הובלה קטנה: כך עושים זאת נכון
בין אם אתם סטודנטים תפרנים שעוברים לגור במעונות או שפשוט אין לכם הרבה ציוד - עדיין תצטרכו הובלה קטנה לבית החדש. במדריך הבא נלמד איך אפשר לחסוך את ההוצאות ואיך מתנהלים מול חברת ההובלה?
הובלה קטנה של מספר חפצים לא גדולים או הובלת פריט בודד זה משהו שכל סטודנט צריך להתמודד איתו כשהוא יוצא מבית הוריו.
הובלה קטנה מצריכה פחות לוגיסטיקה ועבודה הן מהמוביל והן ממזמין העבודה, אך עדיין חשוב לדעת איך מתנהלים כדי שהכל יעבור בצורה חלקה. במדריך הבא נסביר איך עושים זאת נכון.
מתי צריך להזמין את ההובלה?
כשמזמינים הובלה, רצוי לעשות זאת כמה שיותר זמן מראש, כך תוכלו להיערך בהתאם ליום ההובלה.
הזמן המקובל הוא בין שבועיים לשלושה מראש, על מנת לשמור תאריך ולהכין את הבית ואת חברת ההובלה בהתאם. במידה ומעבר הדירה מתוכנן לחודשים יולי-אוגוסט, מומלץ להזמין את חברת ההובלה כחודש מראש.
מה חשוב לבדוק לפני שסוגרים עם חברת הובלה?
ודאו שחברת ההובלה מעבירה פריטים בודדים - לרוב, חברות ההובלה לא אוהבות להתעסק עם פריטים בודדים כי שזה לא משתלם. לכן לפני שאתם סוגרים עם חברת ההובלה, ציינו שמדובר בפריט בודד או בכמה ארגזים ובדקו אם היא עושה הובלה כזו.
שלחו למוביל תמונה של הפריט/ארגזים - נכון שמדובר בפריט בודד או כמה ארגזים, אבל יש הבדל במחיר של הובלת ספה או מקרר. כדי שלא יהיו אי הבנות, שלחו למוביל תמונה של הפריטים לפני שאתם סוגרים איתו, כך הוא יוכל לתת לכם הצעת מחיר מבוססת ולא לשנות את המחיר במועד העבודה.
דרשו הצעת מחיר כתובה - בהובלה קטנה תקבלו את הצעת המחיר בטלפון, נציג חברת ההובלות לא יגיע לביקור מקדים. לכן דרשו ממנו לשלוח למייל או ווטסאפ הצעת מחיר כתובה. מה היא צריכה לכלול?
1. סוג הפריט (מיטה, ספה, ארון, מכונת כביסה, מקרר).
2. מוצא ויעד כולל קומה
3. פירוק והרכבה (האם ההובלה כוללת פירוק והרכבה?)
4. כמות סבלים
5. מחיר כולל מע"מ (לא כולל טיפ)