הכל על תקלות בצנרת המים הביתית
תחום האינסטלציה רווי תקלות, אך ישנן ארבע שהן העיקריות. מהן התקלות הנפוצות, איך מתמודדים איתם לבד לפני שמזמינים אינסטלטור מקצועי ומתי חייבים להזמין בעל מקצוע? כל התשובות במדריך הבא.
התקלות השונות בהם ניתקל במערכת האינסטלציה בבית ילוו בעיקר בריחות לא נעימים ולעיתים גם במראות פחות חביבים. לכן, רובנו נאתר את התקלה ונזמין ללא דיחוי בעל מקצוע מתאים.
למעשה, הבנה של מערכת האינסטלציה והביוב בבית שלכם, בין אם אתם גרים בבית פרטי או בניין, ושמירה על כמה כללים פשוטים, יכולה לחסוך לכם לא מעט כסף ואף לשמור על הצנרות תקינות לאורך זמן.
איך מתקנים נזילה בצנרת המים?
תיקון הנזילה, כרוך בהחלפת החלק הפגום בצנרת. לשם כך, תצטרכו להזמין אינסטלטור מקצועי. יש משמעות גדולה לכך שהחלק התקול חשוף או סמוי (נמצא בתוך הקיר) כיוון ובמקרים מסוימים, יצטרך בעל המקצוע לשבור חלק מהקיר (עבודה שכרוכה בתשלום נוסף). לרוב, ככל שהבית יהיה ישן יותר והצנרת שבו פחות חדישה, הסיכונים לנזילות כאלה, שגוזלות זמן וכסף רב עולות בצורה משמעותית.
בבית משותף, נזילות מהצנרת מקבלות משמעות מיוחדת היות וכל דייר בבניין אחראי לנזק שנגרם לדייר אחר כתוצאה מנזילה אצלו. עם זאת, אם מתגלה שהבעיה היא בצנרת או חלק ממנה שמשמשים מספר דיירים ולא רק דייר אחד - עלות התיקון היא של ועד הבית.
האם אפשר לפתוח לבד סתימות?
ברגע שאנחנו מתארים סתימה בבית שיכולה להיות באסלה או בכיור למשל, אנחנו יכולים לנסות ולפתור אותה תחילה בעצמנו. איך? בעזרת פומפמה. זה הוא הכלי הראשון שחשוב שיהיה בבית והוא העזרה הראשונה שלנו. לרוב, אנחנו מתחילים להבין שיש סתימה במקלחת למשל, כאשר קשה יותר לזרם המים להתנקז לביוב. ובמקרה כזה, ניתן לקחת פומפמה ולהתחיל לפתוח את הסתימה. אם היא קלה, היא תשתחרר.
יש לא מעט סיבות שגורמות לסתימות שונות בבית כמו: השלכה של מגבון לח, לכלוך שנזרק לאסלה במקום לפח, ובמקרה של סתימה באמבטיה או כיור - שערות שהגיעו לשם ולא נוקזו. יש להקפיד על הצבת מסננת מים בכיור או באמבטיה, ואפשר לשמור על תחזוקת הסינון על ידי שפיכת מים חמים פנימה מפעם לפעם.
למי פונים במצב של סתימה מורכבת?
במקרה של סתימה מורכבת שתצריך בהתערבות חיצונית מקצועית וכירורגית, תזדקקו להזמין אינסטלטור מקצועי וייתכן שיהיה צורך גם בהזמנת שירותי ביובית. הביובית, היא משאית המזרימה מים או שואבת אותן, בעזרת צינור ארוך, שנכנס לתוך המערכת, מנקה את הלכלוך ומשחרר את הסתימה המורכבת בצנרת.
חשוב מאוד שבעל המקצוע שנקרא לעבודה יהיה מוסמך לכך ובעל ניסיון עם הביובית שעומדת בכל תנאי התקן. אחרי ביקור הביובית, הגיוני מאוד שלא תסבלו יותר מסתימות, משום שהטיפול שלה הוא גם מונע, משפר את מצב הצנרת הכללי ומבצע ניקוי וחיטוי יסודיים.
מה עושים במידה והברז דולף?
תקלה של ברז מטפטף יכולה להצטייר כתקלה מינורית אך, מטרידה במיוחד. במקרים של ברזים מטפטפים ניתן ללא ספק לנסות ולפתור את זה לבד. תחילה, נסו לחזק את סגירת הברז או לשמן אותה. במידה והברז עדיין לא נסגר עד הסוף, ייתכן ויש צורך בהחלפה של הגומייה שנשחקה או נקרעה או אפילו של הברז כולו.
במידה ובחרתם בהחלפה של הברז כולו, ניתן להתייעץ כבר בחנות על הדרך הנכונה להתקינו ועל הדרך המהירה והיעילה ביותר לפרק את הברז החדש (עם כמה שפחות נזק). כך או כך, אל תשכחו לגשת לפתרון כשהמים סגורים.