צובר גז או בלון גז: כך תבחרו את פתרון הגז המתאים לכם ביותר
השימוש בגז במשקי הבית, הפך להיות חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו. השימוש בגז רחב ותופס נפח מרכזי בבישול ובחימום המים בימי החורף הקרים.
בחירת מערכת הגז המתאימה לבית היא בחירה חשובה שתשפיע בצורה משמעותית על השימושים השונים ועל חשבון הגז החודשי. כאשר לכל מערכת יתרונות וחסרונות משלה.
מהו צובר הגז ובמה הוא שונה מבלוני הגז, היכן נכון להתקין את צובר הגז, מהם היתרונות והחסרונות וכיצד מחשבים את כמות השימוש? כל התשובות במדריך הבא.
דומים אבל שונים: מהו צובר גז?
צובר הגז, משמש כתחליף לבלוני הגז המוכרים. הם אומנם פועלים בצורה דומה, אך ההתקנה של צובר הגז ואופי אחסון הגז שונים מבלוני הגז הרגילים. בעוד שבלוני הגז מותקנים בבתים פרטיים על הקרקע, צובר הגז מותקן מתחת לקרקע כשהוא מאחסן בתוכו כמות גז גדולה יותר.
יחד עם זאת, צובר הגז יודע להזרים את הגז לבתים באופן קבוע ישירות מתשתית הגז המרכזית בעוד שבלון הגז מוגבל ומזרים את הגז בהתאם לכמות הקיימת בו ורק לאחר פעולה מכוונת.
חשוב לציין, כי התקנת צובר גז אינה מתאימה לכל סוגי הבתים (ונפוצה יותר בבנייני מגורים) אלא רק בבתים המאפשרים גישה קרובה יחסית למערכת הגז הראשית. את ההתקנה שלו עושים רק לאחר שחופרים בור בעומק של מטר מתחת לאדמה ומכאן, שהוא נחשב גם להרבה יותר בטיחותי לשימוש.
בטיחות לצד אסתטיקה: ההבדלים שבין צובר הגז לבין בלון הגז
כאמור, צובר הגז משמש כמתקן אחסון תת קרקעי שמכיל בתוכו גז לבישול. בעוד שבעבר, הגז סופק באמצעות בלוני גז, כיום צובר הגז הוא השיטה הבטוחה יותר לאחסון. בנוסף, מדובר על מערכת גדולה יותר המספקת את הגז הביתי באופן הרבה פחות מסורבל ומסוכן.
בשונה מבלוני הגז, המספקים את הגז הביתי באמצעות כמה חיבורים נפרדים, הצובר מכיל בתוכו חיבור ישיר לנקודת הגז הראשית ויודע לספק את הגז באופן שוטף ללא צורך בחיבורים נלווים.
חיבור הצובר מפחית באופן משמעותי את הסכנה לדליפות גז ולתקלות מסכנות חיים שעלולות לקרות בבלוני הגז שנמצאים מעל הקרקע. בנוסף, הביקורת והבדיקות של צובר הגז הרבה יותר קלות לביצוע על ידי טכנאי הגז השונים.
התקנת צובר הגז נחשבת אומנם להתקנה יקרה יותר מבלוני הגז, אולם השיקולים העיקריים כאמור הם הבטיחות והאסתטיות. הבדלים נוספים שבאים לידי ביטוי הם לא רק בהתקנה, אלא גם בשינוע של המכלים, בפעולות התחזוקה ובשיטת חישוב הצריכה.
סמוי מן העין: איך מתקינים צובר הגז?
כאמור, בשונה מבלוני הגז המוכרים, שמותקנים על האדמה ונתמכים בעזרת מתקן ייצוב ואחיזה שעלול להחליד ולפגוע בנראות הכללית של הבית, את צובר הגז מתקינים בצורה סמויה ואסתטית יותר (מתחת לאדמה).
בשונה מבלוני הגז, הדורשים מעקב על כמות הגז שנותרה בתוכם, את צובר הגז לא תוכלו ולא תצטרכו לבדוק כיוון שהוא מתמלא דרך ספק הגז אליו אתם מחוברים.
היתרונות והחסרונות שצריך להכיר
לכל אחת ממערכות הגז יתרונות וחסרונות משלה. בעוד שהיתרונות העיקריים של צובר גז כוללים את נוחות השימוש לצד אספקת גז רציפה מהווה חיסכון משמעותי בעלויות לטווח הארוך. בנוסף, הטמנת הצובר באדמה, שומרת על המראה האסתטי של הבית ואף מעלה את ערכו של הנכס.
עם זאת, החסרונות העיקריים יבואו לידי ביטוי בעיקר בהכנת השטח להתקנת צובר הגז ובעלותו היקרה יחסית. בעוד שאת בלוני הגז ניתן לחבר כמעט בכל מקום, את צובר הגז חייבים להטמין בבור שעומקו מטר אחד לפחות מתחת לאדמה לצד חיבור נוח למערכת הגז הראשית.
החסרונות של בלוני הגז יהיו בעיקר בתדירות ההחלפה, בעלות הגבוהה של הבלונים החדשים ומעקב המתמיד על סף הגז הקיים בבלון. את הטמנת הצובר ייעשו צוותים מיומנים ועם קבלת היתר מתאים בלבד ולכן, לא ניתן להיעזר בכל טכנאי גז שתמצאו.
בעזרת מונה מתאים: כך תחשבו את צריכת הגז הביתי
היות וצובר הגז משמש כמעין מערכת גז משותפת המתאימה לבנייני מגורים, מקובל לחשוב ששיטת חישוב הצריכה משתנה אף היא לחישוב משותף, אך זו לא השיטה של הצובר.
את הצריכה, ניתן למדוד בדומה לבלוני הגז, באמצעות מונה נפרד לכל משתמש. בנוסף, בקבלת החשבונית, תוכלו לראות את כמות הצריכה המפורטת במטרים מעוקבים.