רשת הגנה חזקה: כך תשמרו על רשתות היתושים לאורך זמן
רשתות היתושים הן קו האש הראשון שלנו מול היתושים והמזיקים המבקשים להיכנס אלינו הביתה. בעזרת התקנה נכונה וטיפול שוטף, נוכל לשמור על הסביבה הביתית נקייה ובריאה.
דחיית התיקונים והיעדר של התחזוקה השוטפת, עלולים לגרום לנזקים שונים שיעלו לכם ביוקר. אולם, גם סוג הרשת ותנאי מזג האוויר יהוו חלק משמעותי בטיפול השוטף.
מהן פעולות התחזוקה המומלצות, אילו בדיקות חשוב לערוך, מה ההבדל בין רשת המותקנת בחלון לבין דלת רשת וממה כדאי להימנע במסגרת התחזוקה? כל התשובות במדריך הבא.
רשת קרועה, מחוררת או מלאה בחלודה: הנזקים שמקורם בשימוש לקוי
הנזקים הנפוצים ביותר ברשתות היתושים יהיו לרוב חורים וקרעים, כשהסיבות לכך יהיו בעיקר בגלל שימוש לקוי ברשת או בגלל בעלי חיים המנסים לפתוח את הרשתות השונות בבית.
כך למשל, דלת הרשת חשופה הרבה יותר לקרעים וחורים, בעיקר בגלל הישענות על הדלת או דחיפה חזקה מהרשת עצמה.
נזק נפוץ נוסף, הוא קריעה של מסגרת הרשת (שצמודה למשקוף) שמקורה בתחזוקה לקויה. למעשה, כדי למנוע את קריעת המסגרת חשוב להתחיל בהתקנה מקצועית ובחיזוק הרשת אחת לתקופה.
לבסוף, הופעת חלודה על מסגרת הרשת לצד דהייה של המסגרת, תופיע במיוחד באזורים שחשופים באופן ישיר למים ולשמש חזקה. כך לדוגמה, בבתים ומבנים שנבנים בקרבת הים.
הדרך היעילה ביותר, שתמנע את הופעת החלודה היא בחירה במסגרת מתאימה לרשת היתושים. בחירה במסגרת שעשויה מאלומיניום או מפלדה שעברה תהליך גלוון, יבטיחו רשתות יעילות לאורך זמן.
פעולת תחזוקה נוספת שיכולה לסייע, היא צביעה של המסגרת אחת לתקופה בצבע המגן בפני מים וחלודה.
רוחות חזקות וסופת גשמים: מאפייני החורף שישפיעו על רשתות היתושים
מזג אוויר קיצוני, ישפיע גם הוא על רשתות היתושים. למעשה, עונת החורף היא הגורם העיקרי שמוביל לבלאי מואץ יותר ברשתות.
כך למשל, במצבים שבהם יש רוחות חזקות במיוחד – הרשתות עלולות להיקרע ואף להתנתק ממקומן. במקרים חמורים יותר, מסגרת הרשת כולה עלולה להתעקם ואף להתנתק ממקומה.
גורמים נוספים, הם גשם וברד שעלולים להוביל לחורים ברשת ולחלודה שתצטבר במסילות ועל הרשת.
כדי להימנע מתקלות אלו, חשוב לוודא את חוזק ההתקנה והחיבורים לצד ייבוש המים. במקרים של מזג אוויר קיצוני, הורידו לחלוטין את הרשתות כדי לשמור עליהן תקינות לעונת הקיץ הבאה.
תחזוקה לקויה והיעדר ניקיון: גורמי סיכון נוספים
פעולות תחזוקה פשוטות יהיו אלו שיהפכו את הסביבה שלכם לנקייה ובריאה הרבה יותר. כך שאם לא תקפידו על ניקיון הרשתות מאבק, חול ולכלוך חורי הרשת יסתמו וכלל הלכלוך והאבק ייכנס לתוך הבית.
בנוסף, חוסר טיפול בקורוזיה שמצטברת על מסגרת החלון תוביל לנזקים חמורים יותר כמו רטיבות בקיר ואף להחלפת הרשת כולה (כולל המסגרת).
הכל מתחיל בהתקנה נכונה
כאמור, הדבר הראשון שחשוב להקפיד עליו בדרך לרשתות נקיות ויעילות הוא טיב ההתקנה. בהנחה שתצטרכו להתקין רשתות חדשות בבית, עשו זאת בעזרת הנדימן מקצועי שיוודא את ההתקנה ואת החיבורים של הרשת למסגרת החלון.
בנוסף, הנדימן מקצועי יוכל לבצע עבורכם התאמה מלאה בין סוג הרשת לבין המיקום שלה בבית. בחירה ברשתות שעשויות מחומרים איכותיים ועמידים (כמו ניילון חזק או אלומיניום) יבטיחו את יעילות הרשת לזמן ארוך.
בנוסף, חשוב לבחור ברשת צפופה, בעלת חורים קטנים יחסית. כך, תוכלו למנוע את כניסתם של המזיקים השונים באופן מלא.
יש לכם דלת רשת? כך תתמודדו
מלבד החלונות שבהם מותקנות רשתות יתושים, ישנם בתים המתקינים גם דלת רשת. דלת הרשת יעילה גם היא בהרחקת המזיקים השונים אך, דורשת תשומת לב מיוחדת.
בשונה מהנזקים השונים שבחלון, בדלת הרשת קיימת סבירות גבוהה יותר לחורים וקרעים גדולים שלא תמיד ניתן לתקן.
כך לדוגמה, הישענות על הדלת ותפעול לא נכון שלה (פתיחה דרך הרשת ולא דרך הידית) עלולים להוביל לקרעים משמעותיים שידרשו את החלפת הרשת כולה.
כדי להימנע מכך, חשוב להשתמש בצורה נכונה ועדינה ברשת ובמידת הצורך, להתקין בה מעצור שיוכל לסגור את הדלת באופן אוטומטי.
בנוסף, חשוב לתקן חורים קטנים עם הגילוי שלהם גם בשל סוג התיקון שתידרשו לעשות וגם בשל חדירת המזיקים שתתאפשר דרכם.
בדיקות תקופתיות, ניקיון קבוע ויסודי ותיקון מהיר: הפעולות שישמרו על הרשתות
תחילה, את הבדיקות התקופתיות חשוב לערוך לפחות אחת לעונה. במסגרת הבדיקות, וודאו שאין חורים על הרשת ושהמסגרת חזקה וישרה. חיבורים רופפים עלולים להוביל להצטברות של לכלוך וחלודה ובהמשך לרשת תקועה.
הקפידו לנקות את הרשת בעזרת מים וסבון ועם ספוג עדין או מטלית רכה. ניקוי יסודי עם מים ולא רק של שאיבת האבק, יבטיח את יעילותן לאורך זמן. במקרים של כתמים קשים, ערבבו מעט חומץ או סודה לשתייה במי הניקוי.
לבסוף, תקנו את החורים והקרעים שאיתרתם ברשת ואל תמתינו לגדילתם. ככל שהחורים יגדלו, כך התיקון יהפוך למורכב ויקר יותר.
ניקיון עם חומרים חזקים לצד ניסיונות תיקון כושלים: הפעולות שכדאי להימנע מהם
ניקיון עם חומרים חזקים: כאמור, פעולת הניקיון היא פעולה חשובה שמצליחה לשמר את הרשתות לאורך זמן. אולם, חשוב להשתמש במים וסבון עדין ולא לשלב חומרים חזקים שעלולים לגרום להתפוררות הרשת או לחלודה במסילות.
תיקון של קרעים רחבים: ככל שתקדימו לתקן את החורים ברשת, כך שהיא תשמר יעילה לאורך זמן. אולם, אם מדובר על קרעים רחבים מאוד, מומלץ שלא לתקן אותם אלא להחליף את הרשת כולה.