במקום להתגרד: כך ניתן לטפל ביתושים בקיץ
חודשי הקיץ בישראל הופכים לעיתים לקשים מנשוא בשל החום והלחות, לחגיגה הזו מצטרפים גם היתושים שעוקצים וגורמים למתקפת גירודים ומזמזמים באוזן - איך ניפטר מהמכה הזו?
הם מזמזמים ומציקים ובעיקר עוקצים, מכאיבים ומגרדים. הקיץ הגיע ואיתו המכה הצפויה והכמעט בלתי נמנעת - היתושים כמובן.
במדריך הבא נסביר על הדרכים להימנע מכניסת יתושים לבית, נכיר את סוגי היתושים הנפוצים בארץ ונפרט איך מדבירים נגד יתושים.
איך נמנעים מכניסת יתושים לבית?
טפלו במקורות המים – חשוב לטפל במקורות המים בחצר באופן קבוע, אחרת נקבת היתוש תטיל את ביציה ותתרבה. בנוסף, רוקנו כל מיכל מיותר שנמצא בחצר ובסביבתו והיפטרו מפסולת מיותרת שעלולה להכיל מים ולספוג לחות.
במקרה שיש בריכת נוי, מלאו אותה במים ודגים אוכלי יתושים מזן גמבוזיה או רוזי בארב. במקרה שאין בה דגים, רוקנו אותה ממים ושמרו עליה יבשה.
התקנת רשתות – התקנת רשתות צפופות על החלונות ועל דלת היציאה למרפסת היא דרך יעילה למניעת כניסת יתושים לכל אורך היום, בעיקר בשעות הערב והלילה.
קוטלי/שואבי יתושים – בכל חנות לתחזוקת הבית ניתן למצוא קוטלי יתושים או שואבי יתושים אקולוגיים לחצר. המכשירים הללו, שמושכים את היתוש על-ידי אור מיוחד וקוטלים אותו, מתאימים לאזורי ישיבה בחצר או במרפסת.
שימוש במאווררי תקרה/מזגן – פה מדובר יותר על הימנעות מעקיצה ופחות על כניסה לבית. הפעלת מאוורר התקרה והמזגן משבשת את יכולת התעופה של היתושים בבית וגם מסווה את ריח הגוף של בני האדם.
אלו סוגי היתושים הנפוצים בארץ
יתוש הבית המצוי – יתוש זה נקרא גם קולקס, המין הנפוץ ביותר השכיח בעיקר בחודשי הקיץ. הוא פעיל בשעות הערב ובלילה ומתפתח במי שופכין ובמי ביוב. יתוש זה אמנם יכול להעביר נגיפים שונים, כמו קדחת מערב הנילוס, אך ישנה סבירות נמוכה שהעקיצה שלו תדביק בני אדם.
יתושי אנופלס – יתושים אלה נפוצים באגמים ובבארות בארץ וידועים בכך שהם מעבירים מלריה. למרות זאת, יש מספר מצומצם של נושאי טפילים בארץ ולכן אין סכנה להתפשטות מלריה לכלל האוכלוסיה.
יתוש הטיגריס האסייתי – זן חדש יחסית המסוגל להעביר מחלות, ביניהן קדחת מערב הנילוס. הוא פעיל במהלך היום, בעיקר בשעות בין הערביים, ומתפתח בתוך עציצים, אגרטלים וכל מקום שיש בו מים עומדים.
איך מדביר מקצועי מדביר יתושים?
איתור מוקדי מים – לפני תחילת ההדברה, המדביר יבצע סריקה ויאתר מוקדי מים עומדים, מי גשמים, שלוליות, בורות שופכין ונזילות, וייבש אותם.
ניטור מקור הזחלים והיתושים – לאחר ייבוש מוקדי המים, המדביר יבצע ניטור ויזהה את מקור הזחלים והיתושים בחצר כדי לדעת איפה צריך לפזר או לרסס את חומרי ההדברה.
הדברת היתושים – המדביר ירסס או יפזר את החומרים הייעודיים ברחבי החצר: על הצמחייה מסביב לבית, על הקירות החיצוניים, על מקורות המים העומדים ועל אלה שכבר יובשו.