כל מה שחשוב לדעת על פתיחת סתימות
סתימות באזורים שונים בבית יהיו תמיד מצב לא נעים שנעדיף להימנע ממנו ככל שניתן. לכן, חשוב להתחיל בשימוש נכון, לשמור על תחזוקה שוטפת ולהשתמש בטיפים חשובים מול בעל המקצוע.
מהם הגורמים לסתימה בכיור, במקלחת או בשירותים, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אינסטלטור וכיצד תוכלו לנסות ולפתוח בעצמכם את הסתימה? כל התשובות.
איך תתנהלו נכון מול האינסטלטור ומהן פעולות התחזוקה אותן כדאי שתעשו כדי להימנע מסתימה בחדרי הבית השונים? כל המידע במדריך הבא.
מהם הגורמים לסתימות?
הסיבות שעלולות לגרום לסתימה בכיור רבות ומגוונות, החל מחומרים שאינם מתכלים ונשפכים לכיור כמו שומנים ועד שאריות אוכל, שערות ואשפה שנשארים בפתח הניקוז. לאחר זמן מה, כל הלכלוך מתגבש יחד בסיפון שנמצא מתחת לכיור וסותם אותו.
סתימה במקלחת היא סתימה שניתן לראות אותה בעזרת סימנים מקדימים ברורים כמו ניקוז מים שהופך איטי מיום ליום או פתח ניקוז מלוכלך. במידה ושמתם לב שהמים יורדים באיטיות יותר או שיש לכלוך גלוי לעין, נקו אותו כדי להימנע מסתימה מורכבת יותר.
סתימה באסלה נגרמת כתוצאה ישירה של השלכת מוצרי היגיינה, שערות ממברשת השיער, מגבונים, טמפונים, תחבושות שמגיעים ישירות לנצרת הביוב. ישנם מקרים בהם הסתימה נגרמת כתוצאה מהתנהלות לא תקינה של השכנים שלכם שיוצרים סתימה בצינור הראשי של הבניין.
מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור?
לפני שתזמינו בעל מקצוע יש מספר דברים שתוכלו לעשות כדי לנסות ולפתוח את הסתימה:
פתחו ונקו את הסיפון: כאשר מדובר על סתימה בכיור, תחילה נקו את פתח הניקוז. לאחר מכן, גשו לסיפון שמתחת לכיור, פרקו אותו ושטפו אותו היטב.
מלאו את פתח הניקוז באמבטיה: במידה ואיתרתם סתימה באמבטיה, נקו תחילה את פתח הניקוז משאריות סבון, שערות ולכלוך. לאחר מכן, אטמו את פתח הניקוז עם פקק, מלאו את האמבטיה בשכבה של מים ובעזרת פומפה, נסו למשוך ולפתוח את הסתימה. במידה והפעולות שביצעתם לא עזרו, תצטרכו להזמין אינסטלטור מקצועי לפתיחת הסתימה.
טיפ: אם תרצו להיעזר בחומרים לפתיחת סתימות, העדיפו חומרים נוזליים ולא אבקתיים שעלולים לגרום נזק לצנרת.
איך תתנהלו נכון מול האינסטלטור?
התנהלות נכונה מול בעל המקצוע שהזמנתם אליכם היא חשובה מאד. גלו ערנות והשתדלו להיות מעורבים ככל שניתן בעבודת האינסטלטור. אל תתביישו לשאול שאלות על אופן העבודה ושלביה ושימו לב גם לכלים בהם הוא משתמש. ייתכן והמידע הזה ישמש אתכם בסתימה הבאה.
בנוסף, חשוב להבדיל בין סוגי הסתימות ובמורכבות שלהן. סתימה בסיסית נוצרת לרוב בחלקים חיצוניים כמו סיפון הכיור, ניאגרה, פתח הביוב באמבטיה. פתיחה של סתימה בסיסית היא פשוטה יחסית וייתכן ותוכלו לעשות אותה בעצמכם ללא התערבות של אינסטלטור. סתימה מורכבת נוצרת בעקבות שימוש לקוי ארוך טווח ופתיחתה תעשה באמצעות בעל מקצוע מתאים עם כלים מתאימים. במידה ואותרה סתימה בקווי הביוב שבבניין המגורים שלכם או לאורך הרחוב, עלות העבודה תתייקר משמעותית כיוון ויהיה צורך בביובית כדי לסיים את העבודה.
טיפ: בדקו בסיום העבודה שהמים חזרו לזרום בצורה תקינה ורק אז היפרדו מהאיסנטלטור.
פעולות התחזוקה שימנעו את הסתימה הבאה
שמירה על פתחי הניקוז והשירותים: עבור פתיחת סתימה באסלה ובפתחי הניקוז שבחדר האמבטיה שלכם לא תקבלו אחריות ולכן, חשוב לעשות שימוש נכון שימנע את הסתימה הבאה. איך? שמרו על נקיון תמידי של הכיור והמקלחת. נקו את פתחי הניקוז אחת לכמה ימים ומנעו ככל שניתן את חדירת השיער והלכלוך לתוך הביוב. הניחו גם רשת סינון מתאימה שתוכל למשוך אליה את כל הלכלוך. אחת לשבועיים עד ארבעה שבועות שפכו 8-10 ליטרים של מים חמים ובעזרת פומפה נקו ייסודית את פתח הניקוז. בנוסף, הימנעו מהשלכת פסולת לאסלה (מגבונים, מוצרי היגיינה ושערות).
שמירה על פתח הניקוז המטבח: בעת שטיפת הכלים, וודאו כי סנן הכיור נמצא במקומו ומונע חדירה של שאריות מזון ולכלוך אל הסיפון והביוב. ישנם מקרים שסנן הכיור לא מתאים ולכן, רכשו סנן מתאים לכיור שלכם. נקו בייסודיות את פתח הניקוז בכיור בעזרת מים חמים אחת לכמה שבועות והימנעו משימוש באבקות נגד סתימות שעלולות לגרום לנזק בצנרת הביוב.