חומרי הדברה מסוכנים
חומרי הדברה במזון, חומרים שחשודים כמסרטנים במוצצים וכימיקלים שגורמים להשמנת יתר במוצרי קוסמטיקה – זוהי רשימה חלקית. חדשות מדאיגות מכנס רפואי
בעקבות מחקר מיוחד של משרד הבריאות פורסמו כבר בשנת - 2017 נתונים על שימוש בחומרי הדברה, ונוסחו תקנות וחוקים שנמצאים בתהליך החקיקה, אך חלקם טרם אושרו.
יחפשו חומרים מסרטנים
אז מה הם חומרי ההדברה המסוכנים לשימוש, ואיך אפשר לזהות אותם ולהימנע משימוש בהם? תשובות במדריך הבא.
אילו חומרי הדברה אסורים לשימוש?
רשימת חומרי ההדברה האסורים לשימוש שפרסם המשרד להגנת הסביבה, כוללת קוטלי עשבים, קוטלי חרקים ואקריות וקוטלי פטריות וחיידקים.
משרד החקלאות הורה על הפסקת השימוש בעשרה חומרי הדברה פעילים, והגביל משמעותית את השימוש שלושים ושלושה חומרי הדברה כך שניתן להשתמש בהם רק בגידולים קריטיים אך אין להם חומר תחליפי.
פרסום של ארגון הבריאות הבין-לאומי מראה שמכלל 168 קוטלי חרקים - %46 מהווים דרגת סיכון קיצונית עד גבוהה מאוד, %8.38 בדרגת רעילות מתונה יותר, %7.6 בעלי רעילות קלה, ורק %5.8 הם למעשה בלתי רעילים.
קוטלי חרקים הם חומרי הדברה המסווגים בדרגת סיכון מתונה יחסית, אך גם הם עלולים להיות מסוכנים לאדם ולגרום נזקים למערכות שונות בגוף כמו דלקות עור ועיניים, אלרגיות קשות, פגיעות במערכת הנשימה ובמערכת העצבים ועוד.
מי מפקח על חומרי ההדברה האסורים לשימוש?
נכון ל - 2021, אין בישראל איסור על מכירה של חומרי הדברה חקלאיים, כל מי שחפץ בהם יכול להיכנס לחנות לציוד חקלאי ולרכוש אותם. עם זאת, התכשירים המשמשים להדברת מזיקים הפוגעים באדם וברכושו חייבים להיות רשומים על ידי המשרד להגנת הסביבה.
איך אפשר לדעת שחומרי ההדברה אינם מסוכנים?
לפני כל הדברה שאתם מעוניינים לבצע בבית, כדאי להתייעץ עם מדביר מוסמך בעל תעודה מן המשרד להגנת הסביבה. אם בחרתם בעל מקצוע שידביר בבית, חשוב לוודא כי אכן הוא זה שמגיע להדביר ולא עובד אחר או עוזר לא מוסמך.
מעבר לכך יש לבדוק כי הוא עושה שימוש בחומרים מורשים שמתאימים להדברה בתוך הבית והם בעלי חומר היצמדות על בסיס מים ולא חומרים נדיפים כמו נפט.