התקנת אינטרקום בבניין: כל המידע
התקנת אינטרקום בבניין היא עבודה חשובה שתפקידה לקשר בין הדיירים השונים לבין הבאים לבניין בצורה נכונה ובטיחותית. התקנה נכונה של האינטרקום תהיה חיונית לפעילות התקינה של הבניין ושל הדיירים השונים. כל מה שחשוב לדעת, במדריך הבא.
קיימים מספר סוגים של אינטרקום אותם ניתן להתאים לבניניים השונים ולדיירים השונים. אילו סוגים קיימים, מהם ההבדלים ביניהם ואיך מתאימים אותם לדיירי הבניין?
במסגרת ההתקנה, חשוב לקחת בחשבון את כל סוגי הדיירים בבניין ולדעת מה כוללת ההתקנה. כמה זמן לוקח להתקין את האינטרקום ואיך נכון להתכונן אליה? כל התשובות מיד.
אילו סוגי אינטרקום קיימים?
אינטרקום אנלוגי: אינטרקום זה, נוח לתפעול ובעצם פועל עם שפורפרת. הדגם הזה, נחשב לדגם הישן מבין השלושה אך, עדיין קיים ומומלץ להתקנה בבניינים בהם כמות הדיירים המבוגרים היא גדולה (כיוון ואינטרקום מתקדם יותר, יהיה קשה יותר לתפעול מבחינה טכנולוגי). החסרון הבולט שלו, הוא כמות הכבלים הגדולה שבעת תקלה, תקשה על המציאה שלה ותאריך את העבודה של הטכנאי.
אינטרקום דיגיטלי: הסוג הזה, הוא בעצם הנפוץ ביותר. בהתקנה של אינטרקום דיגיטלי, בכל קופה מותקן מפענח קומה שתפקידו הוא לנתב את הצלול התקבל מצד האורח לדירה הנכונה. ההתקנה שלו נחשבת לקלה יותר ובמידה ויש תקלה, קל יותר לאתר אותה בזכות המפענח הקומתי.
אינטרקום אלחוטי: דגם זה, הוא הדגם המתקדם ביותר שמאפשר גישה ותפעול דרך מכשירים חכמים ומהנייד על ידי אפליקציה מותאמת. האינטרקום מחובר לאינטרנט ויש לו פאנל חיצוני שמותקן בכניסה לבניין בו נמצא כבל הרשת התומך. האפשרויות החכמות לתפעול וגם לצפייה (דרך הנייד תוכלו לראות מי עומד בדלת) הופכות אותו ליקר יותר להתקנה אך, גם לפריץ ופחות אמין.
מה חשוב לעשות לפני שמזמינים מתקין?
ההחלטה להתקין אינטקרום בבניין משותף היא החלטה שעליה להיות מוסכמת על ידי כל הדיירים ולכן, לפני שמזמינים מתקין חשוב לוודא את סוגי הדיירים בבניין, את סוג האינטרקום המתאים, את שעות העבודה ואיך להתכונן אליה נכון.
דיירים מבוגרים ודתיים: בקרב סוגי דיירים אלה, חשוב לקחת בחשבון את נוחות התפעול בימי שבת ובימי חג (שתהיה מותאמת ולא תפריע לאמונתם) ואת נוחות התפעול מבחינה טכנולוגית (כדי שהשימוש לא מסובך מידי עבורם). ולכן, חשוב לבדוק מה אחוז הדיירים המבוגרים והדתיים ולהתאים ככל שניתן את צרכיהם לאינטרקום.
סוג האינטרקום הנבחר: על האינטרקום הנבחר להיות מותאם לכלל הדיירים הן מבחינת תפעול אך גם מבחינה כספית. חשוב לערוך סקר שוב ולבדוק את עלות ההתקנה המשתנה מדגם לדגם ומעבודה לעבודה. יש לקחת בחשבון כי התקנה של אינטרקום מתקדם יכולה לקחת פחות זמן אך, תהיה פחות נוחה לתפעול ואף חשופה לפריצה טכנולוגית.
שעות ההתקנה: שעות ההתקנה ועבודת ההכנה צריכות להיקבע מראש ויש להיערך אליהם. אם יש צורך בהתקנה של תשתית חדשה לבניין, ההתקנה תתארך והעבודה תתייקר בהתאם. בנוסף, חשוב שאדם אחד בכל דירה יהיה זמין ובבית בין שעות ההתקנה כדי שיוכל להכניס את המתקין לבצע עבודה בתוך הדירה. על האדם להיות בגיר מעל גיל 18.
מי משלם עבור התקנת אינטרקום בבניין משותף?
התקנה של אינטרקום בבניין משותף היא הוצאה שחולקים אותה כל הדיירים. לרוב, על ההתקנה תהיה אחריות שנעה בין 12-24 חודשים לפחות ולכן, לאורך התקופה לא תצטרכו לשלם בגין התיקונים השונים. בתום תקופת האחריות, ובמידה וישנה תקלה באינטרקום התשלום ייקבע לפי התקלה. כלומר, במידה ויש תקלה נקודתית בדירה מסוימת, יגיע טכנאי לבדיקה ויחייב את הדירה בה הייתה התקלה. אך, במידה ומדובר על תקלה כללית שמונעת מכל הבניין להשתמש באינטרקום, התשלום יחולק בין הדיירים שונים.