מה חשוב לדעת לפני שמזמינים חברת הובלה?
מה חשוב לדעת לפני שמזמינים חברת הובלות, איך עוברים את יום ההובלה עם כמה שפחות תקלות, איך מתנהלים נכון מול חברת ההובלה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות במדריך הבא.
מעבר דירה הוא פרוייקט גדול שבו כל הציוד האישי שלכם מועבר למקום חדש. במסגרת ההובלה, חשוב להתנהל נכון מול המובילים ולהתכונן בצורה טובה למעבר הדירה מראש.
מה חשוב לדעת לפני שמזמינים חברת הובלות, איך תעברו את יום ההובלה והמעבר עם כמה שפחות תקלות וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות מיד.
מה עושים לפני שמזמינים חברת הובלה?
לפני שאתם ניגשים לחפש חברת הובלות טובה שתלווה את המעבר שלכם לבית החדש, דאגו להיערך מראש. תחילה, הכינו רשימה מפורטת ובה עברו על כל תכולת הבית. אל תחסכו פרטים ברשימה וכתבו בה את כל מה שנמצא בבית לפרטי פרטים. כדי לארגן את הרשימה וכדי לוודא שלא שכחתם ציוד חיוני, חלקו אותה לחדרים ובכל חדר כתבו את הציוד המותאם לו.
לאחר הכנת הרשימה, התחילו לארוז. את האריזה חלקו גם על פי האיזורים והחדרים שמופיעים ברשימה והכינו מראש קרטונים לכל איזור. במסגרת האריזה, נפו את הציוד ובדקו איזה מכשירים או אביזרים כבר לא משמשים אתכם. זכרו שכמות הארזים תקבע את גודל ההובלה. כמות גדולה של ארזים תוביל אתכם להובלה גדולה עם משאית וכמות קטנה, יכולה להתקיים גם במכוניות פרטיות ולחסוך עלויות.
טיפ של מקצוענים: הימנעו מלתאם את תאריך ההובלה לתאריכים העמוסים (1,15 וה-30 לחודש).
איך תסגרו עסקה משתלמת?
לפני שסוגרים את ההובלה, חשוב לקחת הצעת מחיר מסודרת. כדי להבטיח שהצעת המחיר שתקבלו תהיה מדוייקת ככל שניתן (כך לא תופתעו מהמחיר הסופי) בקשו מהמוביל לערוך אצלכם ביקור מקדים. במסגרת הביקור, הוא יוכל לבחון את הפריטים שיש להעביר ולתת לכם הצעה מתאימה לכך.
במידה והמוביל לא יוכל להגיע לביקור מקדים פרטו לו (כתבו או צלמו) את תכולת הדירה כולה ועדכנו אותו על תנאי ההובלה כמו אם מדובר בקומה גבוהה, ללא מעלית, מה הגישה הנוחה ביותר לבניין, חניות וכד'. במידה והגעתם להסכמה ולקביעת תאריך, בקשו מהמוביל התחייבות בכתב על התאריך, השעה והמחיר שהוצעו לכם. במידה ואתם לא בטוחים שניתן יהיה להעביר את תכולת הדירה דרך דלת הכניסה, המעלית או המדרגות, עדכנו את המוביל מספר ימים לפני המועד כדי שיבדוק אם יש צורך להיעזר במנוף.
כדאי לדעת: קיבלתם הצעת המחיר נמוכה באופן משמעותי משאר ההצעות? היזהרו! יתכן שהמוביל יעשה עבודה חובבנית או יעדכן את המחיר ביום ההובלה.
מה לגביי ביטוח הובלה?
במידה ותכולת הדירה שלכם יקרת ערך ושוויה מוערך בסכומים גבוהים, וודאו מול המוביל שיש לו ביטוח לסחורות בהעברה. את הבדיקה, עשו לפני החתימה על החוזה מולו. בנוסף, הקפידו לבדוק את תוקפה של הפוליסה הקיימת וודאו שהרכב מכוסה גם הוא במסגרת הביטוח. פוליסה שנכתבה עבור רכב הובלות אחר שברשותו - לא רלוונטית להובלה שלכם.
סוג פוליסת הביטוח המקיף והמלא ביותר נקרא "פוליסת כל הסיכונים". פוליסה זו, מכסה כמעט כל מקרה שיכול לגרום נזק למטעם שמועבר ברכב או במשאית כמו תאונות דרכים, בלימות פיתאומיות וכד'. סכום הכיסוי של הפוליסה יתייחס לשווי המטען בזמן שינוי ולכן, במידה ואתם צריכים להעביר מטען ששוויו יקר או עולה על שווי הכיסוי העדיפו לעשות זאת בפריסה למספר נסיעות כדי שהסכום לא יעבור את הכיסוי של הפוליסה. במקרים שיעבור - לא תקבלו פיצוי בגין נזק.
מה עושים שבוע לפני מועד ההובלה?
כשבוע לפני מועד ההובלה שקבעתם עם המוביל, שוחחו איתו על קבלת ארגזים. בזמן הזה, אתם צריכים לחשב בצורה מדוייקת ככל שניתן כמה ארגזים תצטרכו. כדי שלא להיתקע במצב בו נשארתם עם ציוד שלא נארז, בקשו מהמוביל תוספת של 20% לכמות שחישבתם.
מספרו את הארגזים וכתבו על כל ארגז לאיזה חדר הוא מיועד. כך, עם ההגעה לדירה החדשה ובזמן הפריקה תוכלו לבקש את הורדתו בחדר המתאים. שיטה זו, תקל עליכם בהמשך עם סידור הדברים בחדר החדש. במידה ויש לכם כמות ספרים שאותה תרצו להעביר איתכם, בקשו עבורם מספר ארגזים קטנים כדי להימנע ממשקל כבד. עשו זאת גם עבור כלי המטבח השונים שיש לכם.
אם תרצו לקבל אחריות על כלים שבירים. תוכלו לעשות זאת רק במידה והמובילים יהיו אלה שארזו בעצמם את הפריטים. ולפיכך, מומלץ להיעזר בשירותי האריזה של המוביל בכל הקשור לאריזת כלי מטבח ופריטים עדינים אחרים שיש ברשותכם. כך או כך, הקפידו לכתוב על ארגזים אלו שמדובר על מוצרים שבירים.
מה עושים ביום ההובלה?
ביום ההובלה המיוחל, השתדלו לשמור מראש לרכב ההובלה חנייה מסודרת שתהיה קרובה ככל שניתן לפתח הדירה או הבניין. לפני העזיבה, סרקו היטב את הדירה וודאו שלא שכחתם פריטים חשובים או קטנים שלא ראיתם קודם. פריטים יקרים ועדינים כמו תכשיטים, מסמכים אישיים וכל חפץ אחר בעל ערך רגשי קחו איתכם ברכב הפרטי ואל תשימו בהובלה.
בתום פריקת הציוד בבית החדש ולפני שהמובילים הולכים, וודאו מולם שלא נגרמו נזקים לרהיטים ולפריטים השונים במהלך ההעברה. אם אכן תזהו שנגרמו נזקים,יוכל המוביל לראות אותם במו עיניו ולקחת עליהם אחריות. בנוסף, בדקו עם את תא המטען של רכב ההובלה,כדי לוודא שלא נשארו שם חפצים נוספים.