לחסוך חשמל גם בקיץ: כך תשתמשו נכון במזגן בימי השרב

בחירת הטמפרטורה, הקפדה על בידוד הבית והסתת וילונות בשעות החמות הם רק חלק מהדברים שיהיו חסכוניים אנרגטית. מה עוד? לפניכם מדריך עם כל מה שכדאי לדעת כדי לחסוך בחשמל, למנוע תקלות מיותרות ויקרות וליהנות מאוויר קר בכמה שפחות כסף

עוד במדריך
בחרו בטמפרטורה האידיאלית שתתאים גם לימי החמים וגם לימים הקרים רוצים לחסוך משמעותית בהוצאות? שלבו מאוורר יחד עם המזגן הפעולות הפשוטות שימנעו מכם תקלות עתידיות שמרו על איטום ובידוד כדי ליהנות מבית קר יותר צריכים לקנות מזגן חדש? התאימו אותו לגודל החדר ובחרו בהתאם לדירוג האנרגטי שלו

המאפיין הבולט והמטריד של הקיץ האחרון היה ללא ספק ימי השרב הקשים. אלו, אילצו את כולנו להפעיל את המזגן שעות על גבי שעות ולחשוש מחשבון החשמל שיגיע בסוף החודש. 

אם תצליחו לשמור על טמפרטורה מומלצת, תדאגו לתחזוקה שוטפת ותכירו לעומק את תכונות המזגן שלכם, תוכלו ליהנות ממנו שנים ארוכות ולמנוע תקלות עתידיות.

איך תוכלו להשתמש במזגן ולחסוך בעלויות, מהן פעולות התחזוקה החשובות ואיך בוחרים מזגן חדש שיהיה גם יעיל אנרגטית וגם יעשה את העבודה נאמנה? כל התשובות במדריך הבא.

בחרו בטמפרטורה האידיאלית שתתאים גם לימי החמים וגם לימים הקרים

הדבר הראשון שיעזור לכם להשתמש נכון במזגן, הוא כיוון הטמפרטורה ל-24 מעלות. בטמפרטורה זו, המזגן יהיה יעיל יותר מבחינה אנרגטית ויצליח לשמור על חדר נעים.

ככלל, מומלץ לשמור על טמפרטורה קבועה שנעה בין 24-26 מעלות צלזיוס כדי לשמר אנרגיה וליצור איזון בין הקירור לחימום.

תהיו בטוחים שהמזגן יוציא אוויר קר גם אם תבחרו במעלה יותר גבוהה מזו שאתם רגילים. כך, שאם תבחרו במעלות מעט יותר גבוהות תצליחו גם ליהנות מחדר נעים וגם מחשבון חשמל נמוך יותר.

לא בכל פעם שתדליקו את המזגן, תצטרכו להפעיל אותו לימים או לילות שלמים. לכן, כדי שלא לגרום למאמץ רב בחלקיו הפנימיים ולעומס, מומלץ להשתמש בטיימר.

בנוסף, אם תבחרו בטמפרטורה נמוכה מידי, תימנעו מהמזגן להיכנס למצב השהייה והחדר יהפוך להרבה יותר קר ממה שתכננתם. תרגישו את זה כשתצאו למרפסת ותחזרו פנימה אחרי כמה דקות, ותגלו שבעצם החלל שלכם קר מדי שלא לצורך.

רוצים לחסוך משמעותית בהוצאות? שלבו מאוורר יחד עם המזגן

נצלו את האוויר שבחוץ: הגיע הערב ומזג האוויר התייצב? פתחו את החלונות והימנעו מהפעלת המזגן שלא לצורך.

הקפידו על סגירת החלונות בשעות היום והסיתו את הווילונות: בשעות החמות של היום (שעות הצהריים או השעות שבהן השמש מכה ישירות על החלון) דאגו לשמור על חלונות הבית סגורים כדי שהמיזוג יעבוד בצורה טובה יותר והחללים יהיו הרבה פחות חמים.

כסו את האזורים החשופים לשמש בצורה ישירה: סוככים, פרגולות וצמחיה בגינה, בהחלט יעזרו לכם לשמור על אווירה מוצלת וקרירה יותר, ויפחיתו את השימוש במזגן.

הפעילו מאוורר בימים נוחים: הפעלת מאוורר במקום מזגן, תשפיע משמעותית על חשבון החשמל שלכם. ולכן, בימים נוחים, שקלו דווקא להדליק את המאוורר ואל תתפתו להדליק את המזגן.

אופציה נוספת, היא לשלב את המאוורר יחד עם המיזוג, מה שגורם לאוויר הקר להתפזר בצורה טובה יותר בכל החלל, ויאפשר לכם להפעיל אותו בעוצמה נמוכה יותר ולחסוך כסף.

הפעולות הפשוטות שימנעו מכם תקלות עתידיות

הפעילו תוכניות חסכוניות אנרגטית:  ברוב המזגנים, תוכלו למצוא תוכניות חסכוניות כמו מצב שינה, מצב חיסכון באנרגיה ומצב של טיימר המאפשר שליטה על זמני ההדלקה והכיבוי.

השקיעו מאמץ בלמידת כל התוכניות השונות בשלט, אלה יעזרו לכם להשתמש בצורה הרבה יותר נכונה וחסכונית במזגן וכך תוכלו לייעל גם את הפעילות האנרגטית שלו.

מצב חיסכון באנרגיה יאפשר לכם לשמור על תפוקת הקירור של המזגן, כך שיתאים לטמפרטורה הנדרשת וישמור על נוחות בחדר.

התקינו תרמוסטט הניתן לשליטה: אם תחליטו להשקיע על תרמוסטט שיוכל לקבל מכם שליטה, תוכלו לקבוע את דפוסי הקירור של המזגן ולהתאים אותם אוטומטית למצבים השונים בבית. לדוגמה, בשעות הלילה או במקרים שבהם אתם כלל לא נמצאים בבית.

הגבילו את הפעולות החמות בבית: הכוונה היא לפעולות חימום כמו שימוש ממושך בתנור האפייה והכיריים. פעולות אלו, מגבירות את החום שבתוך הבית, בעיקר בשעות החמות. נסו לדחות את הבישול לשעות הקרירות יותר או לזמנים המוצלים כדי לווסת את החום בתוך הבית.

וודאו את פתחי האוורר של המזגן: פרמטר חשוב נוסף, הוא זרימת אוויר תקינה במזגן. בהנחה שפתחי האוורר במזגן יהיו מלוכלכים או שימצאו בתוכם חפצים שונים, פעולת הקירור של המזגן תהיה מאומצת וקשה לביצוע.

מה תוכלו לעשות? לשמור על הפתחים נקיים מחפצים ולכלוך וכך, תסייעו למערכת הקירור לפזר את האוויר הקר בצורה אחידה בכל חללי הבית השונים.

הקפידו על תחזוקה שוטפת: כמו בכל מכשיר חשמלי עליו נרצה לשמור לאורך זמן, חשוב שנקפיד על פעולות תחזוקה שימנעו תקלות עתידיות במערכת המיזוג שלנו וישמרו על חלקיו הפנימיים לתקופה ארוכה.

מעבר לניקוי הפילטרים (פעולה שחשוב לבצע אחת ל-3 חודשים), חשוב לגלות ערנות גם לתקלות הקטנות שעלולות לצוץ.

לדוגמה, רעשים חריגים של המזגן בעת ההפעלה שלו, נזילות מים או ניקיון יסודי שאנו דוחים כל פעם מחדש. אלו, עלולים לגרום לתקלות חמורות במזגן, כשהזמן שתדחו את התיקון הוא הפרמטר שיכריע את המחיר.

רוצים למנוע ככל שניתן את התקלות העתידיות במזגן? דאגו להזמין טכנאי מזגנים אחת לשנה, לבדיקת תקינות המזגן ולתחזוקה תקופתית. ניקוי עמוק של המזגן אחת לשנה, יעזור לכם לשמור על החלקים תקינים לאורך זמן וימנע ריחות לא נעימים של עובש בתוך הבית.

שמרו על איטום ובידוד כדי ליהנות מבית קר יותר

כדי ליהנות מחללים קרים ונעימים במיוחד, תצטרכו לאטום את כניסת האוויר החם מבחוץ. כיצד? על-ידי סגירת כל החלונות ופתחי האוורור שבבית.

בנוסף, אם ישנו מרווח בין הרצפה לתחתית הדלת, מומלץ להוסיף פס איטום שיאפשר סגירה הרמטית. מעבר לכך שתיהנו מבידוד טוב יותר של הבית, תמנעו גם כניסת חרקים ומזיקים פנימה.

ככל שהבית יהיה אטום יותר לאוויר החם ולאור השמש, כך פעילות המזגן תהיה יעילה יותר, והמזגן לא 'יתאמץ' לקרר את חלל הבית.

צריכים לקנות מזגן חדש? התאימו אותו לגודל החדר ובחרו בהתאם לדירוג האנרגטי שלו

בכדי שתוכלו להנות מהמזגן לשנים ארוכות, עליו להתאים לגודל החדר אליו הוא מיועד. אם תבחרו במזגן גדול או קטן מדי, תשלמו מחיר גבוה עבור הפעלתו ותגרמו ליותר תקלות לאורך זמן. התאמת עוצמת המזגן היא שיקול חשוב מאוד שלא כדאי לזלזל בו.

בהנחה שיש לכם חדר קטן, הרי שהמזגן שיתאים לכם יהיה בעל 1-1.5 כוח סוס. הוא יעשה את עבודתו נאמנה ולא יכביד על חשבון החשמל החודשי.

בחללים גדולים יותר, תוכלו לבחור בין התקנה של מזגן מיני מרכזי או במזגנים עיליים מעט יותר גדולים.

המזגנים העיליים יאפשרו לכם שליטה בודדת על כל יחידת קירור בנפרד בעוד שבמזגן מיני מרכזי, תצטרכו להפעיל את כולם.

פרמטר נוסף שחשוב לבדוק, הוא הדירוג האנרגטי. ההשפעה שלו תהיה גם על חשבון החשמל שלכם וגם על רמת הזיהום שהמזגן פולט. ולכן, העדיפו לבחור במזגן בעל דירוג אנרגטי גבוה שיחסוך לכם כסף וישמור על הסביבה. 

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow