בחירה חכמה: כך תמקמו נכון את המאייד והמדחס של המזגן
בחירת מיקום נכון ליחידה החיצונית וליחידה הפנימית של המזגן העילי תבטיח לכם יעילות לצד פעולה שקטה וחסכונית לאורך שנים.
חשוב לדעת, שלמיקום היחידות השפעה ישירה גם על תקלות חוזרות ונשנות ועל בלאי מהיר שעלול להופיע ברכיבי המזגן השונים.
מהו הגובה האידיאלי להתקנת המזגן, אילו תקלות תוכלו למנוע בבחירת מיקום מדויק למאייד ולמדחס ומהם הדגשים החשובים שישמרו על בטיחות השימוש ויובילו לחיסכון כספי? כל התשובות במדריך שלפניכם.
מקום טוב באמצע: מהו הגובה הנכון למיקום היחידה הפנימית?
כלל האצבע בהתקנת המזגן, הוא למקם אותו במרכזו של אחד מהקירות המרכזיים של החלל הגדול (שיהיו לרוב הסלון או המטבח). בנוסף, חשוב להתייחס גם למיקום שולחן האוכל, פינות הישיבה וכלל הרהיטים שנמצאים בחדר כדי לאפשר פיזור אוויר מיטבי.
בחירת המיקום המדויק עבור היחידה הפנימית של המזגן (המאייד). בחירת המיקום תשפיע מאוד על עבודתו, על נוחות השימוש ועל כמות הרעש הוא יפיק.
יחד עם זאת, חשוב לשמור גם על מרווח תקין שיאפשר זרימת אוויר טובה אל פתחי הכניסה של המזגן ומפתחי היציאה שלו.
בתור התחלה, הקפידו למקם את המאייד במרחק סביר מהתקרה ומהרהיטים, על מנת שלא יגרמו לחסימת האוויר. קחו בחשבון גם את ארגז התריס, את הווילונות ואת המדפים (במידה ויש).
ברוב המקרים, הגובה המומלץ ביותר לתליית המזגן העילי יהיה בין 2-2.5 מטרים מהרצפה. בנוסף, על המרחק מהתקרה להיות בין 10-30 ס"מ (בהתאם לסוג החלל).
כך לדוגמה, אם מדובר על התקנה בחדר קטן, ניתן להסתפק ב-10 ס"מ. אולם, במקרה שההתקנה מיועדת לחלל גדול יותר כמו הסלון והמטבח, מומלץ לשמור על המרחק המקסימלי שהוא 30 ס"מ.
בלאי מהיר, רעש וחסימות: התקלות שתמנעו עם בחירת המיקום הנכון למדחס
בלאי מואץ: הדרך הקלה ביותר שתעזור לכם לשמור על היחידה החיצונית של המזגן, תהיה בעזרת חשיפה מינימלית לשמש, רוחות וגשם. זכרו, שככל שהמיקום של המדחס יהיה מוגן יותר, כך תשמרו על המזגן לזמן ארוך יותר.
הפעלה רועשת: תאמינו או לא, אבל כדי להשיג שכנות טובה, תצטרכו למקם את המדחס כמה שיותר רחוק מחלונות הבית של השכנים. המדחס הוא חלק גדול ומשמעותי במזגן שמייצר לא מעט רעש בעת ההפעלה שלו ולכן, חשוב למקם אותו רחוק ככל שניתן.
פתחים חסומים: הגורם שיוצר את כמות התקלות הגדולות ביותר, הוא פתח מזגן חסום. החסימות, יכולות להיווצר מחפצים שונים שנמצאים קרוב למדחס או מצמחייה ארוכה ולא מטופחת. לכן, כדי לשמור על תקינות ארוכה של המדחס, הקפידו לנקות את סביבת המדחס וגזמו את הצמחייה המטפסת.
סיכון הילדים: מיקום מדחס מזגן צריך להיות הרחק מהילדים כדי לוודא שחס וחלילה הילדים לא יכניסו אצבעות או יפגעו. בנוסף ילדים אוהבים לשחק עם דברים אז כך תוודאו גם שהם לא מכניסים מקלות או אבנים למדחס.
מראה מוזנח של הבניין: שיקול נוסף וקוסמטי, בא לידי ביטוי בהשפעת המדחס על חזות הבניין או הדירה. כאמור, מדובר על חלק גדול ומסיבי שעלול להוריד את רמת האסתטיקה של המבנה. לכן, כדאי לנסות ולחפש לו מיקום מוסתר יחסית.
סוג הקיר וסוג החלל: הגורמים שישפיעו על התפקוד התקין של המזגן
חלק נוסף ששייך לתכנון, הוא סוג הקיר עליו תרצו להתקין את המזגן. קיר בלוקים או קיר בטון הם הקירות החזקים ביותר שיכולים להתמודד עם משקל המזגן ולהחזיק אותו יציב.
התקנה נכונה ובטיחותית, חייבת לכלול בתוכה בדיקת עומסים שתבטיח הפעלה ללא רעידות שעלולה לגרום לו להתנתק מהקיר.
חשוב להימנע מהתקנת מזגן על קיר גבס או קיר בעל חיפוי מעץ. קירות אלו, נחשבים לחלשים והתקנת המזגן עליהם תהפוך לסכנה.
התקנה גבוהה לצד מעמד מתאים לשלט: כך תבטיחו מזגן בטוח לילדים
התקנת מזגנים בסביבה שבה נמצאים ילדים, חייבת להיות מדויקת ומותאמת. כך לדוגמה, חשוב לקבע את המזגן למקום שיהיה מספיק גבוה מהם ובצמוד אליו, התקינו מעמד לשלט שימנע משחקים עם השלט ומצב של הדלקות חוזרות ונשנות שעלולות להוביל לשריפת המנוע.
מבטיח יעילות לצד חיסכון בחשמל: חשיבות הספק הכוח
מזגן עילי, מגיע בהספקי כוח משתנים שנעים בין 1 ל-3.5 כוחות סוס ולכן, בחירת גודל המזגן, חייבת להתאים לגודל החלל.
ברוב חדרי השינה והחדרים הפנימיים של הבית, הבחירה הנכונה תהיה במזגן בעל 1-1.5 כוחות סוס. הבחירה לא תשפיע רק על יעילות הקירור והחימום של המזגן, אלא תשפיע גם על צריכת החשמל.
גישה נוחה ורחוקה משקעי החשמל: איך התקנה נכונה תשפיע על התחזוקה?
התקנת מזגן חדש, דורשת תחזוקה שוטפת שתשמור עליו יעיל ואיכותי לאורך זמן. כדי להבטיח תחזוקה מוצלחת, חשוב שתאפשרו נגישות מלאה לכל חלקי המזגן.
נגישות נוחה, תוכל לאפשר לכם ניקוי נכון ויסודי של חלקי המזגן החיצוניים ועל ניקוי הפילטרים הפנימיים כל חודשיים-שלושה. בנוסף, מיקום נכון של המזגן ימנע מכם שימוש בסולמות גבוהים או אמצעים שעלולים לסכן אתכם בעלייה ובירידה.
גורם נוסף ולא פחות חשוב, הוא קרבת המזגן למכשירי החשמל הנמצאים בחלל. התקנה נכונה, כוללת בתוכה גם מרחק סביר ממכשירים אלו. כך, תוכלו להימנע מתקלות חשמל מסוכנות.
המרחק המומלץ להתקנה הוא כמטר ממסכי הטלוויזיה, המחשב, מערכות השמע השונות וכל מכשיר חשמלי שנמצא בסביבת המזגן. יחד עם זאת, הימנעו מהתקנה של מכשירי חשמל אחרים מתחת למזגן, שעלולים להיהרס במקרים של טפטוף.