התקנת אינטרקום בבניין: כל המידע והשלבים להתקנה
מה כוללת התקנת האינטרקום בבניין?
פאנל חיצוני
הפנאל החיצוני, מוצב בכניסה לבניין ובו לוח מקשים, צג ולחצי חיוג. התקנת הפאנל תסייע לבאים לדירות השונות מבחוץ עם פתיחת דלת הכניסה. בעזרת לוח המקשים, יהיה עליהם להקיש את מספר הדירה אליה הם רוצים להגיע ואז, ניתן יהיה לפתוח עבורם את הכניסה מבלי להפריע לשאר הדיירים. עבור דיירי הבניין עצמם, הכניסה תתאפשר על ידי הקשת קוד ייעודי שייקבע מראש עבור כולם. בפאנל יותקנו גם מיקרופון ומצלמה שיאפשרו לכם לתקשר עם הממתין בכניסה לבניין.
מנעול חשמלי וספק כוח
המנעול וספק הכוח, הם חלק חשוב בתפעול האינטרקום. המנעול יותקן בתוך הדלת כאשר מצבו הבסיסי יהיה נעול כדי למנוע כניסה לבניין שלא על ידי הדיירים השונים. הפתיחה שלו תתאפשר על ידי הקשת הקוד הייעודי. בנוסף, מערכת האינטרקום צריכה לקבל קישור למתח החשמל בבניין ולכן, המתקין שיגיע יתקין שנאים מתאימים בשקעים הביתיים.
מערכת חיווט
כדי שהאינטרקום יעבוד בצורה תקינה ויעבור דרך כל דיירי הבניין, המתקין ישתמש בלא מעט כבלים שונים אותם ימתח מהפאנל החיצוני עד ספק הכוח וארון התקשורת ומהם - אל כל הדירות בבניין. בכל קומה, יותקן מכשיר שיסייע לפעילות התקינה של האינטרקום ושמו מפענח קומתי, ממנו יתפצלו כל הכבלים לדירות השונות בבניין. כאשר מישהו יצלצל מבחוץ, המפענח יקבל את האות וינתב אותה אל הדירה המתאימה. כך גם במצב של תקלה, המפענח יוביל את הטכנאי לקומה בה ישנה תקלה.
מוניטורים
המוניטור הוא יחידת קצה שמותקנת בדירה. המוניטור יצלצל כאשר אורח ממתין לכם למטה ויאפשר לכם לנהל איתו שיחה או לראות אותו במצלמה. יחידה זו, היא מעין יחידת תקשורת שעליה לכלול שפורפרת, מסך או שילוב של השניים. ברוב ההתקנות, יאפשר המתקין את בחירת יחידת התקשורת המועדפת על ידי הדיירים כדי שיהיה להם נוח להשתמש באינטרקום.
איך תתנהלו מול מתקין האינטקום?
בדקו אם קיימת תשתית
בדיקה מקדימה של התשתית בבניין תתרום להתקנה להיות יותר מהירה ויותר קלה עבור המתקין. כאשר ישנה תשתית (גם אם היא ישנה) ההתקנה תבוצע עליה. במקרים בהם תרצו להתקין אינטרקום אלחותי, יהיה צורך בהתקנה של תשתית נפרדת שתכלול גם כבל רשת תואם. התקנה של אינטרקום דיגיטלי או אנלוגי תהיה אפשרית על תשתית קיימת. אם התשתית בבניין לא תאפשר התקנה, המתקין יחליף אותה ולכן, חשוב לקחת בחשבון שמדובר על עבודה נפרדת. אם בכל מקרה תרצו להתקין על התשתית הקיימת ולא תרצו להחליף אותה, קחו בחשבון שלא תינתן אחריות על ההתקנה כיוון שהיא נעשית על תשתית רעועה.
וודאו את זמן התקנת האינטרקום
כאשר ניגשים להתקנה של אינטרקום חשוב לקחת בחשבון את כל השלבים ואת זמן ההתקנה שלהם. לדוגמה, התקנת הפאנל החיצוני אורכת בין 3-5 שעות (בהתאם למצב התשתית). התקנה של יחידת תקשורת בדירות השונות אורכת בין 30-60 דקות לכל דירה. כלל ההתקנה וחלקיו השונים של האינטרקום יכולה לקחת בין 8-15 שעות בהנחה והתשתיות תקינות. כך, שבמידה ויש תשתית לקויה או שיש צורך בהתקנה של תשתית חדשה, ההתקנה יכולה לקחת בין יום עבודה שלם ליומיים וחשוב להיערך לכך. הקפידו למנות נציג שיהיה בבית בעת התקנת יחידת התקשורת (שהרי התקנתה היא בתוך הדירה).
התאימו אותו גם לשומרי השבת שבבניין
התקנת האינטרקום בבניין המשותף חייבת להתאים לסוגי הדיריים השונים כמו המבוגרים והדתיים שבהם. ולכן, חשוב לוודא שמערכת האינטרקום שמותקנת בדירה תהיה נוחה ומותאמת לשימושם. בכל התקנה, יתן המתקין מפתחות לכל הדיירים כדי שיוכלו לפתוח את המנעול החשמלי בצורה ידנית וזה יאפשר לדיירים לתפעל את האינטרקום ללא קוד (הן מבחינת נוחות התפעול והן מבחינת חילול שבתות או חגים). המפתח ישמש את כלל הדיירים גם במצב בו ישנה הפסקת חשמל שתמנע מהאינטרקום לפעול.
כמה עולה התקנת אינטרקום בבניין?
מה עלול להשפיע על מחיר העבודה?
התקנת תשתית חדשה
במידה ובבניין בו צריך להתקין אינטרקום יש תשתית קיימת (ישנה, אך תקינה) ניתן יהיה להתקין עליה וכך, לחסוך עלויות. אך, במידה ואין תשתית קיימת או שהקיימת רעועה, יהיה צורך בהתקנה של תשתית חדשה. התקנה זו, תחושב כעבודה נפרדת ותוביל לתוספת תשלום. חשוב לשים לב, כי במידה ותבוצע התקנה על תשתית לא תקינה - לא תתקבל אחריות על העבודה מצד המתקין.
סוג האינטרקום
קיימים שלושה סוגים כאשר הזול מביניהם (אך המסורבל ביותר להתקנה) הוא האינטרקום האנלוגי. אחריו, מגיע האינטרקום הדיגיטלי, שנחשב מתקדם יותר ומעט יותר יקר להתקנה. הסוג האחרון מתקדם הרבה יותר, ניתן לתפעול דרך טלפונים ומכשירים חכמים ולפיכך, נחשב גם יקר יותר מהקודמים לו. האינטרקום האלחוטי, נתמך על רשת האינטרנט ולכן, נותן את האופציה לתפעל אותו דרך מכשירים חכמים. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שהתפעול החכם ניתן לפריצה ולכן, המכשיר נחשב לפחות אמין.