איך בוחרים כיור למטבח?
כיור מטבח הוא הלב של משטח העבודה, הוא אחד האלמנטים הפרקטיים ביותר בבית, והיום הוא אף מהווה גורם עיצובי משמעותי במטבח. במדריך הבא נסביר אילו סוגי כיורים קיימים, ומה חשוב לדעת לפני שאתם קונים כיור.
הכיור למטבח הוא מרכיב חשוב מאוד בעיצוב המטבח שלכם. כיור גדול מאפשר לכם לסדר את הכלים בצורה נוחה מאוד בכיור, כך שאתם לא צריכים להתחשבן על כל כוס ועל כל צלחת, ואם כך אז איך זה שכיור כפול נחשב לפרקטי יותר?
ישנם סוגים רבים של כיורים למטבח. ניתן למצוא כיורים מנירוסטה, כיורים מקרמיקה, כיורים מחומרים סינטטיים ועוד. מבחינה צורנית ניתן למצוא כיור כפול, בודד, שטוח, תחתון או כיור אינטגרלי. אבל איזה כיור מתאים לצרכים ולעיצוב שלכם? כל התשובות במדריך הבא.
כיור אקרילי למטבח
כיור אקרילי הוא סוג של כיור המיוצר מחומר אקרילי, שהוא סוג של פלסטיק מחוזק. הכיורים האקריליים נמצאים בשימוש רחב. בעיקרון מדובר בכיור חזק ויציב שעשוי מגריסה של אבן טבעית ובערבוב עם פולימרים ועם חומרי צבע שמחזקים את הכיור, או משילוב של פלסטיק עם ציפוי.
יתרונות - מדובר בכיור זול יחסית לכיורים האחרים, מה שהופך את הכיור האקרילי לפופולארי מאוד.
חסרונות - כיורים אלה הם מקבוצת הכיורים הבהירים. אמנם הם נוטים להתלכלך, אך החוזקה שלהם הופכת אותם עמידים בפני שריטות ומכות.
חשוב לדעת שהכיור האקרילי אינו עמיד בשינויי טמפרטורה קיצוניים, ומוצרי ניקוי חזקים המכילים פטרולטום עשויים לפגוע בציפויו.
עיצוב – מאחר והכיור האקרילי הוא בהיר, ויכול להגיע בכל מני גדלים וצורות, ניתן לשלב אותו כמעט בכל צורת עיצוב קיימת.
בנוסף, כיורים אקריליים מצוידים ביכולת להתנקות מצוינת, והם נחשבים לקלים לניקוי ולתחזוקה. אחד החסרונות היחידים שלהם הוא שהם יכולים להיות פחות עמידים לשריטות ולקילופים מכיורים כמו כיורי פורצלן או אבן.
כיורי נירוסטה למטבח
כיור נירוסטה הוא סוג של כיור שמיוצר מנירוסטה, שהוא סוג של פלדת אל-חלד או אל-חלד נירוסטה המוסיפה לו תכונות ייחודיות. המילה "נירוסטה" מציינת שהחומר עמיד בפני חלודה וסימני קורוזיה ויודע להתמודד ביעילות עם לחות וחומרים כימיים.
כיורים נירוסטה נפוצים במיוחד במטבחים ובמטבחי מסעדות ומסעדות, אך הם יכולים להתאים גם לשימושים אחרים בבתי מגורים ובמקומות ציבוריים. הם ידועים לעמידותם לקילוף, לשריטות ולכתמים, ולכן הם נחשבים לקלים לתחזוקה ולניקוי.
יתרונות - מדובר בכיור עשוי פלדת אל – חלד, עמיד ואמין מאוד שיכול להחזיק חמש עשרה שנה ויותר. הנירוסטה עמידה בפני שינויי טמפרטורה קיצוניים ובפני חומרי ניקוי חזקים.
עם זאת, מומלץ שלא להשתמש בחומרי ניקוי חומצתיים לניקוי כיור הנירוסטה.
חסרונות - לכיור הנירוסטה כמה חסרונות, כשאחד מהם הוא חיסרון ויזואלי, שכן כתמי מים נראים על הכיור הזה בבירור בגלל האבנית שבמים.
כיור הנירוסטה אמנם לא מחליד, אך הוא נוטה להישרט. עוד חיסרון שלא תמיד חושבים עליו מראש הוא הרעש שמייצר הכיור כאשר הברז פועל.
עיצוב - מבחינת סגנון ועיצוב, מדובר בכיור שמתאים יותר לעיצוב מודרני והיי - טקי, ולא לעיצוב כפרי למשל. את הכיור מומלץ לבחור יחד עם בחירת השיש והברזים למטבח, כך שהעיצוב יהיה מותאם.
כיורים נירוסטה זמינים במגוון גדלים ועיצובים, וניתן להתאים אותם לסגנון העיצוב הפנימי של המטבח או המקום בו הם מיועדים. הם נחשבים לאפשרות פופולרית ופרקטית למי שמחפש כיור יציב ועמיד במחיר סביר.
כיורי חרס למטבח
כיור חרס הוא סוג של כיור שנעשה מחומר חרס או טרקוטה (Terracotta) המיוצר בעיקר מחימר ונשרף בטמפרטורות גבוהות בתנאים תעשייתיים.
כיורh חרס מצוים בשימוש מזה מאות שנים בעיקר במטבחים ובמקלחות. הם ידועים בסגנון טבעי ורומנטי, ונחשבים ליפים ואלגנטיים. הם יכולים להיות בגוונים שונים של חום וצבעים אדמוניים, והם נותנים למראה המטבח או המקלחת אווירה כפרית וטבעית.
יתרונות – כיורי החרס הם כיורים מבריקים, עשויים קרמיקה בציפוי עמיד מאוד. המראה המבריק של הכיור נשמר לאורך שנים רבות, הוא עמיד בפני שריטות ואינו נשחק.
חסרונות – כיור החרס לא עשוי מחומר חזק במיוחד, כך שהוא לא עמיד בפני מכות והוא עשוי להינזק במקרה של מכה.
עיצוב – כיור החרס יכול להיות מעוצב בכל מיני גדלים, צורות וסגנונות עיצוביים – זאת בעקבות גמישות החומר והקלות לעצב אותו לפי דרישה, כך שהוא יכול להתאים לכל סגנון עיצובי.
כיורי סיליגרניט למטבח
כיור סיליגרניט (Silgranit) הוא סוג של כיור למטבח או לחדרי האמבטיה שנעשה מחומר מסוים הנקרא סיליגרניט. סיליגרניט הוא חומר המורכב מערבוב של אבן מלח טבעית ואקריליק מוצק. תוך כדי תהליך הייצוב, הסיליגרניט מתייצב תחת לחץ גבוה וטמפרטורות גבוהות כדי ליצור חומר אחיד וחזק.
יתרונות – כיור שעשוי ברובו מגרניט, מה שנותן גם מראה יוקרתי וגם חוזק ועמידות בפני מכות, שריטות, מה שמאפשר לו לשרת את בעליו למשך שנים ארוכות.
חסרונות – אבן הגרניט אינה עמידה בפני כתמים, והם עשויים להיספג בה. מרקמו המחוספס של הכיור מקשה על תהליך ניקויו, כך שתצטרכו להשתמש באמצעים כמו אבקה למדיח וכו'. חיסרון נוסף הוא מחירו היקר ביחס לכיורים האחרים.
עיצוב – כיור הסיליגרניט נחשב לטרנדי מאוד, הוא מגיע במגוון עיצובים וגוונים וניתן לשלב אותו במטבחים מודרניים ובמטבחים כפריים.
האם לבחור בכיור יחיד או כפול?
בבחירה שבין כיור יחיד לכיור כפול למטבח, הבחירה המובילה היא עדיין כיור יחיד – אך הפער הזה הולך ומצטמצם.
כיור יחיד – כאמור, הבחירה הפופולארית בקרב רוכשי הכיורים. הכיור היחיד הוא בעל שטח גדול יותר לשימוש, ובשונה מכיורים כפולים, הוא לא מצריך חיבור לצנרת כפולה והתקנת של שני ברזים – מה שמייקר את עלות הכיור הכפול לעומת הכיור היחיד.
עוד אלמנט שהופך את הכיור היחיד לאטרקטיבי לעומת הכיור הכפול, הוא עיצובו הפשוט יחסית, מה שמוזיל את עלותו ביחס לכיור הכפול.
כיור כפול - הכיור הכפול שמר לאורך השנים על תפקידו כפתרון פשוט לשומרי כשרות, פתרון שחוסך את הצורך בשני כיורים.
עם זאת, היום הוא מהווה גם אלמנט עיצובי ופרקטי במטבח בכלל ובחלל העבודה של המטבח בפרט.
אם אין לכם מדיח כלים, כיור כפול יכול לשמש אתכם בצורה פרקטית מאוד, שכן את הכלים המלוכלכים אתם יכולים לשים בצד אחד של הכיור, להשרות כלים עם לכלוך קשה, ולהמשיך לעבוד בכיור השני.
באופן כללי כיור כפול מהווה סביבה יעילה לעבודה במקביל, כך שבמידה ואתם מכינים ארוחות גדולות, מארחים לעיתים קרובות, או סתם אוהבים להתפלפל במטבח, כיור כפול יקל עליכם את העבודה.
אילו סוגי התקנה קיימים לכיורים?
לא משנה איזה כיור תבחרו, בעיקרון התקנת כיור יכולה להתבצע בארבע דרכים. בהתקנה עליונה, התקנה תחתונה, התקנה שטוחה או התקנה אינטגרלית.
התקנה עליונה - שפת הכיור עולה על גבי השיש, התקנה קלה יחסית, אך כזו שיוצרת קושי בניקוי הכיור.
התקנה תחתונה - השנייה היא התקנה תחתונה, התקנה פרקטית יותר שמאפשרת ניקוי בקלות, אך גם יקרה מורכבת יותר ויקרה יחסית.
התקנה שטוחה- בהתקנה זו הכיור מותקן בגובה משטח העבודה, כך שקל יותר לעבוד עם הכיור וקל יותר לגרוף מים לתוכו.
התקנה אינטגרלית (התקנת אפס) - התקנה נוספת היא התקנה אינטגרלית, בה הכיור מותקן בגובה משטח העבודה תוך הלחמה, מה שמייעל מאוד את העבודה במטבח, אך מצריך את החלפת השיש והכיור במקרה אחד מהם ניזוק.
מה כוללת אחריות על כיורים?
אחריות יצרן – מבחינת אחריות יצרן, כיורים סטנדרטיים אמורים להגיע עם אחריות של שנתיים, זאת לעומת כיורים איכותיים מתוצרת גרמניה שיגיעו עם אחריות של חמש שנים, ויש כיורים עליהם תקבלו גם אחריות של עשר ושל שתים עשרה שנים.
אחריות היצרן מכסה פגמי ייצור בלבד, ולא מכסה פגמים ונזקים שנגרמו כתוצאה משימוש לא נכון שלכם בו.
לכן, אחריות היצרן מהווה לכל היותר הצהרת אמון שלהם במוצר שלהם, אבל ברוב המקרים היא לא תוכל לשמש אתכם.
אחריות מתקין – חברות יצרן מסוימות מספקות גם אחריות על התקנת הכיור, אך היא תקפה רק אם ההתקנה מבוצעת על ידי מתקין מורשה שלהן.
האחריות היא לשניים עשר לחודשים בדרך כלל, והיא מכסה נזקים שנגרמו כתוצאה מהתקנה לקויה או רשלנית.
כשאתם קונים כיור מחברה שאינה מספקת את האחריות הזו, או כשבחרתם באינסטלטור מקצועי שיבצע את ההתקנה עבורכם מסיבה אחרת, וודאו מולו שהוא מספק לכם אחריות דומה בכתב.
האחריות צריכה לכלול את תיקון הכיור שלכם בשנה הראשונה במידה והוא ניזוק בגלל תקלה שלו.