עוברים דירה: הטיפים שיעשו לכם סדר בבלאגן
לעבור דירה זה עסק לא פשוט שדורש הרבה הכנה ובעיקר סדר בתוך הבלאגן. מה שיכול להפוך את מעבר הדירה לסיפור קליל ואפילו כייף הוא ארגון נכון של האריזות, ההובלות וההתנהלות בבית החדש.
אחרי שקיבלנו את ההחלטה לעבור דירה ובחרנו את האיזור החדש שלנו, מתחיל שלב המעבר שכולל בתוכו את ארגון הבית והאריזה שלו, סגירת חשבונות ובחירה של חברת הובלות טובה שתבטיח לשמור לנו על תכולת הדירה.
מתי מתחילים לחפש חברת הובלות, במה צריך להצטייד, איך נכון לארוז ולפרוק את תכולת הבית ואיך מתנהלים נכון מול המוביל? כל התשובות במדריך הבא.
איך תתכוננו לאריזה?
לפני שמתחילים את תהליך המעבר, חשוב להצטייד תחילה בכמות קרטונים שתספיק לכל תכולת הדירה שלכם. עומדות לרשותכן שלוש אפשרויות לקבלת קרטוני האריזה:
רכישת קרטונים בתשלום: תוכלו לרכוש קרטונים בחנויות ייעודיות המספקות קרטונים חדשים ונקיים במידות שונות. היתרון ברכישה הוא קבלה של קרטונים שאינם משומשים ובגדלים שונים שאתם יכולים לבחור בהתאם לציוד שצטרכו לארוז.
איסוף קרטונים מהקרטוניה הקרובה: הדרך שכולנו מכירים. ישנן קרטוניות רבות שממוקמות ברחובות וניתן להגיע אליהן לטובת איסוף קרטונים. בקרטוניה תוכלו למצוא סוגים שונים של קרטונים ובחינם. אך, תצטרכו לחפש קצת יותר לעומק את הקרטונים שיהיו טובים לשימוש (שאינם מלוכלכים) ובגדלים המתאימים לכם ביותר.
בקשו קרטונים מהמוביל: אפשרות נוספת שלא כולנו מכירים ומשתמשים בה. אחרי שבחרתם מוביל או חברת הובלה, תוכלו לפנות אליהם בבקשה לקבלת קרטונים עבור המעבר המתוכנן. במסגרת הפנייה חשוב שתבדקו את הכמות ואת המחיר ותשוו אותה לרכישה עצמית שלכם כדי לבדוק האם זה משתלם.
איך תארזו בצורה יעילה?
תהליך מעבר הדירה הוא תהליך שמכיל לא מעט בלאגן ולכן, חשוב להגיע לשלב האריזות בצורה מסודרת ונכונה. אריזה נכונה תבטיח לכם גם פריקה נוחה יותר בבית החדש. תחילה, ארזו את הפריטים שאתם פחות משתמשים בהם ושקלו אפילו לעשות סדר ולארוז רק את מה שאתם באמת צריכים. אריזה של תכולת הדירה יכולה להיות מסורבלת ומעייפת. אך במקרים בהם אתם עושים סדר וסינון של החפצים, האריזה תהפוך מהירה וקלילה הרבה יותר. הרי במה שלא השתמשתם עד כה, בטח לא תשתמשו גם בבית החדש.
במהלך האריזה, הקפידו לארוז את החפצים כשאתם מחלקים אותם לאיזורים ולנושאים. לדוגמה, אריזה אחת עבור חדר האמבטיה. עבור חללים עם יותר ציוד כמו המטבח וחדרי השינה, הקציבו לכם מספר של ארגזים וסמנו אותם בצבעים שונים. כאשר אתם אורזים את החללים הגדולים יותר, הפרידו בין החפצים השונים כדי שתוכלו לפרוק אותם בצורה יעילה ונוחה יותר במקום החדש. לדוגמה, את כל הסירים שימו יחד, את כל הצלחות יחד ואת כל הממרחים ביחד.
איזה ציוד חשוב לסמן?
כדי שתוכלו לפרוק בצורה יעילה ומהירה יותר את כל תכולת הבית במקום החדש, יהיה עליכם להקפיד על סימון ברור. תחילה, סמנו את הארגזים לפי חדרים כדי לעזור למובילים להוביל את הציוד בבטחה למקום הנכון וכדי שאתם תוכלו לפרוק את הציוד במהירות. הדרך הטובה ביותר היא לבחור במדבקות בצבעים שונים ולסמן כל איזור בצבע אחר. את הסימון תעשו בכמה מקומות על הארגז כדי שתוכלו למצוא אותו יותר בקלות.
במסגרת האריזה, השתמשו גם בשקיות אשפה גדולות. שיטה זו תהיה לכם נוחה יותר עבור בגדים ונעליים ותהיה נוחה יותר לפתיחה לצורך סידור שלהם בארונות. עבור כל אחד מבני המשפחה הקצו מספר של שקיות וגם אותן דאגו לסמן בצבעים ובסיווגים שונים: חורף, קיץ, מעבר, בגדים תחתוניים וכד'. את הכלים השבירים שלכם הקפידו לעטוף בזהירות רבה תוך שימוש בנייר אפייה או נייר פצפצים שישמרו עליכם בתוך הארגזים מפני התזוזות השונות בדרך. את הארגז הזה, סמנו בבירור ובגדול וכתבו שיש בו ציוד שביר כדי שהמובילים ידעו להוביל אותו בזהירות המתבקשת. הימנעו מעטיפת הכלים בעיתון כיוון והוא עלול ללכלך אותם בדיו.
את המזון שנשאר בדירה, חשוב לארוז בצורה מתאימה ולעטוף בשקית כל בקבוק או קופסה שעלולה להיפתח. השתמשו בשקיות סופר או ניילון נצמד בדגש על הפקקים והמכסים השונים. את המזון שנשאר במקרר ובמקפיא דאגו לפנות כבר יומיים מראש והפשירו את המקפיא כדי להימנע ממצב של טיפטופי מים במשאית.
איך תבחרו נכון את חברת ההובלה?
הזמינו את המוביל מראש: אם אתם רוצים חברת הובלות מקצועית וטובה, יהיה עליכם להתחיל את החיפוש לפחות כחודש ממועד המעבר המתוכנן. סגירה מראש של תאריך ההובלה תקל עליכם מבחינת הלחץ ותאפשר לכם לחפש בנחת את החברה המתאימה לכם ביותר. קחו בחשבון, שבעונת הקיץ יש עומס רב על המובילים ולכן, הסיכוי למצוא מוביל שיהיה פנוי לתאריך שלכם פוחת משמעותית.
בדקו המלצות וחוות דעת: לפני שאתם סוגרים מול חברת ההובלות, קראו עליה ועל העובדים שלה, בדקו את חוות הדעת של הלקוחות האחרים שהזמינו מהם את השירות והקפידו לבחור חברה שמציגה כמה שיותר מידע על עצמה ועל השירותים שלה.
בדקו את הצעת המחיר ובקשו ביקור מקדים: בחנו מספר הצעות מחיר ואל תסתפקו בהצעה אחת. הצעת מחיר מקצועית תוכל להיבנות רק לאחר ביקור מקדים אצלכם. במסגרת הביקור, יוכל המוביל לראות את כל הציוד שאתם צריכים להעביר, את מספר האריזות ויבין את מורכבות ההובלה הצפויה לו ואת דרכי הגישה (שישפיעו על המחיר הסופי).
איך תתנהלו נכון מול חברת ההובלה?
אחרי שבחרתם חברת הובלה ובדקתם את חוות הדעת, דאגו לתעד את כל הפרטים של ההובלה. הכינו לכם מסמך מסודר בו תכללו את תאריך ושעת ההובלה הצפויה, את המחיר (כולל מע"מ), את פירוט הציוד שצריך להעביר (כולל מכשירי חשמל). הקפידו שלא לשכוח אף מוצר או ארגז. באותו המסמך, כתבו לכם סעיף חשוב והוא פיצוי בגין הברזה. בסעיף זה, יהיה כתוב סכום הפיצוי שינתן לכם על ידי חברת ההובלות במידה והיא תבריז לכם בתאריך שקבעתם.
ארזו לכם תיק ליום המעבר ויהיה צמוד אליכם. בתוך התיק, שימו לכם את הציוד היקר שיש לכם (תכשיטים, מחשב נייד, מצלמה, מסמכים) וכך תוודאו שהחפצים היקרים שלכם ילכו איתכם לכל מקום ולא יהיו באחריות המובילים. בנוסף, הצטיידו בשתייה, אוכל וכל מה שיעזור לכם להישאר עירניים ולשרוד את המעבר בשלום.
טיפ של מקצוענים: היו נוכחים בכל שלבי המעבר ועד פריקת כל הציוד בבית החדש. ספרו יחד עם המובילים את כמות הארגזים ועברו על הרשימה שבה מופיעים כל מכשירי החשמל.