היום הגדול: טיפים להתנהלות נכונה ביום המעבר
עוברים דירה? במדריך הבא נסביר איך נערכים ליום מעבר הדירה, איך מתנהלים נכון מול המוביל וגם, מה הדבר הראשון שעושים כשמגיעים לבית החדש.
אין ספק שיום מעבר הדירה הוא יום עמוס ולחוץ מאד, כזה שיגרום לכם לעשות לא מעט טעויות, גם אם תנסו מאד שלא.
במדריך הבא נסביר איך נערכים ליום מעבר הדירה, איך מתנהלים נכון מול המוביל וגם, מה הדבר הראשון שעושים כשמגיעים לבית החדש? כל התשובות.
איך נערכים ליום מעבר הדירה?
הכינו תיק עם פריטים חשובים
אנחנו יודעים שהבית שלכם עכשיו מלא בארגזים ואתם חיים למעשה בסוג של בלאגן אחד גדול. בתוך כל האנדרלמוסיה הזו, הכינו תיק עם פריטים חשובים.
בתוך התיק הזה תכניסו את כל הפריטים שאתם רוצים שיהיו זמינים לכם במהלך יום המעבר. החל מבגדים להחלפה, מטענים לטלפונים, תרופות וכלי רחצה.
אתם לא מאמינים כמה זמן וכאב ראש זה יחסוך לכם, אתם ממש לא רוצים לבזבז שעתיים של חיפוש שלא נגמר בין כל הארגזים על מנת למצוא את המטען שלכם.
הכינו תיק עם חפצים יקרי ערך
נפתח בשורה התחתונה - אתם לא רוצים לשים את החפצים יקרי הערך שלכם במשאית של המוביל, מה גם שהמוביל לא יקח עליהם אחריות אם הם יעלמו.
לכן, הכינו תיק ייעודי שבו תכניסו את כל הפריטים יקרי הערך, כמו תכשיטים, ארנקים, טלפונים, מפתחות, גאדג'טים יקרים ועוד. התיק הזה נשאר צמוד אליכם לאורך כל יום המעבר, עד שהמובילים עוזבים את הדירה.
ודאו שיש חניה למוביל
בבוקר יום המעבר, הקדישו דקה ורדו לרחוב על מנת לוודא שיש חניה למשאית של המוביל. כמובן שאם יש לכם חניה פרטית הטיפ הזה לא רלוונטי עבורכם, אבל אם לדוגמה אתם גרים בתל אביב ואין לכם חניה פרטית, זה קריטי עבורכם.
אם הסבלים יצטרכו ללכת מרחק גדול על מנת להוריד את התכולה למשאית, קחו בחשבון שזה ישפיע על העלות הסופית וייקר אותה.
היעזרו בחברים ומכרים
יום המעבר זה יום מלחיץ ועמוס והסיכוי שתסתדרו לבד הוא לא גבוה במיוחד. אתם צריכים מישהו שיהיה אתכם ויכווין את הסבלים, יעשה סדר בארגזים ויסגור את הדברים האחרונים בבית לאחר שהמובילים יוצאים לדירה החדשה.
אל תחכו לדקה התשעים ונסו לארגן איזה חבר או מכר שילווה אתכם ביום הלחוץ הזה. גם אם הוא לא יכול לעזור לכם פיזית, לליווי הזה יש משמעות מנטלית גדולה מאד.
איך מתנהלים נכון מול המוביל?
פשוט תדאגו לסבלים
רוצים שהסבלים יתנו לכם את הנשמה? תראו להם שאתם דואגים להם והשקיעו בהם. מה זה אומר בפועל? ראשית, תנו להם לבצע את העבודה בחופשיות, איך שהם מבינים, ואל תנסו לנהל אותם.
בנוסף, תציעו להם לאכול ולשתות, אתם לא מבינים כמה זה משפיע על האווירה וכמה זה יגרום להם לתת לכם את הנשמה. בקיצור, תהיו נחמדים ואדיבים.
אל תוסיפו לסבלים עבודות
איך אומרים, בתוך עמינו אנו חיים. אז סגרתם הצעת מחיר מסודרת אך מה לעשות, שכחתם את המקפיא שנמצא בחדר השירות והחלטתם בדקה התשעים לפרק את המיטה שרציתם לזרוק ולהעביר אותה לבית החדש.
איך נגיד את זה בעדינות, זה מאד מבאס את הסבלים, בלשון המעטה. אז תמיד יש את הסבלים האלה שמוכנים לעשות הכל על הדרך, יש גם את אלה שיעשו את זה עם פרצוף חמוץ ויש את אלה שפשוט יסרבו.
בכל אופן, הימנעו ממצבים כאלה והשתדלו לעמוד בהסכם שאתם חתמתם עליו, שכולל אך ורק את התכולה שעליה סגרתם עם המוביל מראש.
אל תבקשו מהסבלים לעשות דברים שהם לא יודעים
אם שכחתם, התפקיד של הסבלים הוא להוביל את התכולה שלכם מהבית הישן לחדש. לכן, אל תתנו להם לעשות דברים שהם לא יודעים.
למה אנחנו מתכוונים? לפעמים לסבלים יש רצון גדול מידי לרצות את הלקוחות שלהם. כך שגם אם בקשתם מהם יפה לנתק את מדיח הכלים בעצמם או לפרק ולהרכיב מיטה מתכווננת, הם יעשו את זה.
בשורה התחתונה - אנחנו מעדיפים שלא תבקשו טובות מסבלים שלא יודעים איך עושים את העבודה. יש לכם מיטה מתכווננת? ודאו מול השירות של החברה היצרנית מה המדיניות לגבי הובלה של מיטה כזו, על מנת שלא לגרום לנזק מיותר למנוע שלה.
אל תשכחו לתת טיפ
נתחיל מזה שמוביל רציני יכין אתכם, עוד בשלב הצעת המחיר, ויסביר לכם שמדובר בנוהג מקובל. אולם, שאלת מיליון הדולר היא, כמה טיפ צריך לתת?
אז במידה ואנחנו מדברים על הובלת דירת 3 חדרים וכמות לא גדולה מידי של תכולה, תוכלו להסתפק גם בטיפ של 50 ש"ח פר סבל. אולם, במקרים של הובלות גדולות יותר מקובל גם לתת טיפ גבוה יותר, כ- 100 ש"ח לסבל זה יהיה בסדר.
מה עושים כשמגיעים לבית החדש?
פורקים את הארגזים במסודר
הניסיון מוכיח שמיד לאחר הכניסה לבית החדש יש מין דחף כזה להתנפל על הארגזים ולהוציא מהם את התכולה ללא כל בקרה, מה שכמובן יגרום לאנדרלמוסיה בבית.
לכן, הקפידו לפזר קודם את הארגזים לחדרים שאליהם הם שייכים. אגב, במידה וכבר רשמתם על הארגזים מראש את שם החדר אליו הם שייכים, לסבלים יהיה קל מאד לפזר אותם בעצמם במקום סתם להניח אותם במרכז הסלון.
חשוב לציין - הקפידו להוציא מהארגים את מכשירי החשמל העדינים עוד לפני שהסבלים עוזבים את הבית שלכם, על מנת לוודא שלא נגרם להם כל נזק במהלך ההובלה.
לוו את הסבלים למשאית
האמינו לנו, אתם לא רוצים לשכוח במשאית של המוביל שום דבר, שכן זה כאב ראש לא קטן לגלות את זה כמה ימים אחרי ההובלה. רדו עם הסבלים למשאית וודאו שלא שכחתם בה שום דבר, לפני שהם עוזבים ונוסעים.
זה הזמן לסגור דברים אחרונים
האמת היא שכשאנחנו אומרים דברים אחרונים, אנחנו מתכוונים דווקא לדברים שמצריכים קצת התעסקות עם בירוקרטיה.
מה זה אומר בפועל? זה הזמן לעדכן כתובת ולמעשה להכין רשימה של כל הגורמים אותם אתם צריכים לעדכן שעברתם דירה.
ארנונה, מים, גז, כבלים, דואר ישראל ולמעשה כל שירות אחר שאתם מנויים אליו ולא יודע שאתם מחליפים כתובת.
המלצה שלנו - כנסו לאתר של דואר ישראל והירשמו לשירות דואר עוקב. מה זה נותן? זה מבטיח לכם שדברי הדואר שנשלחו באמצעות חברת דואר ישראל לכתובתכם הקודמת יגיעו לכתובתכם החדשה.