כל מה שחשוב לדעת על מתקני הגז השונים בבית
מהם כללי הבטיחות עליהם יש להקפיד כאשר מדובר במערכת ומכשירים הפועלים על גז, אילו סימני אזהרה אמורים לעורר חשד ומה עושים כאשר מגלים תקלה? כל התשובות במדריך הבא.
כמעט בכל משקי הבית בישראל פועלת מערכת גז המשמשת לבישול על כיריים, ובחלק מהבתים נהוג להשתמש בתנור חימום המחובר למערכת.
בנוסף, קיימות גם מערכות לחימום מים על ידי גז ולאחרונה מוצעים בשוק גם מייבשי כביסה המשתמשים בגז. כל אחד מהמכשירים מחובר באופן נפרד אל מערכת הגז הביתית.
למה לבחור בגז?
מעבר למנגל הגז המפורסם או חימום המים בבית, הגז הטבעי יכול לחסוך לכם לא מעט בהוצאות החודשיות וניתן לראות אותו במכשירי חשמל רבים כיום כמו מייבש הכביסה, שפועל על גז טבעי ומייבש את הכביסה בחצי מהזמן של מייבש הכביסה הפועל על החשמל אלא גם שומר על איכות הבגדים ועל הסביבה. בנוסף, תוכלו להתקין פטריית חימום שלא תלויה בבלון גז וליהנות מחימום המרפסת או הגינה בכל זמן שתרצו.
סיבה נוספת וחשובה בהחלט היא השמירה על הסביבה ועל הסובבים. למרבית האנשים יש סטיגמה שגויה על הגז הטבעי והם חוששים מהשימוש בו כאשר הגז הטבעי בטוח וידידותי לסביבה, בניגוד לחשמל או סוגי אנרגיה אחרים. השימוש בגז, יחסוך לכם עד 50% מעלויות הגז בבית ואילו תוכלו לחבר מוצרים שונים שיעזרו לכם לבסוף לחסוך בכלל הוצאות הבית השוטפות.
בדיקות ותחזוקה שוטפת
כאשר מתקינים נקודת גז בבית חשוב שההתקנה תבוצע באופן תקין ובאופן חוקי. הזמנה של טכנאי גז מוסמך והתקנה נכונה תבטיח לכם סיכוי נמוך לדליפות בהמשך. על פי תקנות הבטיחות בגז, יש לבצע בדיקה של המערכת כל חמש שנים. את מועד הבדיקה הבאה אצלכם בדירה או בבניין תוכלו לקבל מחברת הגז שלכם. בדקו מהו מועד הבדיקה הבאה והכינו לעצמכם תזכורת בולטת לתיאום בדיקה של טכנאי מוסמך מטעם חברת הגז, על מנת להפחית את הסיכוי לתקלות ולאסונות.
טיפ נוסף לשימוש נכון ובטוח בגז, הוא השארת חלון פתוח בעת הפעלת מכשיר המחובר למערכת הגז. הקפידו לשמור על פתח של 2 ס"מ לפחות לא משנה מה מזג האוויר בחוץ כיוון וכאשר מופעל בבית מכשיר הפועל על גז, חשובה מאוד תחלופה של אוויר וכניסת חמצן אל החדר.
הזמינו טכנאי גז מורשה בלבד
כאשר אנחנו מתעסקים עם גז בתוך הבית, חשוב שהטכנאי שמגיע לחיבור הנקודה או לתיקון יהיה מוסמך מטעם משרד התמ"ת. טכנאי כשיר הוא מי שעבר בחינות עיוניות ומעשיות בהצלחה וקיבל הדרכות אחת למספר חודשים.
כדי לבדוק את הטכנאי שמגיע אליכם הביתה, תוכלו לבקש ממנו את הצגת הרישיון שלו (רישיון של טכנאי גז מוסמך דומה לרישיון נהיגה). חשוב לקחת בחשבון כי לטכנאים המתעסקים בתחום הגז יש שתי רמות: רמה 1 - שבו מוסמכים לביצוע עבודות ביתיות שונות ורמה 2 - שבו מוסמכים הטכנאים גם לעבודות במערכות גז תעשייתיות כמו במסעדות לדוגמה.