המזגן מוציא עשן לבן: כך תתמודדו
עשן לבן שיוצא מהיחידה הפנימית של המזגן יכול בהחלט להלחיץ. במדריך הבא נסביר מה גורם לאותו עשן לבן לצאת מהמזגן ואיך תוכלו להתמודד עם התקלה.
עשן לבן מתקשר אצל רבים למושגים של הגעה לרגע שיא מיוחל ושל התרה, אבל כשעשן לבן יוצא מפתח היחידה הפנימית של המזגן בסלון הבית שלכם, הדבר האחרון שתרגישו באותו רגע יהיה התרה.
במדריך הבא נסביר מה הם הגורמים להיווצרות של אותו 'עשן לבן', איך תוכלו לנסות ולהעלים אותו בעצמכם במידה ולא מדובר בתקלה, כיצד תוכלו לזהות תקלה משמעותית שנובעת מאותו עשן מתפשט, ואיך טכנאי מזגנים מקצועי יפתור את התקלה.
למה יוצא עשן לבן מהמזגן?
תופעה של יציאת אדים/ עשן לבן מהיחידה הפנימית של המזגן תעיד על אחת משתי האפשרויות הבאות: הפרשי טמפרטורה בחדר או דליפת גז מהמזגן.
הפרשי טמפרטורה – מדובר בעצם בפעולה של עיבוי בה נוצרים אדים כתוצאה מהתמודדות של המזגן עם שינויים חדים בטמפרטורה עקב חלון או דלת פתוחים, כתוצאה משינוי מצב העבודה במזגן מחימום לקירור ולהיפך או שהמזגן עובד על מצב AUTO.
דליפת גז – מערכת הגז של המזגן היא מערכת סגורה וגז לא אמור 'לברוח' ממנה. עם זאת, יש מקרים רבים של דליפות גז מצנרות המזגן, דליפות שנוצרות כתוצאה מחורים במקומות שונים בצנרת. במקרים מסוימים מיקום הדליפה עשוי להיות ביחידה הפנימית עצמה.
חיישן טמפרטורה מקולקל – תפקידו של חיישן הטמפרטורה היא להרגיש את טמפרטורת החדר ולהורות למדחס להפסיק את עבודתו עם הגענו לטמפרטורה הרצויה.
במידה והחיישן מקולקל, המדחס יזרים גז קר ללא הרף למערכת. במצב כזה, קרח יצטבר על סולל המאייד ואתם תראו את אדי הקרח מתפזרים בחדר.
כך תבדילו בין אדים לבין דליפת גז
קודם כל חשוב לדעת שבין אם מדובר באדים ובין אם מדובר בגז שדולף מהמזגן, אין סכנה ליושבי הבית, כך שלא צריך להיכנס לבהלה.
כעת, על מנת לגלות במה מדובר, ואם עליכם להזמין טכנאי מזגנים מקצועי, הדבר הראשון שתרצו לוודא הוא שלא מדובר בעיבוי כתוצאה מהפרשי טמפרטורה או כתוצאה ממצב עבודה אוטומטי בו נמצא המזגן.
סגרו את כל החלונות והדלתות בחדר בו עובד המזגן, הגדירו את פעולת המזגן לקירור ולטמפרטורה של עשרים ושתיים מעלות.
לאחר מכן כבו את המזגן לחמש דקות בערך והדליקו אותו מחדש. כשתפעילו את המזגן שוב, לא אמורים לצאת ממנו אדים מאחר ואין שינוי טמפרטורה.
במידה ועדיין יוצאים אדים מהמזגן, ייתכן שקיימת דליפת גז שמקפיאה את סוללת האיוד וגורמת לאוויר קפוא לצאת ממנו, או שהגז הקפוא עצמו דולף דרך המאייד.
כך תפעלו עד שיגיע טכנאי המזגנים
כאמור, במידה וביצעם את הבדיקה הפשוטה לזיהוי הפרשי טמפרטורה אבל היחידה הפנימית ממשיכה להוציא אדים, ייתכן ומדובר בדליפת גז.
הדבר הראשון שתרצו לעשות הוא לכבות את המזגן. אמנם גז המזגן איננו מסוכן, אך מחסור גדול בגז עשוי לגרום לתקלת ואקום ולתקלה במדחס עד כדי שריפת היחידה החיצונית.
כך טכנאי מזגנים מקצועי יתקן את התקלה
טכנאי מזגנים מקצועי יוודא שאכן מדובר בדליפת גז, יאתר את מיקום הדליפה ויציע לכם לתקן אותה.
שימו לב, ישנם טכנאי מזגנים שמציעים ללקוחות למלא גז מבלי לאתר ולתקן את התקלה, שכן מדובר בשירות זול יותר.
אל תתפתו לעשות זאת ודרשו מהטכנאי לתקן את מקור הדליפה, שכן בדליפה משמעותית של גז כמו דליפה מהמאייד מילוי גז ללא תיקון הדליפה אינו רלוונטי – הגז החדש ידלוף שוב תוך שעות.