תיקון מזגנים: כל המידע על התקלות הנפוצות

רוב התקלות במזגנים ידרשו הזמנה של טכנאי מקצועי שיאבחן את התקלה בצורה נכונה ויוכל לתקן אותה על הצד הטוב ביותר. אך, תוכלו לנסות ולהבין את מהות התקלה בעצמכם עוד לפני הזמנתו, איך עושים את זה? כל המידע.

עוד במדריך
כיצד המזגן פועל? מהם סוגי תקלות העיקריים? איך ניתן לתקן את התקלה?

המזגן הוא מכשיר חשמלי פשוט, שאחראי על חימום וקירור המבנים ועקרון הפעולה שלו פשוט, הוא מזרים גז דחוס דרך צנרת הקירור, משנה מצב צבירה, הופך לנוזל ומתפשט בחלל כגז מחדש. 

תהליך זה, סופח חום מאוויר שמוזרם סביב הצנרת באמצעות מאוורר. ההליך חוזר על עצמו ומייצר זרם קבוע של אוויר קר. 

כיצד המזגן פועל?

דחיסת האוויר מתבצעת באמצעות מדחס שמופעל על-ידי מנוע חשמלי. קירור הגז מתבצע באמצעות מעבה שכולל מערכת צינורות ומאוורר, בדומה קצת לרדיאטור במכונית. ההתפשטות מתבצעת במאייד. האוויר נשאב מהחוץ באמצעות המאוורר, כשהוא עובר דרך מסנן שעוצר אבק וחלקיקים שונים שהגיעו מהחוץ.

בתהליך האיוד של הגז מתקררים גם אדי מים שנמצאים באוויר, והם נאספים ומנוקזים החוצה מהמזגן לצינור שמוביל אותם החוצה. תקלות מזגנים יכולות להיות קשורות לכשל בכל אחד מהמרכיבים שפורטו: הצנרת, המדחס, המעבה, המאוורר, המאייד, המסנן, הניקוז או מערכת הפיקוד החשמלית שמאפשרת שליטה בכל הנ"ל. 

מנוע המדחס והמאוורר הם חשמליים וגם כוללים חלקים נעים, לכן עשויים לסבול מבעיות מכאניות או חשמליות שונות. סוללות המעבה והמאייד והצנרת הם חלקים יצוקים, שנתונים לקורוזיה והבעיות שמאפיינות אותם קשורות בעיקר להתנקבות, סדקים וכו`.

מהם סוגי תקלות העיקריים?

כיוון ולמזגן חלקים שונים המפעילים אותו, ישנן תקלות שיהיו נפוצות יותר בחלקים מסוימים או בעקבות פעולה מסוימת שהמזגן מבצע. הראשונה, תהיה דליפת גז כתוצאה מפגיעה בצנרת או באיטום החיבור בינה לבין אחד החלקים. השנייה, בעיה מכאנית במדחס או במאוורר שבדרך-כלל דורשת החלפה שלהם.

יש סבירות גבוהה גם לבעיות חשמליות שונות, לרבות קלקול במערכת הפיקוד החשמלית. בריחה של גז או בעיות ניקוז שגורמים להצטברות מים ונזילה. גם כשלים בפילטר, שאינו מסנן את האוויר היטב.

איך ניתן לתקן את התקלה?

כאשר טכנאי מזגנים יתחיל בתיקון המזגן, הוא קודם כל יפעיל אותו ויאזין לו. אם המזגן לא נדלק בכלל או נדלק אבל לא נכנס לפעולה, הטכנאי ינסה למצוא כשל חשמלי. אם המזגן נדלק אבל הצליל שלו לא תקין, זה יצביע על בעיה במאוורר או במדחס.

כאשר המזגן פועל אך לא מקרר מספיק או שיש נזילת מים, זה בדרך-כלל אומר שישנה דליפת גז ועל הטכנאי לבדוק את לחץ הגז כדי לאמת זאת. הוא ישתמש בתרסיס מיוחד כדי לאתר את המקום או מקומות הדליפה ולקבוע האם נדרש תיקון בחיבורים, הלחמה של נקב או בקע, החלפת חלק פגום וכדומה. 

נזילה במקביל לפעולה תקינה של המזגן בקירור מלא, בדרך-כלל אומרת בעיית ניקוז - בשיפוע של החלקים שאחראים על איסוף המים או בצינור שמנקז את המים החוצה שלפעמים נסתם. אם הכל נראה תקין אבל ישנם ריחות או חודר אבק, סביר להניח שמדובר בבעיית פילטר.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

מהן התקלות הנפוצות? 
התקלות הנפוצות ביותר שנרשמו בתחום המזגנים קשורים לסוגי החלקים השונים שמרכיבים את המזגן כולו. התקלה הראשונה, היא דליפת גז שמגיעה כתוצאה מפגיעה בצנרת או באיטום של החיבור בינה לבין אחד החלקים שלצידה. התקלה השנייה, תגרם עקב בעיה מכנית במדחס או במאוורר. התקלה השלישית היא במערכת הפיקוד החשמלית והרביעית, היא בריחה של גז מהמזגן עקב בעיות ניקוז ודליפות. 
איך המזגן פועל?
המזגן עובד על דחיסת אוויר. הדחיסה מתבצעת באמצעות המדחס שמופעל על-ידי המנוע החשמלי. קירור הגז מתבצע באמצעות מעבה שכולל מערכת צינורות ומאוורר, בדומה קצת לרדיאטור במכונית. האוויר שנשאב מבחוץ באמצעות המאוורר, עובר דרך מסנן שעוצר אבק וחלקיקים שונים שהגיעו מבחוץ. בתהליך האיוד של הגז מתקררים גם אדי מים שנמצאים באוויר, והם נאספים ומנוקזים החוצה מהמזגן לצינור שמוביל אותם החוצה.