איך פותחים סתימה בכיור?
לאחרונה המים בכיור יורדים ממש לאט ובכל יום הבעיה מחריפה יותר, זה ממש מטריד. איך אני יכול לתקן את זה בעצמי לפני שאני מזמין אינסטלטור?
תשובה
קיימות כמה שיטות בהן נתוכל לפתוח את הסתימה בעצמך.
1. השתמש בפומפה
תחילה, מלא את הכיור במים עד לכיסוי פתח הניקוז. במידה והכיור כבר מלא במים, פנה אותו מהכלים שבתוכו. לאחר מכן, קח את הפומפה ופמפם מעל פתח הניקוז עד ליצירת וואקום שישחרר את הסתימה.
לא הצלחת לפתוח את הסתימה עם הפומפה?
2. נקה את הסיפון של הכיור
הסיפון נמצא מתחת לכיור ותפקידו לסנן את הפסולת של המזון לפני שהיא יורדת אל צנרת הניקוז.
קח דלי ומקם אותו מתחת לסיפון כדי להבטיח שהמים שבתוכו לא יגלשו החוצה. לאחר מכן, אחוז את החלק התחתון של הסיפון והברג את הכוס שלו החוצה, נגד כיוון השעון. נקה את הפסולת שהצטברה, שטוף את הכוס והברג אותה בחזרה. הפעם, עם כיוון השעון. לבסוף, פתח את ברז המים כדי לראות אם הסתימה השתחררה.
אם השיטות האלו לא עזרו, תצטרך להזמין אינסטלטור.
הנה כמה דגשים חשובים לפני הזמנתו:
1. מחיר - בדוק מראש את מחיר העבודה מול בעל המקצוע - כנס למחירון המומלץ של המקצוענים בתחום האינסטלציה ובדוק כמה עולה פתיחת סתימה בכיור. כאן תוכל לראות את טווח המחירים לפתיחת הסתימה:
פתיחת סתימה בכיור
2. מע"מ - וודא מול האינסטלטור שהמחיר שקיבלת ממנו כולל מע"מ. במידה ולא, יתכן מאד שתצטרך לשלם לו את תוספת המע"מ בתום העבודה.
3. אחריות - רוב האינסטלטורים לא נותנים אחריות על פתיחת סתימה בכיור. לכן, לפני שאתה מזמין אותו, ודא מה המדיניות שלו בנושא. במידה והסתימה חוזרת תוך כמה שעות או ימים, אנחנו בהחלט מצפים מהאינסטלטור לקחת אחריות, לחזור ולבדוק האם הסתימה חזרה כתוצאה מהעבודה שלו.
4. מורכבות העבודה - סתימה בסיסית היא סתימה קלה שלאינסטלטור יקח משהו כמו 10 דקות לפתוח אותה. אם הסתימה היא מורכבת יותר ובעל המקצוע יצטרך לעבוד עליה יותר זמן, עלות העבודה עשויה להתייקר בשיעור של 20% ואף יותר מזה.
5. מועד הביקור - במידה ואתה מזמין אינסטלטור בשעות הלילה, בשבת או בחג, עלות העבודה תתייקר בשיעור של 150%-200%. לכן, במידה ויש לך בבית עוד כיור שאתה יכול להשתמש בו, הזמן את האינסטלטור בשעות העבודה המקובלות (א-ה, בין השעות 07:00-19:00).
בסרטון הבא תוכל לקבל את כל המידע והטיפים החשובים על פתיחת סתימה בכיור:
שאלות נוספות בנושא אינסטלציה
לאחרונה בכל פעם שאני שוטפת כלים עולה ריח רע מהכיור. למה זה קורה ומה אתם ממליצים לעשות?
לתשובה המלאה
המים בכיור יורדים לאט ואני חושש שמתחילה להיווצר שם סתימה. איך פותחים סתימה בכיור?
לתשובה המלאה
לאחרונה המים בכיור המטבח יורדים בקצב איטי מהרגיל ונראה שיש סתימה, איך פותרים את הבעיה?
לתשובה המלאה
הבוקר בזמן ששטפתי כלים שמתי לב שהמים בכיור יורדים ממש לאט. מה הסיבות לכך והאם צריך לקרוא לבעל מקצוע?
לתשובה המלאה
בשנה האחרונה יצא לי להזמין כבר 4 פעמים אינסטלטור לפתיחת סתימה בכיור. אשמח לדעת אם אני עושה משהו לא נכון ואיך ניתן להימנע מסתימה בכיור?
לתשובה המלאה



פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון
סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.
פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת
סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.
פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון
סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.
פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת
אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.
לכל התקלות ועבודות
מדריכים בנושא אינסטלציה
ריח של ביוב במקלחת: מהם הגורמים ואיך מתמודדים?
אם אתם מריחים ריח רע של ביוב במקלחת, אתם נמצאים במקום הנכון.
כך תתמודדו עם פיצוץ בצנרת בבית
אם יש לכם פיצוץ בצנרת בבית ואתם לא יודעים מה לעשות, אתם נמצאים במקום הנכון. במדריך זה נסקור את תחום הנזילות בצנרת, נסביר מה ההבדל בין תיקון צנרת גלויה וסמויה ואיך הטכנולוגיה המתקדמת מסייעת לנו באיתור נזילות ותיקון שלהם ללא הרס.
נזילה בסיפון: כל הדרכים להתמודדות
יש להם נזילה בסיפון? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. במדריך הבא נסביר מה הגורמים לנזילה מהסיפון ואיך תוכלו להתמודד ברגע שאתם מזהים את הנזילה.
מקצה לקצה: כל התקלות והפתרונות שחייבים להכיר
בעלי מקצוע רבים, בתחומים שונים, נתקלים מדי יום במגוון רחב של תקלות ובעיות שניתן היה למנוע באמצעות תחזוקה נכונה ופעולות מניעה יחסית פשוטות.