שליטה מלאה: כל מה שצריך לדעת על שלט המזגן

השליטה על המזגן מתבצעת דרך שלט קטן שמכיל אפשרויות רבות. את רוב האפשרויות, יכול להיות שרובנו לא מכירים או לא מבינים את המשמעות שמאחוריהן. בדיוק בשביל זה, ריכזנו לכם את כל המידע על השלט של המזגן.

עוד במדריך
כפתורי ההפעלה והשליטה במזגן כפתורי הבקרה במזגן כפתורי חיסכון שכדאי שתכירו הנוריות הצבעוניות איך תזהו תקלה בשלט? איבדתם את השלט? אפשר גם אוניברסלי

בדומה לטלפון החכם שמכיל אפשרויות רבות, כך גם המזגן שלנו בבית. מעבר לכפתורי ההדלקה והמעלות שכולנו מכירים, יש כמה לחצנים נוספים שכדאי להכיר וגם להשתמש בהם. 

אילו לחצנים עוד לא הכרתם, אילו לחצנים יכולים לחסוך לכם בחשמל ולעשות עבורכם את העבודה ואיך תוכלו להפוך את המזגן שלכם להרבה יותר חכם ממה שהוא עכשיו? כל התשובות במדריך הבא.

כפתורי ההפעלה והשליטה במזגן

ON/OFF: הכפתור המוכר והשמיש ביותר במזגן, זה שאחראי על הדלקת המזגן והכיבוי שלו.

MODE: לחיצה על כפתור זה, תוביל אתכם לבחירה בין מצבים שונים:

AUTO: נראה כמו סמל המחזור אליו אנחנו רגילים. בחירה במצב זה, יגרום למזגן לפעול בהתאם לטמפרטורה הקיימת בחדר (ברירת המחדל של המזגן). 

FAN: הסימון שלו הוא של מאוורר. במצב זה, המזגן יפעל במצב של אוורור בלבד. במסגרת הבחירה במצב זה, ניתן לבחור גם את עוצמת האוורור: נמוכה, בינונית או גבוהה. 

HEAT: מצב שמסומן עם שמש ותפקידו לחמם את החלל. 

COLD: מצב שמסומן עם פתית שלג ותפקידו לקרר את החלל. 

כפתורי הבקרה במזגן

מעבר לכפתורי השליטה שמאפשרים הדלקה, כיבוי ושליטה על חום וקור בהתאם לעונה וטמפרטורות בבית, ישנם לחצנים נוספים שתפקידם לעזור לתפקוד השוטף של המזגן ואף יחסכו מכם התעסקויות נוספות:

1SLEEP: לחצן זה (שלרוב מסומן עם ירח) הוא זה שיעזור לכם לישון בשקט, ללא הפרעות. בלחיצה על הכפתור, תוכלו להתאים את פעילות המזגן לשעות השינה שלכם. המזגן יתחיל לעבוד כשאתם תלכו לישון. פעילות המזגן תהיה מותאמת אליכם ובכל שעה הטמפרטורה תעלה עד לשעת הכיבוי על מנת שתוכלו לקבל שינה נעימה ללא חום או קור קיצוניים. 

2. CLOCK: לחצן זה משמש גם לכיוון השעה שמופיעה בצד המזגן וגם לטיימר שבאמצעותו תוכלו להגדיר מראש את שעה ההדלקה או הכיבוי מבלי להתעסק במזגן תוך כדי שינה או לפני. 

3.כפתור פלוס: כפתור המשמש לצורך העלאת הטמפרטורות בזמן הפעלת המזגן. יש מזגנים שניתן להגיע עד לטמפרטורה של 32 ויש עד 30, תלוי בדגם. 

4.כפתור מינוס: בדומה לכפתור הפלוס, רק פועל להנמכת הטמפרטורות. גם כאן, יש אפשרות של עד 17 מעלות או עד 14 מעלות, תלוי דגם. 

5.TEMP או I FEEL: שימוש בלחצן זה, יעזור לכם לבחור בין האפשרות שתיתן לכם להרגיש את הטמפרטורה שבחוץ (ותפעיל אותה בתוך החדר) או את הטמפרטורה שאתם מרגישים בתוך הבית (ויעזור לכם לשמור עליה יציבה).

כפתורי חיסכון שכדאי שתכירו

TIMER ON: בעזרתו, תוכלו להפעיל את הטיימר של המזגן. כאשר תראו את המילה ON מהבהבת, תוכלו לכוון את הזמן המתאים לכם בלחיצות על הפלוס והמינוס בשלט. בסיום הבחירה ועל מנת להבטיח את הפעלת הטיימר בצורה מדויקת, לחצו על מקש ה-SET. לבסוף, תוכלו לראות את שעת ההפעלה על גבי הצג. 

TIMER OFF: בדומה לכפתור ה-ON, כפתור ה-OFF הוא האחראי על מועד הכיבוי של הטיימר. בלחיצה עליו ולאחר הבהוב, תוכלו לכוון את שעת הכיבוי המתאימה לכם באמצעות לחצי הפלוס והמינוס בשלט. בסיום, שעת הכיבוי תוצג גם היא.

BLOW: פונקציה זו מופעלת לאחר כיבוי המזגן, במטרה לייבש את הלחות שהצטברה במאדה של היחידה הפנימית וזאת כדי למנוע עובש במזגן. המזגן, שאחראי מלבד הקירור גם לסינון האוויר בחדר וברגע שקיים עובש בפנים המזגן הוא יצא יחד עם האוויר. 

TURBO: הפונקציה הזו מפעילה את המאוורר היחידה במהירות גבוהה במיוחד ומאפשרת לקרר או לחמם את החדר במהירות גבוהה ככה שהחדר יגיע לטמפרטורה הרצויה במהירות.

כדאי לדעת: ישנם דגמים בהם ניתן לשמור על פעולת הטיימר יום אחרי יום באמצעות לחצן RP (Repeat).

הנוריות הצבעוניות

בעזרת קריאה נכונה של כפתורי השלט ונוריות האזהרה, תוכלו לשמור על המזגן שלכם לאורך זמן ולחסוך את קריאות הטכנאים מפעם לפעם. בכל מזגן ומזגן, קיימות נוריות צבעוניות המתריעות לנו על תקלות או פעולות שאנחנו צריכים לעשות כדי לשמור על המזגן. 

הצבעים הם צבעים מוחלטים, כאלה שהצבע שלהם מעביר את המסר. לדוגמה, נורית ירוקה, תדווח לנו שפעילות המזגן תקינה וטובה. נורית כתומה לעומת זאת, תתריע על פעולת תחזוקה או על תקלה שמתבשלת. לרוב, כאשר תתקלו בנורית כתומה, תצטרכו לנקות את הפילטרים ולאחר החזרתם למזגן ולחיצה על Reset תוביל לכיבוי הנורה. 

הנורית האדומה, שמשותפת לכל מכשירי החשמל וגם לשוק הרכבים, היא שמתריעה לנו על תקלה במזגן. יחד עם זאת, חשוב לשים לב כי ישנן חברות בהן נורה אדומה מהבהבת מורה על אספקת חשמל תקינה למזגן ואילו נורה אדומה קבועה, מורה על תקלה. כך או כך, אם אתם מזהים נורה אדומה במזגן כדאי שתתייעצו עם טכנאי מזגנים. 

איך תזהו תקלה בשלט?

בהרבה מקרים, אנחנו מוצאים את עצמנו לוחצים על השלט והוא לא מגיב או אפילו לא נדלק והחשד הראשוני שעולה לנו לראש, הוא שהמזגן לא עובד. תתפלאו, אבל אנחנו מכירים לא מעט מכירים בהם התקלה היא בכלל בשלט עצמו. אז אפשר לוודא את מקור התקלה?

ראשית, וודאו שהמרחק שבינכם ובין המזגן הוא לא מעל 8 מטרים ושאין חפץ או אבק שמצליחים לחסום את הגישה לעינית. אחרי שבדקתם שהטווח תקין והעינית לא חסומה, בדקו את תקינות השלט עצמו בצורה הבאה:

קחו את השלט של המזגן, כאשר המצלמה בטלפון החכם שלכם פתוחה על מצב צילום וכוונו את הנוריות שנמצאות בקדמת השלט למצלמה. אם לחצתם על כפתור ההדלקה וראיתם אור מהבהב, השלט תקין. במידה והאור לא הופיע, ייתכן והשלט שלכם תקול.

איבדתם את השלט? אפשר גם אוניברסלי

במידה וזיהיתם ששלט המזגן שלכם תקול, אל תמהרו לגשת ולקנות אחד מקורי. תוכלו בהחלט לרכוש שלט אוניברסלי שישמש אתכם נאמנה אל מול המזגן שלכם. את הדגמים המתאימים למזגן שלכם תוכלו לברר בחנות ממנה אתם רוכשים את השלט. בזמן הרכישה, בררו מהו הקוד המתאים לקידוד השלט עבור המזגן שלכם. לאחר מכן, תוכלו לעבור לתהליך הקידוד שמתבצע על פי השלבים הבאים:

1. הכניסו סוללות תואמות ועמדו במרחק של עד 2 מטרים מעיינית המזגן שמקבלת את פקודות השלט. 

2. הדליקו את השלט באמצעות לחיצה על כפתור ה-ON.

3. לחצו על כפתור ה-SET לחיצה ארוכה של 5 שניות לפחות, עד שתזהו מספרים מהבהבים מתחת לטמפרטורה שמופיעה בצג המזגן. כעת, השתמשו בכפתורי הטמפרטורה ובכל לחיצה תוכלו להעלות את הספרה המופיעה בקפיצות של 1.

5. אחרי שאיתרתם את הקוד הנכון והמתאים למזגן שלכם, לחצו על כפתור ה-OK ולאחר מכן, כבו את המזגן, המתינו מספר שניות והדליקו אותו שוב תוך בדיקות האפשרויות השונות ולחצנים השונים. (זאת הדרך לבדוק את תקינות השלט ואת הצלחת הליך הקידוד). 

במידה ולא זכרתם לבקש את קוד המזגן או שלא הצליחו לתת לכם מידע מדויק עבורו, תוכלו לבצע את הקידוד בשיטת הסריקה, בה אתם סורקים את הקודים השונים עד מציאת הקוד שלכם. איך תעשו את זה? באותו התהליך שהסברנו למעלה. הגעתם לשלב שצריך לבחור קוד? הריצו את המספרים בלחיצה ארוכה על הפלוס וברגע שהקוד המתאים למזגן שלכם יופיע - המזגן יכבה אוטומטית ועם הדלקתו, הקוד כבר יהיה מעודכן. 

התקנת מזגן עילי: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין מזגן עילי? אנחנו נלווה אתכם בכל השלבים בתהליך ההתקנה. איך מתנהלים מול טכנאי המזגנים לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה התקנת מזגן עילי? כל התשובות בפנים.

התקנת מזגן מיני-מרכזי: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין מזגן מיני-מרכזי? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד בכל תהליכי ההתקנה. איך מתנהלים מול טכנאי המזגנים לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה התקנת מזגן מיני-מרכזי? כל התשובות בפנים.

העברת מזגן עילי: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים להעביר מזגן עילי? אנחנו נלווה אתכם בכל השלבים בתהליך ההעברה. איך מתנהלים מול טכנאי המזגנים לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה להעביר מזגן עילי? כל התשובות.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

לכל התקלות ועבודות

arrow