על הגז: תקלות נפוצות במחמם מים בגז והתמודדות איתן
מחממי מים בגז הפכו לחלק בלתי נפרד מהבית המודרני. הם מספקים לנו מים חמים לרחצה, לשטיפת הכלים ועוד. אך, כמו כל מכשיר חשמלי, גם הם עלולים לייצר לנו תקלות מפעם לפעם. מהן התקלות הנפוצות במחממי מים בגז ואיך מתמודדים איתן? מתחילים.
מחמם מים בגז הוא מכשיר המאפשר חימום מים לשימוש ביתי באמצעות גז טבעי או פרופאן. המכשיר מורכב ממחליף חום, בו זורמים המים, ומבערי גז המחממים את המים. יחד עם זאת, מחממי מים בגז הם מכשירים עדינים שיכולים לייצר לנו מידי פעם תקלות שחשוב מאוד להתייחס אליהן בזמן.
במדריך זה נסביר מהן התקלות הנפוצות במחממי מים בגז, איך טכנאי גז מורשה יתקן אותן ואיך מבצעים תחזוקה שוטפת שתסייע לנו להימנע מתקלות מיותרות? כל התשובות.
ריח גז ממחמם המים: מהם הגורמים ואיך מתמודדים?
במידה ואתם מריחים ריח של גז מהאזור של מחמם המים, סביר להניח שיש דליפת גז מהמחמם. במצב כזה, כל מה שנותר לכם לעשות זה לסגור את ברז הגז של מחמם המים ולהזמין טכנאי גז מורשה כמה שיותר מהר.
בינתיים, יש כמה פעולות שתוכלו לעשות בעצמכם:
1. סגרו מיד את ברז הגז הראשי של מחמם המים.
2. פתחו חלונות ודלתות כדי לאוורר את החדר היטב.
3. הימנעו משימוש באש, גפרורים או מצתים באזור.
4. צאו מהחדר מיד והמתינו להגעתו של טכנאי הגז.
נזילת מים: האם יש קורוזיה במחמם המים?
אם יש לכם נזילה ממחמם המים בגז, סביר להניח שהגורמים לכך הם הצטברות קורוזיה במכשיר, חיבורים רופפים או שסתום תקול. חשוב שתדעו ברוב המקרים מדובר בתקלה שלא תשפיע על עבודתו התקינה של מחמם המים, אך נזילה כזו יכולה לגרום לבזבוז של 3 ליטרים מים ביום, כך שמומלץ להזמין טכנאי גז מורשה כמה שיותר מהר.
אין מים חמים: הלך התרמוסטט
אם אין לכם מים חמים, יש סיכוי שהתרמוסטט שבמחמם המים התקלקל. אך, לפני שנאשים את התרמוסטט, בואו נדבר על התנהלות נכונה עם מחמם המים.
במחמם המים יש כפתור עם סימן של פלוס ומינוס, שבאמצעותו ניתן לכוון את הטמפרטורה של המחמם. יכול מאוד להיות שמחמם המים בגז מכוון על טמפרטורה נמוכה מידי, למשל 35 מעלות. כוונו את מחמם המים בגז על 43 מעלות ותבדקו מה קורה, יתכן שזו הייתה הבעיה.
במידה והכפתור של הטמפרטורה מוגדר כמו שצריך, תוכלו להאשים את התרמוסטט. תפקידו של התרמוסטט הוא להרגיש את הטמפרטורה של המים ולהורות למחמם המים להפסיק לבצע את פעולת החימום כשמגיעים לזו שהגדרנו.
במידה והוא מקולקל, יתכן מאוד שהמים במחמם לא יהיו חמים מספיק והתרמוסטט לא ידע מזה. במצב כזה, טכנאי גז יגיע אליכם ויבצע בדיקה של התרמוסטט, לפני שהוא ממהר להחליף אותו.
זרם המים חלש: האם יש אבנית במחמם המים?
אבנית היא תופעה נפוצה במים קשים, והיא עלולה להצטבר גם במחמם מים בגז. הצטברות אבנית עלולה לגרום לבעיות רבות, כגון: ירידה בזרם המים החמים, ירידה באיכות החימום, עלייה בצריכת הגז והצטברות של קורוזיה.
אין ספק שהתופעה הנפוצה ביותר במקרה הזה היא ירידה בלחץ המים שמגיעים מהמחמם. במצב כזה, טכנאי הגז יוכל לבצע ניקוי של מחמם המים. אך חשוב לציין, מדובר בתקלה שמומלץ לטפל בה באופן שוטף על מנת להפחית את רמת האבנית במים.
עלות ניקוי האבנית במחמם המים יקרה מאוד ולכן, אנחנו ממליצים לכם להתקין מסנן מים דירתי שיפחית בצורה משמעותית את רמת האבנית במים וישמור לא רק על מחמם המים בגז, אלא על מדיח הכלים, דוד השמש, מכונת הכביסה ועוד.
מחמם מים בגז לא עובד: כך תזהו פגם בכרטיס האלקטרוני
הכרטיס האלקטרוני הוא המוח של מחמם המים הגז והוא זה שיתרגם את הדרישות שלכם ממחמם המים לפעולות פיזיות בשטח. במידה והכרטיס האלקטרוני מקולקל, מחמם המים לא ידלק והמים לא יתחממו. מדובר בתקלה לא נפוצה בדרך כלל, אך חשוב שתדעו מראש שהתיקון שלה הוא היקר ביותר מבין כל התקלות שמחמם המים בגז עשוי לייצר.
הסוד טמון בתחזוקה נכונה: איך נמנעים מתקלות במחמם מים בגז?
תחזוקה נכונה של מחמם מים בגז חשובה מאוד הן לשמירה על תקינותו לאורך זמן והן למניעת תקלות ותאונות. הקפדה על תחזוקה ובדיקות תקופתיות תעזור לכם להימנע מתקלות עתידיות. בתור התחלה, הזמינו טכנאי גז מוסמך לבדיקה תקופתית של מחמם המים אחת לשנה.
במסגרת הביקור, יבדוק הטכנאי את תקינות מערכת הגז, תקינות מערכת החשמל, תקינות מערכת האוורר, את החיישנים ויוודא שאין נזילות או אבנית. בנוסף, שקלו להתקין גלאי גז, וודאו שהברזים סגורים הרמטית בסיום השימוש והקפידו על החלפת הצינורות אחת לתקופה (ואם הם פגומים, החליפו אותם בהקדם).
מלבד הבדיקות והתחזוקה, כדאי להתנהל נכון גם מחמם המים בגז ולהשתמש בו על פי הוראות היצרן. בנוסף, יש להימנע משימוש יתר במים חמים ולוודא שהחדר שבו הותקן המכשיר מאוורר היטב.
עוד לפני שהתקלות ידרשו תיקון של בעל מקצוע, היו עירניים לסימנים מקדימים שונים כמו: ריח של גז בדירה, ירידה בזרם המים החמים, נזילות או טיפטופים ושינויים אפשריים בטמפרטורת המים.