בלי לחץ: המדריך המלא להגברת זרם המים בבית
סתימה קלה בברז בגלל אבנית או בעיה גדולה יותר שנובעת מצנרת המים העירונית? אם אתם חולמים על חוויית רחצה ומסתפקים בזרזיף של מים ביומיום, הנה כל מה שתוכלו לעשות בעצמכם או בעזרת בעלי מקצוע
לבעיה המטרידה הזו יכולות להיות מספר סיבות. הסיבה הנפוצה ביותר ללחץ מים נמוך היא הצטברות של אבנית בתוך הברז ועל הסנן. האבנית, מצמצמת את שטח הצינור וגורמת לירידה איטית יותר של המים.
חשוב להבדיל בין לחץ מים קרים נמוך לבין לחץ מים חמים נמוך. לעיתים, כל מה שתצטרכו יהיה להחליף סנן בברז ובמקרים אחרים תצטרכו להחליף את הברז כולו ואף להתקין משאבת לחץ מים.
זרם מים נמוך בברזים היא תקלה שתהפוך את השימוש בברזים למרגיז במיוחד. מיהו בעל המקצוע הדרוש, מה חשוב לבדוק מולו לפני ומתי התיקון יתייקר משמעותית? כל התשובות לפניכם.
לחץ מים נמוך בברז אחד: תקלה שתוכלו לתקן בעצמכם
במצב שבו לחץ המים נמוך רק בברז אחד, אל תמהרו לקרוא לאינסטלטור, שכן בהחלט שווה לנסות לפתור לבד את התקלה.
כיצד? תחילה, נקו בצורה יסודית את האבנית והחלודה שהצטברו על פתח הברז. לאחר מכן, פרקו גם את הסנן ונקו אותו היטב.
את ניקוי הסנן מומלץ שתעשו דווקא עם חומרים טבעיים (כדי לשמור על הסנן ועל הברז) כמו חומץ מהול במים או בעזרת חומר ייעודי לניקוי אבנית. אם אחרי פירוק הסנן גיליתם שהוא בלוי מאוד, התקינו סנן חדש במקומו.
רק אם ניקוי או החלפת הסנן לא פתרו את הבעיה, ייתכן ומדובר על בעיה מורכבת יותר שמקורה בברז הספקת המים ולשם כך, תצטרכו להיעזר באינסטלטור מקצועי.
מה עושים כשלחץ המים נמוך בכל הברזים בבית?
במקרה שבו לא מדובר על ברז בודד, אלא על כלל הברזים בבית בדקו תחילה את תקינות השיבר הראשי ושהוא אכן פתוח עד הסוף. בלא מעט מקרים הפתרון נמצא בפתיחה מלאה של השיבר שפשוט היה מעט סגור וחסם את זרימת המים התקינה לברזים השונים.
אפשרות אחרת, היא בעיה שמקורה בצנרת המים. בבתים ישנים יותר, צנרת המים עשויה ממתכת ולכן, היא צוברת חלודה רבה עם השנים שחוסמת אותה וגורמת לה לסדקים שמשפיעים על זרם המים בברז.
בהנחה שהבעיה היא אכן בצנרת, לא תהיו מוכרחים להחליף את כולה. אינסטלטור מקצועי יגיע אליכם ויבצע מעקף חיצוני בעזרת העברת צינור מהדוד או משעון המים ישירות, כדי לפתור את התקלה ולהגביר את לחץ המים.
יש הבדל בין זרם חלש בצנרת המים הקרים לבין זרם חלש בצנרת המים החמים. לרוב, מקור התקלה של לחץ מים נמוך בצנרת מים חמים, היא מערכת הצינורות של דוד השמש.
מגנון החימום של הדוד מכניס לתוכו מים קרים ומחמם אותם. לכן, במקרה שלחץ המים הקרים תקין, כך גם על לחץ המים החמים להיות תקין. כמו כן, גם אם יש תקלה בצנרת המים הקרים, תרגישו שגם לחץ המים החמים מושפע מכך ונמוך יותר.
המוצא האחרון: התקנת משאבה לתיקון לחץ המים
בהנחה וערכתם את כל הבדיקות והתיקונים האפשריים ולחץ המים נותר נמוך, ישנו עוד פתרון אחד שיוכל לעזור בהגברת לחץ המים בברזים והוא התקנת משאבה ייעודית.
שימו לב שהמשאבה לא תהווה פתרון למקרים שבהם ישנה סתימה בצנרת המים. לכן, מומלץ להתקין את המשאבה רק אם אתם מתגוררים בקומה גבוהה או כשהבעיה נגרמת מחוץ לשטח ביתכם, כלומר מקור הזרם החלש הוא בצנרת העירונית.
תפקידה של משאבת המים הוא לשאוב מים מהמערכת הראשית ולהוביל אותם אל הברזים בבית. התקנת המשאבה תעשה על ידי אינסטלטור מקצועי שיחבר אותה לצנרת המים וימקם אותה בארון שבו נמצאים שעוני המים.
בהנחה שמדובר על לחץ מים נמוך בקומה אחת בתוך כל בניין המגורים, ניתן להתקין משאבה בודדת שתשפיע על הדירה שלכם בלבד ולא תדרוש התעסקות מול שאר דיירי הבניין.
הגברת לחץ מים בברזים: כמה זה עולה ומה ישפיע על המחיר?
כאמור, הסיבות ללחץ מים נמוך בברז שונות, ובהתאם לכך, גם הפתרונות. אולם, בכל מקרה שבו תצטרכו להיעזר באינסטלטור, המחיר יושפע מסוג התיקון ומסוג האביזר שיתאים לתיקון התקלה.
בעוד שטיפול בנקודת מים אחת יעלה כמה מאות שקלים, הרי שהתקנה של משאבת מים תהפוך את פתרון הבעיה ליקר משמעותית, שכן מדובר בסכום של כמה אלפי שקלים, ובצורך להזמין אינסטלטור וחשמלאי לצורך ההתקנה.
צריכים אינסטלטור? לבעל מקצוע בפיקוח שלנו לחצו כאן
מחירון המלא בתחום אינסטלציה לחצו כאן
למדריכים נוספים בתחום אינסטלציה לחצו כאן