איך לעבור דירה בקלות? טיפים לקראת ההובלה
איך אפשר לעבור את יום ההובלה בלי תקלות? ריכזנו עבורכם טיפים מנצחים שיעזרו לכם למנוע משברים ביום ההובלה ולחסוך כסף וזמן יקר.
ארזתם, ניקיתם, תיאמתם הובלה והכול מוכן למעבר. אתם רק צריכים לשבת ולחכות להובלה שתבוא ותיקח אתכם אל הבית החדש.
אבל יום המעבר יכול להיות מלא במשברים שלא הייתם חושבים לקחת בחשבון, כמו מקום חניה, הברזה ואפילו גובה הטיפ למובילים. אז איך פותרים את המשברים הללו מראש כדי לעבור דירה בקלות? תשובות במדריך הבא.
סדרו למובילים מקום חניה
דאגו לשמור חניה למוביל כדי שיוכל להתחיל את ההובלה בהקדם, זה יחסוך לכם זמן וכסף על עיכובים מיותרים.
אם הדירה שלכם נמצאת ברחוב צר, הודיעו לשכנים שלכם מראש על מועד ההובלה, ודאגו לפנות מקום חניה עבור המובילים ביום ההובלה. זה חשוב במיוחד להובלות בערים מרכזיות כמו תל אביב או ירושלים שבהן יש מצוקת חניה חמורה.
כמו כן, השתדלו לקבוע הובלה לשעות הבוקר, מפני שאם תזמינו את המוביל באמצע היום הוא עלול להתעכב בהובלה קודמת ולא להגיע בזמן, כמובן שלא באשמתו.
סכמו מראש על הטיפ למובילים
השאלה שחוזרת לפני כל הובלה היא "כמה טיפ לתת למובילים?": ברוב המקרים, הסכום המקובל עבור טיפ למוביל יהיה בין 50-100 שקלים עבור כל סבל.
במידה וההובלה שלכם צפויה להיות מורכבת וכוללת פירוקים, הרכבות עד לקומה רביעית בבניין ללא מעלית, מקובל לתת טיפ שנושק לטווח העליון שציינו.
לכן, מומלץ לסגור מול המוביל את גובה הטיפ מראש. כך לא תצטרכו לעמוד בפני סיטואציה לא נעימה בסוף ההובלה ותיאלצו לרוץ לכספומט הקרוב.
סכמו מחיר על פירוק והרכבה
גם אם אתם לא מתכננים לפרק ולהרכיב את הריהוט בעצמכם, ההמלצה היא לכלול שירות פירוק והרכבה במסגרת הצעת המחיר, ליתר ביטחון.
במקרה שתצטרכו את השירות הזה במועד ההובלה ולא תתכוננו לכך מראש, חברת ההובלה עשויה לגבות מכם מחיר מופקע ולהזמין שירות פירוק והרכבה חיצוני יהיה יקר בהרבה.
סכמו על פיצוי בגין הברזה
אין מה לעשות, גם במשפחות הכי טובות קורה שמוביל מבריז מהובלה. זה אמנם לא נעים, אבל יש דברים שניתן לעשות כדי להמתיק את הגלולה כמה שאפשר.
לכן, חשוב לסכם עם המוביל על פיצוי במידה והוא לא מגיע בשעה שנקבעה או מאחר בשלוש שעות. אנחנו בטוחים שהסכום הזה לא יעזור לכם יותר מדי, אך הוא בוודאי יוריד את הסיכויים שהמוביל יבריז או יאחר.