מדוע ואיך לנקות את הפילטרים של המזגן? כך תמנעו תקלות ותנשמו אוויר נקי

שימוש במזגן עם פילטרים סתומים פוגע באיכות האוויר שלכם, מגדיל משמעותית את חשבון החשמל וגורם לרכיבים היקרים של המזגן לבלאי מואץ. כל מה שחשוב לדעת על ניקוי פילטרים, שלב אחרי שלב.

עוד במדריך
מדוע חשוב להקפיד לנקות את הפילטרים של המזגן? כל כמה זמן צריך לנקות את הפילטרים של המזגן? איך מנקים את הפילטרים של המזגן? כמה עולה לנקות פילטרים? באילו מקרים כדאי להיות ערניים ולקרוא לטכנאי מזגנים?

בואו נודה בכך: רובנו ממשיכים לדחות את הפעולה הזו משבוע לשבוע. וכך, חולפים להם כמה חודשים שבהם אנו משתמשים במזגן שעות ארוכות במשך היום והלילה, כשהפילטרים סתומים.

הנזק למזגן הוא עצום, אך גם הנזק למערכת הנשימה שלנו. הנה כל מה שחשוב לדעת על ניקוי הפילטרים, פעולה פשוטה במיוחד שבהחלט לא כדאי להימנע ממנה.

מדוע חשוב להקפיד לנקות את הפילטרים של המזגן?

איכות האוויר שאנו נושמים: המזגנים המודרניים מתפקדים לא רק על תקן של מערכת קירור או חימום של האוויר, אלא גם כמערכת של סינון וניקוי האוויר מחלקיקים ומשאר מזהמים. הרכיב האחראי לכך הוא הפילטר של המזגן. הוא זה שמאפשר לו לדאוג לכך שהאוויר שאנו נושמים יהיה נקי יותר.

הפילטרים מנקים את האוויר מאבק ומאלרגנים, אך כשהם בעצם מלוכלכים הם דווקא גורמים לזיהום אוויר של החלל הסגור שאנו ממזגים. לכן, לא רק על מנת לשמור על המזגן עצמו, אלא גם על מערכת הנשימה שלנו, כדאי שנקפיד שיהיו נקיים.

ביצועי המזגן: ככל שהפילטרים מלוכלכים וסתומים יותר, כך ביצועי המזגן יורדים והוא פועל בצורה הרבה פחות יעילה אנרגטית. מדוע? כשהפילטרים סתומים, המזגן מתקשה לדחוף את האוויר דרך הפתחים של הפילטר, ובכך שאר רכיביו מתאמצים יותר מהדרוש.

לאורך זמן, הדבר גורם לשחיקה מהירה שלהם, ולתקלות שעולות לנו ביוקר, ולעתים הופכות את התיקון לכלל לא משתלם, עד כדי כך שעלינו להחליף את המזגן.

לכן, על מנת שהמזגן ישרת אותנו למשך שנים ארוכות יותר, כדאי להקפיד על תחזוקה קבועה שלו, לנקות את הפילטרים בזמן ולהיות ערניים לרעשים מוזרים ולריחות לא נעימים בשלב התחלתי שלהם, כשעוד זול לתקן.

חסכון בחשמל: מזגן יעיל הוא מזגן שצורך הרבה חשמל. לא מספיק לקנות מזגן בעל דירוג אנרגטי גבוה, אלא גם לתחזק אותו ולהשתמש בו בצורה שתהיה יעילה ולא בזבזנית. כלומר, לא להשתמש בטמפרטורה שתמנע מהמזגן להיכנס להשהיות, לא להפעיל אותו כשהפילטרים סתומים ולא לשכוח להשתמש במצב חסכוני מבחינת מאווררים, מצב שינה והקפדה על ייבוש שלו (מצב טיפה) אחת לכמה ימים.

כל כמה זמן צריך לנקות את הפילטרים של המזגן?

הדבר משתנה בהתאם למיקום הגיאוגרפי שלכם, תדירות השימוש במזגן, העונה בשנה והשאלה אם מתקיימים עבודות שיפוצים או בנייה בקרבתכם.

כדי לדעת מהי התדירות המדויקת עבורכם, ערכו בדיקה פשוטה אחת לחודש. אם הפילטרים סתומים, נקו אותם. אם לא, המתינו ורשמו כל כמה זמן במקרה שלכם דרוש ניקוי.

הטווח הרצוי נע בין אחת לחודש לכל הפחות לבין אחת ל-3 חודשים לכל היותר. אם אתם בקרבת אתר בנייה, לאחר סופת חול או בכל מצב שבו יש סיבה מיוחדת לניקוי בתדירות גבוהה יותר, אל תדחו את הפעולה.

איך מנקים את הפילטרים של המזגן?

הנה הדרך הנכונה לעשות זאת, שלב אחרי שלב.

ניתוק המזגן מהחשמל: טפסו בזהירות על רהיט יציב או על סולם (ודאו שמישהו משגיח עליכם, כדי שלא תאבדו שיווי משקל ותיפלו). לאחר מכן, הקפידו על ניתוק של הכבל של המזגן משקע החשמל יגן עליך מפני התחשמלות ועל המזגן מפני קצרים שיכולים להרוס את כרטיס הפיקוד של המזגן (רכיב שיקר עד כדי לא משתלם לתקן).

פתיחת היחידה הפנימית: לכאורה, זוהי פעולה פשוטה יחסית, אך חשוב לבצע אותה בזהירות. כיסוי הפלסטיק של היחידה הפנימית בנוי בצורה כזו שהוא רגיש מאוד למכות. אם חלק ממנו יישבר בזמן הפתיחה או הסגירה, תשמעו רעש של טרקטור בכל הפעלה של המזגן. זה בהחלט רעש בלתי נסבל וכדאי מאוד להימנע מגרימת נזק למכסה. לרוב, הפתיחה היא משני צדי הכיסוי, בקליק.

הסרת הפילטרים ובדיקתם: במרבית המזגנים העיליים יש שני פילטרים (מסננים) שקל מאוד לשלוף ממקומם. אם הם אכן מלוכלכים וסתומים, סימן שהגיע הזמן לנקות אותם.

ניקוי הפילטרים: הדרך הטובה ביותר לנקות את הפילטרים היא תחת מים חמים זורמים בכיור וסבון עדין, באמצעות מברשת עדינה (מברשת שיניים, למשל). אל תפעילו כוח, כי הרשת יכולה להתנתק מהמסגרת. אחרי הניקוי עם סבון שטפו אותו ביסודיות תחת מים חמים.

ייבוש הפילטרים לפני החזרתם: אל תזלזלו בשלב ייבוש הפילטרים גם אם אתם ממהרים לחזור ולהשתמש במזגן. אם לא תייבשו אותם היטב, המזגן שלכם יתמלא בעובש. מעבר לכך שהריח שיתפזר בחלל הבית שלכם יהיה של טחב, הרי שהוא מסוכן מאוד לנשימה. נבגי עובש, שלרוב נמצאים על קירות רטובים או בחדר הרחצה, הם מסוכנים. הנבגים שלהם מתעופפים באוויר ונכנסים אל תוך מערכת הנשימה בקלות. תוסיפו לכך את העובדה שתפקיד המזגן הוא לפזר אוויר בכל החדר, והרי לכם מתכון למחלות נשימה. איך מייבשים את הפילטרים? בשמש או בעזרת מייבש שיער.

החזרת הפילטרים למזגן: הקפידו להשחיל את הפילטרים במיקום הייעודי להם, וסגרו בזהירות את מכסה היחידה הפנימית. זהו השלב המאתגר ביותר, שכן לא תמיד הסגירה היא מדויקת. ואז,  כשהמזגן יפעל, תשמעו קולות של נקישות אם לא סגרתם את המכסה היטב. אל תפעילו כוח, כי בקלות תוכלו לשבור את ידית החיבור הפנימית, דבר שיהיה יקר מאוד לתיקון, וחבל.

כמה עולה לנקות פילטרים?

שימו לב, שאם הזמנתם טכנאי מיזוג רק לצורך פעולת ניקוי הפילטרים, הרי שמדובר בסכום של קריאת שירות רגילה. כדאי לבדוק כבר בשיחה הטלפונית כמה גובה הטכנאי עבור דמי ביקור.

לעומת זאת, אם הזמנתם את הטכנאי מסיבה אחרת, בכל הגעה שלו תוכלו לבקש ממנו שינקה את הפילטרים ויחזיר אותם למקומם. לרוב, זה חלק מהשירות ולא נהוג לגבות על פעולה זו תוספת מחיר, שכן היא אורכת כמה דקות, קלה לביצוע (תוכלו לנקות בעצמכם ורק לבקש שיסיר ויתקין אותם) ואינה מתומחרת בנוסף.

 את התיקונים השונים בתחום המיזוג תוכלו לראות במחירון שלנו.

באילו מקרים כדאי להיות ערניים ולקרוא לטכנאי מזגנים?

פילטרים קרועים או פגומים: יש מקרים שבהם ניקוי הפילטרים לא יספיק. אם הפילטר קרוע או פגום, או יש בו חורים מוטב להזמין טכנאי ולהחליף את הפילטרים. פעולה זו יכולה בהחלט לחסוך תקלות לרכיבים היותר יקרים של המזגן.

ביצועים ירודים גם אחרי ניקוי הפילטרים: אם גם אחרי שניקיתם את הפילטרים עדיין המזגן מרעיש, מקרטע, אינו מוציא אוויר קר במצב קירור או אוויר חם במצב חימום, הרי שהסיבה לכך היא לא פילטרים סתומים. היא אולי הגורם הראשוני להם, אך ככל הנראה מדובר כבר בנזק אחר למזגן.

מהן התקלות הנפוצות במזגן? למדריך מפורט ומקצועי בנושא לחצו כאן.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow