קטנה וריחנית: כל מה שצריך לדעת על קופסת הביקורת במקלחת
קופסת הביקורת יחד עם מחסום הריח הם האחראיים על סינון הריחות הלא נעימים שנמצאים בצנרת הביוב ועל תקינות זרימת המים המגיעים מהמקלחת ומהמטבח. חשוב לשמור על קופסת הביקורת גלויה, כיוון והיא מאפשרת את הגישה לצנרת במקרים של סתימות או תקלות.
לקופסת הביקורת שני סוגים, האחת היא עם מחסום ריח מובנה והשנייה, דורשת התקנה של מחסום ריח. ההתקנה חשובה ותעזור לכם לשמור על ריחות הביוב עמוק בצנרת.
מהי קופסת הביקורת, מהו מחסום הריח, איפה מתקינים אותם ובאילו מקרים תצטרכו מפתח מיוחד לפתיחת הקופסה? כל מה שצריך לדעת, במדריך הבא.
מהי קופסת ביקורת?
קופסת הביקורת מאפשרת את הגישה לצנרות במקרים של סתימות או נזילות. היא ממוקמת לרוב בחדרים בהם השימוש במים גדול כמו: המקלחת והשירותים, המרפסץ וחדרי הכביסה. אל קופסת הביקורת, מוזרמים כל מי הדולחין וממנה ישירות לצינור הראשי. במידה שנאתר סתימה או נזילה של מים, המקור הראשון יהיה בקופסת הביקורת שמסביבה יצטברו מים.
כדאי לדעת: על התקנת קופסת ביקורת ומחסום ריח, מקובל לתת כ-12 חודשי אחריות.
מהו מחסום ריח?
מחסום הריח הוא חלק פלסטיק המותקן בתוך קופסת הביקורת שתקפידו למנוע את עליית הריחות הלא נעימים שמקורם בביוב. התקנת מחסום הריח יוצרת חסימה לאוויר ומהווה חציצה בין המים שבביוב לבין הצנרת.
בשוק ניתן למצוא קופסת ביקורת שמחסום הריח כבר מותקן בתוכה ולכן, לאחר ההתקנה שלה לא יהיה צורך בפעולה נוספת. אולם, ישנן קופסאות שמחסום הריח איננו חלק מהן והן ידרשו את תוספת מחסום הריח כפעולה נפרדת.
טיפ של מקצוענים: במידה ואתם מתחילים להריח ריחות לא נעימים, הפתרון הוא לא בניקיון יסודי אלא בבדיקת תקינות מחסום הריח שבקופסת הביקורת. אם לא מצאתם אחד כזה, מהרו להתקין כדי שהריחות ייכלאו בתוכו.
קופסת הביקורת שלכם ללא מחסום ריח? כך תתמודדו
כאמור, קיימת אפשרות שבקופסת הביקורת שלכם לא קיים מחסום ריח. במצב כזה, תצטרכו להתקין אחד כדי למנוע את כניסת הריחות אל חדר האמבטיה. ההתקנה, תתואם לסוג הקופסה שיש ברשותכם ולכן, במידה והקופסה יושבת על בלטות או אריחים, ייתכן ויהיה צורך בשבירה שלכם כדי לספק מרווח החלפה נוח.
לאחר מכן, ניתן יהיה ללכת בשתי דרכים: בראשונה, מוצאים את קופסת הביקורת הישנה ומחליפים אותה בחדשה עם מחסום ריח. ובשנייה, מכניסים את מחסום הריח אל הקופסה הקיימת בתוך המקום המתאים לו.
החלפת קופסת הביקורת בקופסה חדשה תתאפשר רק במקרים שבהם מותקנת בדירה קופסה חדשה שיכולה להיפתח בקלות דרך פתח הניקוז. במקרים שבהם יהיה צורך בהחלפה כוללת, תצטרכו להזמין אינסטלטור מקצועי כדי שלא לגרום נזק עתידי לפתח הביוב או לצנרת.
לכל קופסה יש מכסה: אל תוותרו על סגירת הקופסה
לכל סוגי הקופסאות, יש גם מכסים תואמים. הבחירה במכסה אולי נראית שולית, אך היא חשובה לא פחות. על המכסה להיות מתאים לצרכים שלכם ובעיקר למיקום בו נמצאת קופסת הביקורת. אם קופסת הביקורת משמשת אתכם לגריפת המים במקלחת, תצטרכו לדאוג למכסה שיאפשר את ירידת המים בצורה חלקה, כמו מסננת.
מכסה נוסף, שיכול להתאים לחדרי הכביסה או השירותים הוא המכסה האטום. המכסה מתאים למקומות בהם המים לא מגיעים לרצפה ומשמש גם סגירה אסתטית לפתח הקופסה. חשוב להבחין בין מכסה אטום (אותו ניתן לפתוח בעזרת מפתח מתאים או מברג) לבין מכסה הרמתי שלא נחשב כמכסה תקני כיוון והוא חוסם את הגישה לקופסה בזמן סתימה או נזילה.
אם בכל זאת תרצו לכסות את הפתח ולאפשר לו להישאר תקין, תוכלו לכסות אותו בשטיח מעוצב או בשידה או ארונית שאפשר להזיז בקלות. בנוסף, תוכלו לבחור בין מכסה מרובה לבין מכסה עגול כדי לנסות ולהתאים את הקופסה ככל שניתן לסוג האריחים הקיימים לכם בחדר.
באמצעות מפתח מתאים: הדרך לפתיחת קופסת הביקורת
בהמשך לסוגי המכסים שמכסים את פתחי קופסאות הביקורת, כך גם תוכלו למצוא דרכים שונות לפתיחת המכסים. לדוגמה, ישנן קופסאות המצריכות מפתח מיוחד, אותו ניתן לרכוש בחנויות לחומרי בניין או בטמבוריות השונות.
קופסאות אחרות, יכולות להיפתח בצורה קלה יותר, באמצעות שליפת המכסה (במקרים של מכסה פלסטיק) או באמצעות מברג. כיוון ושימוש במברג יכול להיות מעט מסוכן, מומלץ לרכך תחילה את המכסה עם מעט מים חמים ולאחר מכן, לנסות ולפתוח אותו בזהירות באמצעות דפיקות קטנות של פטיש או בעזרת פלייר שפיץ שיוכנס לאחד החורים במכסה.