טכנאי מזגנים יצאת צדיק: האמנם?

הצלתי לך את המזגן, אפילו ניקיתי את הפילטרים. אלה הם רק חלק מהמקרים בהם טכנאי המזגנים ינסה לשכנע אתכם שהוא-הוא הצדיק שלכם. אז האם הטכנאי שלכם באמת צדיק? בואו נבדוק!

עוד במדריך
הצלתי לך את המזגן - שלם תעריף כפול מילאתי גז חדש - עכשיו הכל תקין ניקיתי לך גם את הפילטרים - שלם תוספת תמחרתי בנפרד את הביקור, העבודה והמע"מ בקיץ אני גובה יותר כסף אז איך לא נופלים בפח?

אין טיימינג טוב לתקלה במזגן, אך כשמדובר בתקלה שתופסת אתכם דווקא בחודשי השיא של הקיץ, זה יכול להיות מאוד מתסכל מהרבה בחינות. אחת מהן קשורה להתנהלות מול טכנאי המזגנים.

מטרת המדריך שלפניכם הוא להעביר את הכוח לידיים שלכם, לסייע לכם לקחת החלטות נכונות ולהבין שלא כל טכנאי שמציג את עצמו כצדיק, הוא באמת כזה. אז באלו מקרים טכנאי המזגנים ינסה לגרום לכם לחשוב שהוא יצא צדיק? מתחילים!

הצלתי לך את המזגן - שלם תעריף כפול

נפתח בסקופ קטן - טכנאי המזגנים הוא לא המשיח, וגם לא המושיע. למרבה הפלא, זו העבודה שלו, לתקן מזגנים ולגרום להם לקרר כמו שצריך.

אז חיפשתם וחיפשתם, ובסוף הצלחתם לאתר איזה טכנאי מזגנים שהסכים להגיע, רק כי הוא הצליח למצוא חצי שעה פנויה בין העבודות.

הטכנאי, לשמחתכם, הצליח לעלות על התקלה, לתקן אותה ולגרום למזגן שלכם לחזור ולקרר כמו שצריך.

אך בדיוק בדקה ה-90, רגע לפני שהוא עוזב, הוא דורש מכם תשלום מופקע, בטענה שאם הוא לא היה מתקן את התקלה, הייתם צריכים להחליף את המזגן וזה היה עולה לכם הרבה יותר.

אז חשוב לציין - עצם העובדה שהזמנתם את טכנאי המזגנים מתוך מצוקה ולחץ, לא אומרת שהוא יכול לדרוש מחיר מופקע.

לכן, לפני שאתם מזמינים את טכנאי המזגנים, וגם אם מדובר במצב קטסטרופלי ובשיא החום, בררו מראש מה העלות הצפויה של התיקון.

כנסו למחירון המומלץ לצרכן באתר המקצוענים, וודאו שהמחיר שהטכנאי דורש אכן תואם את טווח המחירים שבמחירון. במידה ולא, דרשו לדעת ממה נובע הפער.

מילאתי גז חדש - עכשיו הכל תקין

ברוב המקרים, המזגן לא יקרר כמו שצריך בגלל מחסור בגז. אך פה מגיע ה"אבל" הגדול שכדאי להפנים אם אתם עדיין מקווים ליפול על טכנאי צדיק.

מערכת הגז של המזגן היא מערכת סגורה שלא אמור לברוח ממנה גז, אלא אם כן יש דליפה. במידה ויש דליפת גז, מילוי גז בלבד לא יפתור את הבעיה ויהווה בבחינת פלסטר בלבד.

לכן, כשטכנאי מזגנים אומר לכם שמילא לכם גז חדש במערכת ומכאן החיים שלכם יהפכו לוורודים, צפו פגיעה. סביר להניח שגם הגז החדש יברח והמזגן שלכם יחזור לקרטע.

טכנאי מזגנים אמין ומקצועי לא ימהר למלא לכם גז וללכת, אלא יציע לכם שתי אופציות. הראשונה, שהיא היקרה אך המומלצת, היא איתור של דליפת הגז ותיקון שלה. האופציה השנייה, הזולה אך המומלצת פחות, היא מילוי גז בלבד.

כצרכנים נבונים לפחות תהיה לכם את האופציה לבחור. אז אם כבר יש לכם את האופציה לבחור, ננסה לסייע לכם לקחת החלטה נבונה.

במידה ומדובר במזגן ישן, אנו ממליצים לכם לוותר על האופציה של איתור ותיקון דליפת הגז. סביר להניח שיש מספר מוקדים של דליפה, שעבודת האיתור תיארך זמן רב וזה יבוא לידי ביטוי במחיר הסופי.

בנוסף, במידה ומדובר במזגן קטן, עד 1.5 כוח סוס, סביר להניח שעלות האיתור והתיקון תהווה לפחות 50-60 אחוזים מערך המזגן, כך שלא באמת שווה לתקן את הדליפה.

חשוב לציין, כן קיימים מקרים בהם הדליפה היא כה קטנה, כך שמילוי גז בלבד יוכל לפתור את הבעיה ולהחזיק מעמד גם לאורך שנים, אך עליכם לדרוש מהטכנאי להבהיר לכם שזה המצב.

בכל מקרה, על מילוי גז בלבד לא מקובל לתת אחריות, מהטעם הפשוט שטכנאי המזגנים יודעים שזה לא הפתרון המומלץ.

ניקיתי לך גם את הפילטרים - שלם תוספת

אמנם אין שום חוק או כלל כתוב בנושא, אבל יש את ההיגיון הפשוט. אם הזמנתם טכנאי מזגנים, זה בסדר ולגיטימי מצידו לגבות תשלום על הביקור והתיקון.

אך ברגע שהוא גובה תוספת תשלום על פעולות שאמורות להיכלל במסגרת השירות, פה מתחילה הבעיה.

לדוגמא - אם המזגן לא מקרר כמו שצריך וטכנאי המזגנים ביצע עבודה גדולה של איתור ותיקון דליפת גז, זה לא לגיטימי מצידו לגבות תשלום נוסף על ניקוי פילטרים, עבודה שאורכת מספר דקות.

גם במקרים בהם טכנאי המזגנים זיהה שצינור הניקוז של המזגן סתום במקצת, נשיפה קלה לתוך הצינור תפתור את הבעיה ולא לגיטימי לגבות על כך תשלום נוסף.

תמחרתי בנפרד את הביקור, העבודה והמע"מ

כבר יצא לנו לשמוע על מקרים בהם טכנאי מזגנים ביצעו עבודה ותמחרו בנפרד את עלות הביקור. אז אולי זה הזמן להבהיר את כל מה שחשוב לדעת על המושג "ביקור".

במידה וטכנאי המזגנים (או כל בעל מקצוע אחר) הגיע אליכם הביתה ולא ביצע שום עבודה מכל סיבה שהיא (גילה שאין בעיה, החלטתם שלא משתלם לכם לתקן וכו'), הוא רשאי לגבות כסף עבור הביקור בלבד.

הבעיה מתחילה כאשר בעלי המקצוע מחליטים לתמחר בנפרד את העבודה ואת הביקור. אז לא, במידה וטכנאי המזגנים תיקן את המזגן, הביקור כלול כבר בעלות התיקון ולא מקובל לגבות תשלום נוסף.

מילה לגבי המע"מ - כל המחירים במחירון המומלץ לצרכן המופיע באתר המקצוענים, כוללים מע"מ.

קבלו ח"ח (חיזוק חיובי) על כך שאתם צרכנים נבונים שמבררים את המחיר לפני שהטכנאי בא, אך אם בשטח גובים מכם מע"מ על המחיר הזה, זה פשוט לא מקובל.

בקיץ אני גובה יותר כסף

עונת השיא של טכנאי המזגנים היא בין החודשים יוני לאוגוסט. בתקופה הזו, טכנאי המזגנים מתרוצצים מבית לבית, והסטטיסטיקה מגלה לנו שהדרישה לטכנאים עולה כמעט פי שניים ביחס לתקופות רגילות בשנה.

אז הנה לכם עוד סקופ – אתם לא קונים את הזמן של הטכנאי בכסף, אלא משלמים על תיקון.

לכן, כאשר טכנאי מזגנים אומר לכם שעלות העבודה בחודשים האלה היא גבוהה יותר, פשוט אל תזמינו אותו.

הדבר נכון גם לגבי התקנות – בחודשי השיא של הקיץ, טכנאי המזגנים מעדיפים לבצע תיקונים ולא התקנות. זאת מהסיבה הפשוטה שהם מספיקים לבצע 4-5 תיקונים בזמן של התקנה אחת, וזה יותר משתלם להם.

לכן, ההמלצה שלנו היא לבצע את ההתקנה דווקא בחודשי החורף, לכל היותר באביב.

אז איך לא נופלים בפח?

ספקו כמה שיותר פרטים לטכנאי - לפעמים קשה מאוד לטכנאים לתמחר את התיקון כבר בשלב שיחת הטלפון. אך מה שיסייע להם להבין עד הסוף את מהות התקלה, זה שתציינו בפניהם את כל הפרטים הנחוצים: מה בדיוק הבעיה? האם המזגן לא מקרר? האם הוא מרעיש? בן כמה המזגן?

טכנאי מזגנים אמין ומקצועי ינסה להבין מראש מה התקלה, ואף יגדיל לעשות ויציין בפניכם שאם המזגן ישן, אולי לא ישתלם לכם לתקן אותו.

בדקו שהמחירים כוללים שירות ומע"מ - אל תתביישו, ספרו לטכנאי שבדקתם במחירונים המומלצים את טווח המחירים הצפוי של העבודה ו-ודאו שזה תואם את הציפיות שלו. ודאו גם שהמחיר שסיכמתם כולל את הביקור ואת המע"מ.

השתמשו בידע המקצועי שלכם - ידע זה כוח, וזה בדיוק הכלי עבורכם ליצור יתרון קטן על הטכנאי איתו אתם מדברים עכשיו בטלפון. תזכרו את הכללים הקטנים שלמדתם כאן:

1. אין טעם למלא גז מבלי לאתר את הדליפה.

2. לא מקובל לגבות תוספת תשלום על פעולות שכלולות בשירות.

3. לא מקובל לגבות יותר כסף בגלל שעכשיו זה שיא הקיץ.

4. בררו מה התקלה שהטכנאי איתר, איך הוא מתכוון לפתור אותה ודרשו לראות את הרכיב המקולקל.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מתי צריך לשלם לטכנאי המזגנים דמי ביקור?
טכנאי מזגנים רשאי לדרוש דמי ביקור גם אם לא ביצע עבודה כלשהי, זאת בתנאי שהוא בדק ואיתר את התקלה שלשמה הגיע. במילים אחרות, הטכנאי מקבל תשלום גם על הזמן שלו וגם על חוות הדעת המקצועית, גם אם מדובר בביקור שלקח עשר דקות בלבד.