בקרה משרדית: כל מה שחשוב לדעת על התקנת אינטרקום במשרד
התקנת אינטרקום בכניסה לבנייני מגורים ובנייני עסקים הפכה לחלק בלתי נפרד מהתכנון הראשוני והיא מספקת את ההגנה והביטחון לבניין כולו. בשונה מפעם, שמשרדי העובדים היו חשופים כיום, חלה חובה לשמור על האבטחה של כולם.
קיימים בשוק סוגים שונים של מערכות אבטחה, כשחלקן משולבות עם מצלמות אבטחה ומערכת אזעקה ולכן, חשוב לבחור באינטרקום המתאים לאופי העסק עם ההגנה הטובה ביותר.
האינטרקום מקנה לכם את האפשרות לפקח בצורה יעילה על הנכנסים והיוצאים מהמשרד, כך תשאירו את השליטה בידיים שלכם ותבטיחו סביבת עבודה שקטה ובטוחה לאורך כל שעות היום.
אינטרקום עם קודן או טלפון: סוגי האינטרקום הנפוצים
ניתן למצוא סוגים שונים של מערכות אבטחה ואינטרקום כשהחלוקה שלהן מתבססת בעיקר על דרך ההפעלה ועל המערכות שמסביב.
הסוג הראשון והמוכר ביותר, הוא הקודן. מערכת זו, מאפשרת כניסה באמצעות הקשת קוד שנשמר מראש כך, שרק מי שמחזיק בקוד יוכל להיכנס למשרד. זוהי מערכת קלה לתפעול ונפוצה מאוד בבניינים ובמשרדים שונים, אך חשוב לקחת בחשבון שהקוד יכול להתגלות בקלות יחסית ולכן, חשוב להחליף אותו כל כמה חודשים.
הסוג השני שמוכר ונפוץ גם, הוא אינטרקום משולב עם טלפון. השימוש בו, מאפשר חיוג לקומה אליה תרצו לעלות או אפילו לטובת הכניסה לבניין. השיחה, מועברת באמצעות מרכזייה מהצג התחתון של הבניין ועד המשרד המבוקש.
אינטרקום בשילוב מצלמה או טביעת אצבע: סוגי האינטרקום המתקדמים
בשונה ממערכות האינטרקום המוכרות והנפוצות, ניתן למצוא כיום מערכות מתקדמות יותר המציעות שליטה ובקרה מלאה גם מרחוק.
לדוגמה, אינטרקום המשלב בתוכו מצלמה שממחישה לכם בזמן אמת את המתרחש מחוץ לבניין ובסביבתו. השליטה על המצלמה, ניתנת בקלות ובכל זמן דרך אפליקציה ייעודית שמותקנת בנייד.
בנוסף, תוכלו לשלב גם מצלמת וידיאו שתתעד ותקליט עבורכם את השעות שאתם מחוץ למשרד או מקרים ספציפיים שאיתרתם בסביבת המשרד, חומר שיכול לשמש אתכם במקרים של פריצות.
אפשרות נוספת, היא התקנה של אינטרקום משולב עם מערכת ביומטרית המזהה טביעות אצבע ומאפשרת כניסה עם גישה קבועה, רק למי טביעתו הוגדרה ונשמרה במערכת.
במקום הנכון: היכן מומלץ למקם את האינטרקום במשרד?
בחירת המיקום להתקנת האינטרקום במשרד חייבת להיות תואמת לאופי המשרד והעובדים השונים, בעיקר אם בחרתם להתקין אינטרקום עם קודן או טלפון.
בכל כניסה ויציאה מהדלתות השונות שאליהם תרצו להגביל את הגישה, הקשת הקוד ורעש הפתיחה עלולים להוות כמטרד בקרב העובדים ולכן, במקרים שבהם התקנת האינטרקום תהיה בסביבה עם הרבה עובדים, כדאי לבחור במיקום מרכזי יותר ומרוחק מחדרי העבודה ככל שניתן כמו המטבח או סמוך לחדר הישיבות.
אופציה נוספת, שתהיה גם זולה יותר, היא התקנה של אינטרקום ללא צליל או צפצוף. אולם, אלו יכולות לחמוק מהביקורת כיוון שהן לא מרעישות בכניסות ויציאות של אנשים שונים במרחב.
כמות לצד איכות: כמה עמדות אינטרקום נכון להתקין במשרד?
מלבד הבחירה באינטרקום מתקדם שיעניק בטיחות לאורך כל זמן השהות שלכם במשרד, חשוב לבדוק גם את שטח הכיסוי. כלומר, מהי כמות הדלתות שתצטרכו למגן באמצעות אינטרקום?
שיקול זה, כולל בתוכו את סוג המכשירים שבחרתם, את ההתקנה הדרושה וגם כמובן, את התקציב הקיים לכם ולכן, הצורך משתנה בין משרד למשרד.
לרוב, מיקום אחד איננו יספיק למשרד שנמצא בבניין ומכיל כמה חדרי עבודה ואז, תצטרכו לדאוג להתקנה של אינטרקום במספר מקומות מרכזיים כמו: דלת הכניסה לבניין, דלת הכניסה הראשית של המשרד וחדרי העבודה או חדר הישיבות.
שכן, חשוב שלא להגזים עם הכמות כיוון שהיא עלולה ליצור אצל העובדים והאורחים הרגשה של עומס וטרטור בכל פתיחה של דלת.
אמינות, זמינות ונגישות: כך תבחרו נכון את דגם האינטרקום המתאים לכם
בחירת סוג האינטרקום חשובה ואחריה, תצטרכו לבחור בקפידה גם את סוג הדגם. והסיבה לכך, היא הידע של הטכנאים השונים במיפוי ותיקון התקלות השונות.
ברוב המקרים, הטכנאים שיגיעו אליכם לבדיקה או תיקון, יוכלו לתקן את הדגמים הנפוצים ביותר (שכוללים בתוכם תעודת אחריות מסודרת) ואם יתקלו בדגם חדש ופחות מוכר, העבודה תתארך או אפילו תבוטל.
סיבה נוספת שבגינה חשוב לשקול טוב את סוג הדגם הנבחר, היא שירות הלקוחות הקיים מאחוריה שצריך להיות זמין עבורכם לכל שאלה והחלפה. לרוב החברות המוכרות יש מערך שירות טוב ויעיל לכל מקרה שתצטרכו.
בדומה לרכבים, גם לאינטרקום חלקים מקוריים שלא ניתנים להחלפה עם חלקים אחרים ולכן, מעבר לזמינות של שירות הלקוחות, וודאו שלחברה יש חלקים חילופיים מקוריים לספק לכם במקרים של תקלות.