איך נזהרים מחומרי הדברה מסוכנים?
כולנו רוצים לשמור על בית נקי מחרקים אבל כמה מאיתנו יודעים איך עושים זאת בבטחה? בהיעדר חוק האוסר על מכירה של חומרי הדברה חקלאיים, הדברת הבית יכולה להפוך לסכנת חיים. מה ניתן לעשות? וכיצד נמנע את האסון הבא?
לאחר מקרה משנת - 2017 בו נהרגו בנות משפחת גרוס מירושלים בעקבות חשיפה לחומרי הדברה מסוכנים, חלו שינויים בשימושים ובהכשרה של מדבירים בעבודה עם החומרים הללו אבל השוק הפרטי עדיין נותר מוזנח ופרוץ.
עם זאת, כל אחד ואחת מאיתנו יוכלו לגשת לחנות ופשוט לקנות איזה חומר הדברה שנרצה ובלבד שהוא מתאים למיגור הבעיה שלנו בבית. אז מה חשוב לדעת כדי להיזהר מחומרי הדברה מסוכנים במציאות שכזאת?
מי מפקח על חומרי ההדברה?
בישראל 2017 אין איסור על מכירה של חומרי הדברה חקלאיים, כל מי שחפץ בהם יכול להיכנס לחנות לציוד חקלאי ולרכוש אותם.
בכתבה משנת 2017 שעסקה בנושא ניתן לראות כיצד אנשי המשרד להגנת הסביבה נכנסים לחנות ורוכשים את החומרים המסוכנים.
האבסורד מתרחש כאשר למדבירים המוסמכים נמכרים חומרי הדברה בפיקוח בעוד אנחנו האזרחים הפשוטים יכולים לשים ידנו על כל מוצר הדברה חקלאי מסוכן ככל שיהיה.
מהם החומרים האסורים?
החומרים אשר מוזכרים בכתבה הינם חומרים אשר מיועדים לשימוש חקלאי בלבד אך הם נוגעים גם לבעיות היכולות להתעורר בבתים של כולנו.
בין אם מדובר במתקפות של מעופפים ומזיקים (פרעושים, קרציות וזבובים) הדורשים טיפול מידי נוכח הסכנות שבחומרי ההדברה, או טיפול בסיסי כביכול של קטילת עשבים בגינות נוי וחצרות.
כיצד ננהג בבטחה?
לפני כל הדברה שאתם מעוניינים לבצע בבית, כדאי להתייעץ עם מדביר מוסמך בעל תעודה מן המשרד להגנת הסביבה. אם בחרתם בעל מקצוע שידביר בבית, חשוב לוודא כי אכן הוא זה שמגיע להדביר ולא עובד אחר או עוזר לא מוסמך.
מעבר לכך יש לבדוק כי הוא עושה שימוש בחומרים מורשים שמתאימים להדברה בתוך הבית והם בעלי חומר היצמדות על בסיס מים ולא חומרים נדיפים כמו נפט.