הובלה מעכשיו לעכשיו: על מה אסור לכם לוותר?
נתקעתם בלי מוביל ביום ההובלה? שהמוביל איחר משמעותית או הבריז לכם? גם אם אתם בלחץ למצוא כמה שיותר מהר מוביל, עצרו. יש כמה דברים שאסור לכם לוותר עליהם, למרות הלחץ. מה צריך לבדוק? אלו השאלות החשובות שלא כדאי לפספס.
אחד הסיוטים הכי גדולים של כל מי שעובר דירה הוא להיתקע בלי מוביל רגע לפני המעבר. בין אם מדובר במעבר של הרגע האחרון, ובין אם חלילה המוביל הבריז לכם, התוצאה תהיה חיפוש אחר מוביל זמין בזמן קצר מאוד.
במצב אופטימאלי, היינו ממליצים לכם לערוך סקר שוק, להתעקש שבעל המקצוע יסייר בדירתכם לפני, לצלם את המקום אליו אתם עוברים ואת דרכי הגישה אליו ולשלוח לו.
כשאתם לא במגבלת זמן, אתם יכולים להיעזר בשירותי אריזה מלאים ולהתמקח על שירותי פירוק והרכבה של רהיטים.
ואולם, בדקה התשעים, אין זמן לכך, ועדיין יש כמה שאלות זריזות שלא לוקח יותר מכמה דקות לשאול ולתעד אותן בכתב. לצורך העניין, גם תיעוד בווטסאפ נחשב לקביל משפטית, ולכן לא כדאי להסתפק בסיכום בעל-פה.
גם במצב לחץ, אלו הדברים החשובים שכדאי לסגור לפני ולא אחרי ההובלה עצמה.
אין זמן לביקור? שלחו למוביל צילום וידאו של הדירה שלכם לווטסאפ
במקום סיור בדירה, שלחו סרטון וידאו. אחד האלמנטים החשובים ביותר בהובלה, הוא הגעה של בעל המקצוע לביתכם מראש כדי לבצע יחד אתכם סיור במקום.
מטרת הסיור היא 'לנטרל רעשים' מבעוד מועד, ולייתר טענות עתידיות שעשויות לצוץ מצד בעל המקצוע בדבר קשיים לא צפויים במהלך ההובלה.
גם אם אתם בלחץ של הימים האחרונים לפני המעבר, ומכל סיבה שלא תהיה לא הצלחתם להזמין הובלה מראש, אל תסגרו עסקה בטלפון בלי לספק למוביל איזה שהוא מושג וויזואלי על תנאי העבודה שמצפים לו אצלכם.
סרטון וידאו מפורט של ביתכם, של חדר המדרגות, המעלית, וגם של דרכי הגישה לבניין והחנייה, אותו תשלחו לבעל המקצוע, יוריד את הסיכויים להעלאת המחיר מצדו במהלך העבודה עצמה.
אל תוותרו על הסכם בכתב: לא חובה חוזה מפורט, אך הסכם עבודה מפורט הוא הכרחי
חוזה עבודה מסודר מול חברת הובלות הוא העוגן שלכם, הבסיס המשפטי שמגן עליכם מפני פגיעה ברכוש שלכם, גניבה, ואפילו מפני הברזה של המוביל ביום ההובלה.
לכן, גם כשסוגרים עם מוביל ברגע האחרון, לא כדאי לוותר על הסכם עבודה מסודר. כן, גם אם אתם מתקשרים אליו ביום ההובלה עצמו. מה שלא כתוב, לא קיים.
מה צריך להיות כתוב לכל הפחות בהסכם ההתקשרות?
ההסכם צריך לכלול את תאריך ההובלה, את שעת תחילת העבודה ואת שעת הסיום המשוערת, את כמות הציוד המועבר, את פרטי המובילים שיגיעו בפועל לבצע את ההובלה, את סוג הביטוח שברשותם, וגם את גובה הקנס אותו החברה תצטרך לשלם לכם במקרה של נזק לציוד או של אי ביצוע העבודה.
האם למובילים יש ביטוח? דרשו לראות פוליסה
הביטוח שאתם רוצים לוודא שנמצא ברשות המובילים הוא ביטוח סחורות בהעברה, מטעם משרד התחבורה.
רק ביטוח זה יכסה אתכם אם חלילה יגרם נזק לציוד שלכם בזמן הנסיעה. שימו לב, הביטוח איננו מכסה נזקים שנגרמו לציוד בדרך אל המשאית וממנה, אלא רק בזמן הנסיעה.
לחוצים בזמן? לבדוק מחירון לוקח כמה דקות בלבד
כיום, ישנה שקיפות רבה בשוק ההובלות. כדי שתדעו שהמחיר שהציעו לכם הוגן, הציצו במחירון ההובלות הנהוג בשוק.
התמחור נקבע בצורה מאוד מדויקת לפי מספר חדרים, כמות ארגזים, מורכבות הגישה לדירה אותה עוזבים ולדירה אליה נכנסים, מספר הפועלים וסוג המשאית.
גם כשאתם סוגרים בדקה ה-90', תתפלאו אבל תוכלו תמורת תוספת מחיר זעומה להזמין גם שירותי אריזה (לפחות למוצרים כמו מכונת כביסה, מקרר, מסכי טלוויזיה וציוד שביר שלא הספקתם לארוז).
כך גם לגבי שירותי פירוק והרכבה של ארונות. אם תדחו זאת ל'מתישהו' או ל'אחרי החגים', תמצאו את עצמכם ללא ארון במשך חודשים ארוכים. כשכבר תרצו להרכיב אותו, תגלו שחסרים חלקים, ולמעשה הפסדתם רהיט והזדמנות להרכיב אותו במהירות ובמחיר נמוך יחסית. זאת, משום שפירוק והרכבה על-ידי המובילים של החברה, יעלה פחות מהזמנת בעל מקצוע במיוחד לשם כך.