תיקון דלת כניסה לבניין: מהן התקלות הנפוצות ואיך ניתן למנוע אותן
דלת הכניסה לבניין היא נכס משותף וחשוב, אך היא נוטה לבלאי גבוה ומהיר יותר מדלת כניסה רגילה. במדריך זה נסביר לכם מהן התקלות הנפוצות, מהם שלבי התיקון ומה משפיע על מחיר העבודה?
בשונה מדלת הכניסה בבית פרטי, הרי שדלת הכניסה של בניין מגורים נוטה לבלאי גבוה ומהיר יותר. זאת, בעיקר בגלל מספר המשתמשים בה ובשל תדירות השימוש בה. לכן, זה טבעי שהיא תהיה מועדת ליותר תקלות. ברוב המקרים, התקלות יתגלו דווקא ברכיבים החשמליים שלה כמו מנגנון הפתיחה או המנעול החשמלי.
אולם, גם מחזיר הדלת והידיות עלולים להיהרס בתדירות גבוהה יותר משל דלת כניסה רגילה של דירה או בית פרטי. מהם הגורמים לתקלות הנפוצות, מהם שלבי התיקון ומה ישפיע על מחיר העבודה? כל התשובות במדריך שלפניכם
מהן התקלות הנפוצות בדלת הכניסה?
תקלה במנעול החשמלי: כאמור, רוב דלתות הכניסה בבניינים כוללות מנעול חשמלי שמופעל באמצעות קודן. דלת מסוג זה, נפתחת לא מעט לאורך היום והלילה, מה שעלול להוביל לתקלה בלשונית הדלת.
מנגנון תקול: המנעול החשמלי מופעל באמצעות זרם חשמלי ומנגנון מכני שמורכב מחלקים קטנים. עם הזמן, חלקים אלו עלולים להישבר או לצאת מהמקום שלהם ולגרום לתקלה במנגנון.
בהנחה שמקור הבעיה הוא אכן המנגנון, הצעד הראשון לתיקון התקלה יהיה ניסיון כיוון מחדש בעזרת סיבוב הברגים שלו. במידה וכיוון מחדש של הברגים לא יפתור את התקלה, יהיה צורך בהחלפת המנגנון כולו.
ניתוק בחיווט החשמלי: המנגנון החשמלי של הדלת מחובר באמצעות חוטי חשמל. טריקות חזקות מדי של הדלת גורמות לניתוק של חוטי החשמל. הפתרון לתקלה הוא חווט חדש של מערכת החשמל.
תקלה בספק הכוח: בדומה למנעול החשמלי שסובל מתקלות חשמל שונות, כך גם ספקי הכוח עלולים להישרף כתוצאה מקצרים חשמליים או עומס. במקרה של תקלה בספק הכוח, תצטרכו להיעזר בחשמלאי מורשה לאבחון ותיקון התקלה.
שולטים על הסגירה ומונעים טריקה: חשיבות התיקון של מחזיר הדלת והידיות
מלבד הרכיבים החשמליים, קיימים בדלת חלקים נוספים ששולטים על הפתיחה והסגירה שלה: מחזיר הדלת והידית.
מחזיר הדלת הוא מעין מנגנון שיודע לשלוט על המהירות שבה תיסגר הדלת ומונע מצבים של טריקת הדלת והריסתה. מחזיר הדלת מותקן כמעט בכל דלתות הכניסה, אך עם הזמן גם הוא צובר בלאי שמצריך תיקון.
בהנחה שלא תתקנו את מחזיר הדלת, היא תיסגר במהירות ובחוזקה וזה עלול לגרום לרעש ונזק גדול. את מחזיר הדלת ניתן לתקן בשני דרכים: כיוון מחדש או החלפה.
כיוון מחדש: על מחזיר הדלת עצמו יש שני ברגים, שמידת ההברגה שלהם קובעת את עוצמת הטריקה. לפעמים הברגים האלה יוצאים מכיוון, כתוצאה מבלאי, או משינויים קיצוניים במזג האוויר. הצעד הראשון תמיד יהיה ניסיון לכוון את מחזיר הדלת בעזרת הברגים, ואכן, במרבית המקרים כיוון של מחזיר הדלת אכן יפתור את הבעיה.
החלפה: אם כיוון לא עוזר, הצעד הבא יהיה החלפה של מחזיר הדלת. החלפה של מחזיר דלת היא עבודה לא מורכבת וגם לא מאוד יקרה, ולכן לרוב זהו הפתרון המשתלם ביותר.
מלבד מחזיר הדלת, גם הידיות נמצאות בשימוש רב ולכן, גם הן חשופות לבלאי גבוה שעלול לגרום להם להתרופף, להיתקע או פשוט לא להגיב לפעולת הפתיחה. בעוד שניתן לבחון אפשרות של חיזוק הברגים של הידית, במקרה זה ההמלצה היא דווקא להחליף את הידית כולה, ולא להסתפק בחיזוק ברגים.
הסיבה להחלפה, טמונה בעלות נמוכה יחסית ובבלאי הגבוה של הרכיב. תיקון מקומי לא יחזיק לאורך זמן ויגרום לכם להזמין את המנעולן לביקור נוסף, מה שבחישוב כולל יעלה לכם הרבה יותר כסף בסופו של דבר.
בחירת רכיבים איכותיים לצד תחזוקה שוטפת: כך תשמרו על דלת הכניסה לאורך זמן
בלאי החלקים הוא בלתי נמנע, אך בעזרת שימור החלקים ופעולות תחזוקה תוכלו לעכב את החלפת החלקים ואת ביקור המנעולן.
תחילה, הקפידו להתקין בדלת חלקים איכותיים וביניהם, מנעול חשמלי איכותי בעל תקן בינלאומי ועם מנגנון נעילה חזק ועמיד. בנוסף, בקשו להתקין מנגנון נעילה נוסף או מנעול עליון שיוכלו לאבטח את הדלת בצורה טובה יותר וגם יאפשרו פתיחה ידנית במצב של תקלה בקודן.
אל תתעצלו, והקפידו לשמן את חלקי הדלת באופן קבוע. לא פחות חשוב מכך, הקפידו להחליף את הסוללות בקודן באופן קבוע כדי לשמור על רצף פעילות תקין, וכדי למנוע מצב של נעילה מחוץ לבניין.
אגב, אם אתם מתלבטים לגבי בחירת מנעולן הכנו לכם מדריך עם טיפים לבחירה חכמה ובטוחה שלו. בכל זאת, מדובר בבטיחות הדיירים ושמירה על הרכוש שלכם.
בטיחות לפני הכל: כך תהפכו את דלת הכניסה לבטוחה יותר
אחרי שבחרתם בקפידה את סוג הדלת ואת רכיביה השונים, חשוב לבחון היטב גם את אבטחת הדלת. מלבד מנגנון הנעילה, שקלו להתקין עינית רחבה יותר, שתאפשר טווח ראייה ברור יותר של המבקרים השונים בבניין.
אלמנט חשוב נוסף הוא התאורה, הקפידו על תאורה חזקה באזור דלת הכניסה שתפעל באמצעות גלאי תנועה. אם תרצו לקחת את האבטחה צעד קדימה, בקשו התקנה של מערכת אזעקה ומנעולים חכמים שיאפשרו לכם שליטה מרחוק בעזרת מצלמה מתאימה.
תיקון דלת כניסה לבניין: כמה זה עולה ומה משפיע על המחיר?
טווח המחירים של תיקון דלת כניסה לבניין מושפע בעיקר מאיכות החומרים ועלותם ולכן, המחיר ישתנה בהתאם לסוג התיקון והחלקים שתדרשו להחליף.
התיקון הזול ביותר הוא החלפת ידית דלת הבניין. אחריה, תיקון של מחזיר הדלת, והתיקון היקר ביותר הוא תיקון של מנעול דלת חשמלי. מה שישפיע על המחיר שלו, יהיה סוג המנעול והדגם. ככל שהדגם יהיה איכותי יותר, המחיר יעלה בהתאם, אך גם סביר להניח שהמנעול עצמו יהיה בטיחותי יותר ועמיד יותר לאורך זמן.
כדאי לדעת: עבור תיקון דלת הכניסה לא תסופק לכם אחריות ולכן, חשוב להקפיד על שימוש נכון בדלת ועל פעולות התחזוקה שישמרו על הדלת לאורך זמן.
כך לדוגמה, תיקון של מנעול דלת חשמלי ינוע בין 400 ל-800 שקלים. עם זאת, מחיר העבודה יתייקר ככל שתבחרו במנעול יוקרתי ובטיחותי יותר.
בשונה מהמנעול החשמלי, תיקון של מחזיר הדלת ינוע בין 300 ל-550 שקלים. ואילו התיקון הזול ביותר, יהיה החלפת ידית הדלת שתנוע בין 250 ל-450 שקלים.