נזקים בזמן ההובלה: כך תתמודדו
הובלה שנגמרת בעוגמת נפש כתוצאה מגרימת נזק לציוד זה לא תסריט דמיוני. במדריך הבא נסביר אילו זכויות עומדות לרשותכם במצב בו הציוד ניזוק, ואילו בדיקות תוכלו לעשות כדי למנוע את המצב הזה מראש.
הובלת תכולת הדירה היא משימה רגישה אליה צריך להיות מוכנים מראש. תהליך ההעברה צריך להיות נגיש ועדין ככל שניתן. אך עם זאת, עלולות להיות תאונות בדרך או נזקים לציוד בעת הנסיעה או הפריקה.
אילו נזקים עלולים להיות ובאילו מצבים, מה עושים אם אין ביטוח שמכסה את הנזק ומה כדאי לעשות כדי להימנע ככל שניתן מנזק בציוד היקר ביותר בהובלה? כל התשובות.
האם הציוד מבוטח בזמן ההובלה?
לרוב, יהיה עליכם לבטח את הציוד בפוליסה מתאימה שתכסה אתכם במקרה והציוד שהועבר בהמסגרת ההובלה שהזמנתם, ניזוק. סוג הביטוח המתאים לכך הוא 'ביטוח סחורות בהעברה'. מדובר אומנם על פוליסה יקרה, אך היא נותנת כיסוי לציוד במקרים כמו שריפה, התפוצצות, התנגשות או התהפכות של המשאית בעת הנסיעה לבית החדש. עם זאת, חשוב לשים לב, כי הפוליסה מכסה את הציוד רק בזמן שהוא נמצא בתוך רכב ההובלה. כלומר, אין כיסוי לציוד ברגעי העמסה שלו מהדירה למשאית או לרכב ההובלה וגם לא החוצה ממנו לדירה החדשה.
כדאי לדעת: מדובר על פוליסה יקרה שלא קיימת בכל חברת ביטוח.
איך נבדוק שההובלה מבוטחת?
כאמור, פוליסת ביטוח סחורה בהעברה מכסה נזק שנגרם לציוד בזמן העברתו (כלומר, בזמן נסיעה), בתוך התחום הגיאוגרפי שנקבע בין חברת הביטוח לבין המבוטח (חברת ההובלות), ולתקופת זמן מוגדרת. על מנת לוודא שהמוביל שהזמנתם באמת מבוטח, בקשו לעיין בתעודת הביטוח שברשותו. היזהרו ממוביל שמתחמק, מוביל שמציג בפניכם ביטוח מקיף רגיל לרכב, או מוביל שמציג בפניכם ביטוח סחורות בהעברה לא בתוקף. שימו לב שהביטוח יכסה נזק שנגרם לציוד בזמן הנסיעה בלבד, אבל הוא לא יכסה נזקים אחרים כמו פגיעה בציוד בזמן נשיאתו מהדירה למשאית ומהמשאית לדירה, או נזקים שנגרמו למעלית, לקירות, למדרגות וכולי.
איך מתנהלים ללא ביטוח?
למרות כל שנאמר עד כאן, גם אם תזמינו הובלה דרך חברת הובלות שלא מכסה את עצמה בפוליסת ביטוח סחורות בהעברה, אתם לא תישארו חסרי אונים מול החברה במקרה של נזק לציוד. כמובן שהמצב האידיאלי, הוא כמובן להימנע מלכתחילה מתיאום עבודה מול חברת הובלה שאיננה מבוטחת בפוליסה המתאימה. אם יש לכם ציוד יקר ורגיש במיוחד, כמו פסנתר כנף למשל, אל תתפשרו ואל תזמינו חברת הובלה מבלי שתציג לכם ביטוח מתאים ובתוקף.
בנוסף, אם יש לכם אפשרות, קחו איתכם ברכב הפרטי את הפריטים שהם חוששים להם או שהם יקרים מאד לליבכם. אחרי הכל, תמיד העדיפו לסמוך על עצמכם בכל הציוד הרגיש לכם מאשר להשאירו בידי אחרים (עם או בלי ביטוח).
מה עושים אם נגרם נזק לציוד?
היה וכתוצאה מההובלה נגרם נזק לציוד שלכם, למבנה הבית שלכם, או לציוד או מבנה שטח הבית המשותף, תוכלו לגשת ולתבוע את המובילים בבית דין לתביעות קטנות גם אם אין להם ביטוח. כדי להגיש את התביעה תצטרכו לשלם אגרה, אבל לא תהיו מחויבים לייעוץ משפטי. בפנייתכם לבית הדין תצטרכו למלא טופס כתב תביעה, ולצרף אליו את כל מסמכי ההתקשרות שלכם עם חברת ההובלות, כמו גם ראיות מספקות לנזקים שנגרמו. עוד פרטים על הליך הגשת התביעה תוכלו למצוא באתר המועצה הישראלית לצרכנות