בעזרת תחזוקה נכונה של כיורי הבית השונים נוכל למנוע סתימות ובעיות ניקוז מורכבות. ועם מעט תשומת לב יומיומית ואימוץ ההרגלים נכונים, נוכל למנוע את הסתימות ולשמור על זרימת מים תקינה.
מהם האתגרים והפתרונות בכיורי הבית השונים, איך מתמודדים עם סתימות קיימות, באיזו נקודת זמן נהיה חייבים להיעזר באינסטלטור מקצועי ומה נוכל לעשות כדי למנוע סתימות שונות בבית? כל המידע במדריך שלפניכם.
המאתגר ביותר: כך תתמודדו עם סתימה בכיור המטבח
כאמור, הכיור במטבח הוא ללא ספק אחד הכיורים העמוסים והפעילים ביותר בבית. השימוש היומיומי והאינטנסיבי בו, מעמיד אותו בפני אתגרים לא פשוטים, כאשר שאריות מזון ושומנים הם האויבים העיקריים שמגיעים אל מערכת הניקוז.
שאריות המזון, ולו הקטנות ביותר, נשטפות עם זרם המים בכיור ומצטברות בצנרת עם הזמן. בעוד שכל פירור בודד נראה חסר משמעות, הכמות הכללית שמצטברת יכולה ליצור סתימה ואף, חסימה מורכבת.
מלבד השאריות, גם השומנים והשמנים השונים שמגיעים לכיור מהווים אתגר לא פשוט. אומנם כשהם חמים, הם זורמים בקלות דרך הצנרת, אך ברגע שהם מתקררים, הם מתקשים והופכים למעין שכבה דביקה שנצמדת לדפנות הצנרת ומושכת אליה עוד פסולת.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, שימוש יתר בסבון כלים, עלול דווקא להחמיר את המצב. בדומה לשמנים, הסבון מצטבר גם הוא על דפנות הצנרת, במיוחד באזורים עם מים קשים, ויוצר שכבה שמצמצמת את זרימת המים.
כדי למנוע סתימות חוזרות בכיור המטבח, חשוב להתקין סננים איכותיים בברזים ולהקפיד על כיסוי תמידי של פתח הניקוז. בנוסף, חשוב להימנע משפיכת שמנים ושומנים לכיור - במקום זאת, דאגו לאסוף אותם בשקית או בכלי מתאים והשליכו אותם ישירות לפח.
גם שטיפה של פתח הניקוז במים רותחים פעם בשבוע, תעזור בהמסת השומנים שכבר הצטברו בצנרת, ותעזור לניקוי הפנימי שלה.
דומים אבל שונים: האתגרים שחבויים בכיור האמבטיה
בדומה לכיור המטבח, הסתימות יגיעו גם לכיור המקלחת. אולם, בשונה ממנו, אופי הסתימה יהיה שונה. בכיור האמבטיה, האויב המרכזי של מערכת הניקוז יהיה השיער.
ברוב המקרים, השערות שייתפסו בפתח הניקוז – יהיו אלו שיובילו לסתימות ולחסימות קשות. אולם, גם אם בחרתם להסתפר או להתגלח בכיור ובסיום, ניקיתם את הכיור במים שלקח איתו את כל השיער מפתח הניקוז לצרת – אתם יוצרים סתימה עתידית.
בנוסף, כמות גדולה של משחת שיניים, סבונים ומוצרי טיפוח שונים עלולים אף הם להוביל לסתימות כשהם מצטברים בדפנות הצנרת לאורך זמן ויוצרים שכבה עבה שמפריעה לזרימת המים התקינה.
בשונה מכיור המטבח, כיור האמבטיה ידרוש מכם תשומת לב וטיפול מיוחדים. כך לדוגמה, תצטרכו לנקות את פתחי הניקוז (כולל את זה של המקלחת עצמה) באופן יומיומי ובסיום כל מקלחת או פעולה בכיור.
בנוסף, חשוב לשפוך מים רותחים בצנרות של הכיור והמקלחת פעמיים בשבוע תוך ניקוי הפתחים עם מים ומעט סודה לשתייה או חומץ. פעולות אלו, חייבות להתבצע באופן שוטף כדי להבטיח מניעה של סתימות מורכבות בעתיד.
טיפול בסתימות קיימות: איך מתחילים?
בתור התחלה, תצטרכו לשים לב לסימנים המקדימים. אלו, יעידו שהסתימה כאן. כך לדוגמה, כאשר תתחילו להרגיש שהמים בכיור מתנקזים לאט או לא מתנקזים כלל אלא נשארים צפים בכיור יחד עם חומרי הניקוי.
עוד לפני שתעברו לפומפה או לשיחה מול אינסטלטור, נסו להכין תערובת של חומץ וסודה לשתייה אותם ערבבו במים רותחים. את התמיסה, שפכו ישירות לתוך הניקוז כדי לנסות ולהמיס את הסתימה הקיימת. בהנחה שמדובר על סתימה טרייה – היא תיפתח.
במצבים שבהם אתם חווים סתימות חוזרות בכיורים השונים בבית והטיפול הראשוני לא עוזר, ייתכן ומדובר כבר על סתימות מורכבות הרבה יותר שמקורן בצנרת וכאן, תהיו חייבים להיעזר באינסטלטור מוסמך.
הסוד לכיור זורם: שימוש נכון וטיפול מונע
סתימות בכיור הן תופעה נפוצה ומוכרת בכל בית ו'הסוד' להתמודד איתן הוא פשוט שמירה על הכיור ועל הצנרת נקיים ככל שניתן.
ככל שתקפידו על שימוש נכון שכולל בתוכו את זריקת הפסולת ושאריות השומנים לפח, ניקוי פתחי הניקוז אחרי כל שימוש ושטיפת הצנרת בעזרת תמיסה מתאימה אחת לכמה ימים – תבטיחו את זרימת המים התקינה באופן תמידי.
את התחזוקה השוטפת יש להתאים לסוג הכיור ולמיקומו, כאשר הטיפול בכיורי המטבח שונה מכיור המקלחת וכאמור, גם החומרים השונים שמגיעים ונשפכים לפתחי הניקוז השונים. אם אתם מזהים התחלה של סתימה, שפכו מים רותחים שיכולים לסייע בהמסה ראשונית ואל תחכו שהסתימה תגדל ותחסום לחלוטין את זרימת המים.
מתי תצטרכו להזמין אינסטלטור?
בשונה מסתימות קלות יחסית, אותן תוכלו לפתוח בעצמכם, יהיו מקרים שבהם הסתימה תהיה מורכבת וקשה (בעיקר כאשר מדובר על סתימה ישנה או סתימה חוזרת) וכאן, תצטרכו להיעזר בבעל מקצוע מתאים.
בדומה לסתימה קלה, תוכלו לזהות גם את הסתימה המורכבת בעזרת סימני אזהרה כמו: רעש של בעבוע מהצנרת, ריחות חזקים ולא נעימים היוצאים ישירות מפתחי הניקוז וכמובן, מצב שבו המים עולים ולא יכולים כלל להתנקז מטה.
במצבים כאלה, יגיע אליכם אינסטלטור מקצועי עם כלים מתאימים וינסה לפתוח הסתימה. במקרים מורכבים יותר, ייתכן ותצטרכו אף להזמין ביובית ולגלות הסתימה נמצאת עמוק בצנרת הביוב של הבית או הבניין.
מדריכים נוספים בנושא אינסטלטורים
לכל המדריכיםמחירון אינסטלציה
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 350-500פתיחת סתימה באסלה
-
₪ 350-550פתיחת סתימה בכיור
-
₪ 350-450פתיחת סתימה באמבטיה
-
₪ 380-450פתיחת סתימה בתעלת הניקוז
-
₪ 300-450תיקון נזילה בברז
-
₪ 340-450תיקון נזילה בניאגרה
-
₪ 2,500-5,500תיקון צנרת באמצעים מתקדמים
-
₪ 350-650התקנת ברז
-
₪ 320-450התקנת סיפון
פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת
סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.
פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון
סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.
פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון
סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.
פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת
אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.
לכל התקלות ועבודות