הדברת עש המזון: כל מה שצריך לדעת
רגע לפני שמזמינים מדביר מקצועי
כך תיפטרו לבד מעש המזון
עש המזון נפוץ בעיקר בקיץ ונמשך למקומות לחים עם אוכל כמו המטבח והמזווה. את המזיק, שעובר תהליך שמתחיל מביצים והופך לזחל ואז לפרפר, ניתן למצוא בקורנפלקס, תבלינים, קטניות, קמח ואורז.
במקרה שאתם מזהים את עש המזון באריזה אחת או שתיים ומדובר בבעיה נקודתית, זרקו את המאכלים הנגועים ונקו את המשטחים עם מטלית לחה וחומר ניקוי בסיסי. אופציה נוספת היא הנחת מלכודות פרומון (ניתן לרכוש בחנות לתחזוקת הבית), מעין לוח דביק המפריש ריח שמושך את העש ולוכד אותו.
טיפ: כדי למנוע את חדירת העש למטבח - אחסנו אריזות מזון פתוחות בקופסאות אטומות או בכלי זכוכית והכניסו את הקטניות, הקמחים והתבלינים למקרר.
לא הצלחתם להיפטר לבד מעש המזון? הזמינו מדביר מקצועי בפיקוח המקצוענים.
איך מתנהלים מול המדביר?
ודאו שהמדביר מורשה
לפני שאתם סוגרים עם המדביר, ודאו שהוא מחזיק ברישיון מטעם המשרד להגנת הסביבה. אלו הפרטים שצריכים להופיע בתעודה:
1. שם המדביר + תמונה
2. מספר רישיון
3. מספר תעודת זהות
4. תוקף
בדקו את המחיר מראש
השוו את המחיר שהמדביר נותן עם המחירון שמופיע בהמשך. כמו כן, ודאו שהוא כולל את המע"מ.
הכינו את המטבח להדברה
לפני שהמדביר מגיע לבצע ריסוס או להניח מלכודות פרומון במטבח - פנו את המזווה וארונות המטבח מאוכל יבש, זרקו אריזות נגועות ונקו את המשטחים בחומר ניקוי.
האם צריך לצאת מהבית בזמן ההדברה?
רק במקרה שהמדביר משתמש בריסוס נגד עש המזון, ולא מסתפק בהנחת מלכודות, צריך לצאת מהבית לשעה-שעתיים.
במקרה שיש בבית פעוטות, מומלץ להוציא אותם לשמונה שעות לפחות ולנקות את המשטחים שבוצע בהם ריסוס. כלב או חתול עדיף להוציא מהבית ל-24 שעות.
האם יש אחריות על ההדברה?
על הדברת עש המזון לא מקובל לתת אחריות בגלל שמדובר בטיפול נקודתי. המזיקים חודרים למטבח ולמזווה דרך אוכל שנרכש בסופר או בעקבות אי-שמירה על הניקיון בארונות, לכן המדביר אינו יכול לקחת אחריות.