוז, טכנאי המזגנים ינקה ממנה את כל הלכלוך ויפנה את הדרך לניקוז נכון של המים.

   

גורם מספר 3: דליפת גז מהמזגן

תפקידו של גז המזגנים הוא להפיק את הטמפרטורה הקרה שבאמצעותה המזגן מקרר את החדר. במידה ויש דליפת גז מהמזגן, הוא יתאמץ יתר על המידה על מנת לקרר. במצב כזה, קרח יצטבר על הסוללה של המזגן בעקבות הפרשי טמפרטורות. כשהקרח הזה יפשיר המזגן יטפטף בתוך הבית.

חשוב לציין שלא מדובר בתקלה נפוצה, כך שסביר להניח שבדיקת מחסור גז במזגן תהיה המוצא האחרון של טכנאי המזגנים שלכם.

אז מה עושים? אם אתם רוצים פתרון קל, תוכלו להזמין טכנאי מזגנים שימלא לכם גז במזגן. אם יתמזל מזלכם ומדובר בדליפת גז מינורית, סביר להניח שהתקלה תיפתר לאורך זמן.

לעומת זאת, אם דליפת הגז במזגן היא רצינית יותר, קחו בחשבון שגם הגז שטכנאי המזגנים ימלא לכם יברח וסביר להניח שהנזילה לא תאחר לחזור.

בשורה התחתונה, אנחנו ממליצים לכם לא לחפש קיצורי דרך ולהמין טכנאי מזגנים שיבצע איתור דליפת גז. נכון, מדובר בעבודה מורכבת יותר שגם עולה יותר כסף, אך לפחות אתם מטפלים בתקלה מהשורש.

טיפ של מקצוענים: אם המזגן שלכם ישן או שאתם גרים בדירה שכורה, יכול להיות שלא ישתלם לכם לבצע איתור דליפת גז ותוכלו להסתפק במילוי גז בלבד.

נזילה במזגן? כך תתנהלו מול טכנאי המזגנים

שלחו לטכנאי סרטון של המזגן: שלחו לטכנאי שלכם סרטון של הנזילה, אולי כך הוא יוכל לדעת מה המקור שלה ולשער מרחוק איזו עבודה הוא צריך לבצע כדי לתקן אותה, כך הוא גם יוכל לתמחר אותה.

בררו מראש את המחיר: לפני שאתם סוגרים עם טכנאי המזגנים כנסו למחירון שלנו ובדקו מה המחירים המקובלים לתיקון נזילה במזגן. בדקו מה המחיר של ניקוי עמוק למזגן, מילוי גז ותיקון דליפת גז במזגן.

ודאו  שהמחיר כולל את המע"מ: בררו מראש שהמחיר שאתם מקבלים מהטכנאי שלכם כולל בתוכו כבר את המע"מ, כדי שלא יהיו הפתעות לא נעימות בתום העבודה.

בדקו אם יש אחריות: אם טכנאי המזגנים ימלא לכם גז במזגן, קחו בחשבון שאין על זה אחריות, אלא אם כן הלכתם על הפתרון המקיף של תיקון דליפת גז. את האחריות דרשו לקבל בכתב, אל תסתפקו בצילום מסך בוואטסאפ או בהבטחה מצד הטכנאי.

=

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow