מזגתם מים בששון: כל מה שחשוב לדעת על התקנת בר מים
לפני שאתם ממהרים להזמין בעל מקצוע לצורך התקנה של בר מים, כדאי שתדאגו מראש להכנות המתאימות. מה חשוב לבדוק לפני וכיצד להתנהל מול בעלי המקצוע? כל מה שצריך לדעת במדריך זה
במסגרת התקנה של בר מים בבית חשוב לוודא את לחץ המים ואת סוג הברז שקיים במטבח. יחד עם זאת, ישנם סוגים שונים של ברי מים ולכל אחד, שיטת התקנה משלו.
איך מתקינים בר מים, איך מוודאים שהוא בטיחותי לשימוש ובאילו מקרים תוכלו לבקש התקנה ללא קידוח וחורים? ריכזנו עבורכם את כל המידע החשוב במדריך זה.
הדברים שחשוב לדאוג להם לפני ההתקנה
תהליך ההתקנה של בר המים בבית מתחיל בהכנה מתאימה. במסגרת ההכנה, תצטרכו לבדוק מספר אלמנטים שישפיעו על אופן ההתקנה ועל תקינות המכשיר עצמו לטווח ארוך.
חיבור למערכת הביוב: כדי שבר המים יעבוד בצורה תקינה והמים יצליחו להתנקז בצורה טובה, עליו להיות מחובר אל מערכת הביוב בבית. בהנחה שיש לכם נקודת מים צמודה לבר המים, החיבור יהיה פשוט.
אולם, במקרים שבהם הנקודה רחוקה יותר, המתקין יצטרך לקדוח חור על גבי משטח השיש, דרכו יועבר צינור המים.
שימו לב, שבמקרים רבים, הקידוח של השיש לא יבוצע על-ידי האינסטלטור, ותידרשו להזמין בנפרד בעל מקצוע מתחום השיש, כדי למנוע נזק לכלל המשטח בעקבות קידוח.
ברז משולב: אלמנט חשוב להתקנת בר המים בבית הוא ברז שבו ישנה יציאה כפולה, כלומר יציאה המאפשרת למים של מספר צינורות להתנקז במקום אחד. הברז המשולב הוא ברז שנפוץ גם כחלק מהתקנה וחיבור של מדיח כלים לצנרת המים והניקוז במטבח.
אם אין לכם ברז משולב, תצטרכו להזמין אינסטלטור שיקדים את ההתקנה ויתקין לכם ברז מתאים.
רוב המתקינים של ברי המים יבקשו מכם לדאוג להכנה מראש ולא יתאמו אתכם מועד להתקנת בר המים, עד שלא תתקינו את הברז המשולב.
לחץ מים נמוך: בר מים תקין חייב לחץ מים שיהיה נמוך מ-4 אטמוספירות. במידה שלחץ המים בבית יהיה גבוה מזה, תצטרכו לבקש התקנה של מפחית לחץ מים שיוכל לסייע למכשיר לעבוד בצורה יעילה וימנע נזקים עתידיים בצנרת ובמכשיר עצמו.
גם במקרה זה, יהיה עליכם להיערך מראש ולרכוש מפחית לחץ מים שיהיה מותאם לסוג בר המים שרכשתם. את ההתקנה שלו, תוכלו לבקש במועד התקנת בר המים.
איך מתקינים בר מים ללא קידוח בשיש?
ישנם מצבים שבהם לא תוכלו לקדוח חורים בשיש (למשל, בדירה שכורה) אך, זה לא אומר שתצטרכו לוותר על בר המים. במקרה זה, ניתן לבצע התקנה ללא קידוח.
כדי לחבר בצורה טובה את בר המים, יצטרך המתקין לבצע חיבור ישיר בין בר המים לצנרת. ההתקנה תהפוך לקלה ומהירה וגם, לזולה יותר.
אולם, הפתרון הזה לא מתאים לכל סוגי המטבח ולכן, כדי להתאים את שיטת ההתקנה, תצטרכו להתייעץ עם אינסטלטור.
איך מתקינים בר מים ללא קידוח?
כאמור, תחילה תצטרכו לבחון את תנאי המטבח שלכם כדי לראות אם הוא מתאים להתקנת בר המים ללא קידוח. בהנחה שהמטבח מאפשר זאת, יבוצע חיבור ישיר של בר המים אל הצנרת כשבר המים מונח על השיש והצינור שלו יחובר באופן ישיר לצינור המטבח.
התקנה זו, היא ההתקנה המומלצת ביותר והיא זאת שתהיה הכי נוחה (גם לכם וגם למתקין). ולכן, לפני שאתם מתחילים את תהליך ההתקנה, בדקו מול המתקין את האפשרות ואם היא מתאימה למטבח שלכם.
בר המים שלכם לא יוצר בארץ? כך תוודאו שהוא בטיחותי לשימוש
קיים מגוון רחב של ברי מים, אשר חלקם מיוצרים בארץ וחלקם מיובאים מחו"ל. אם רכשתם בר מים מתוצרת חוץ, יש כמה דברים שחשוב לבדוק כדי להבטיח את בטיחות השימוש שלו.
מתאמים ייחודיים: בהנחה שאתם חובבי קניות באינטרנט ומצאתם בר מים במחיר מציאה, בדקו היטב האם החיבורים שלו מתאימים לחיבורים בארץ. ודאו שלבר המים צינור בקוטר של 6 מ"מ (ישנן מדינות שקוטר הצינור שלהם נמדד בסנטימטרים, אז היו ערים לכך ובצעו את ההמרה המתאימה למידות בארץ).
מנגנון בטיחות עבור ילדים: בברי המים הישראלים ישנו תקן המחייב תוספת של מנגנון הגנה לילדים. ברוב ברי המים, תצטרכו ללחוץ פעמיים על כפתור המים החמים עד שהם יצאו מהמתקן. כך שאם רכשתם בר מים בתוצרת חוץ, חשוב שתבדקו את תקינות המנגנון ובמידה שהוא לא קיים, תדאגו להתקנתו.
חיבור כפול: קיים מגוון רחב של ברי מים ובחלקם, תידרשו לחבר צינור נפרד עבור המים החמים וצינור נפרד עבור המים הקרים. במצב כזה, תצטרכו להתקין ברז מים שיהיה צמוד לנקודת מים חמים.
חשוב לקחת בחשבון שהחלקים של בר המים שדורש חיבור כפול עלולים להינזק בזמן קצר יחסית כיוון ועוברים בהם מים חמים שעלולים להמיס את הצינורות הפנימיים.
כמה עולה להתקין בר מים?
התקנת בר מים סטנדרטי שלא דורש תוספת של ברז משולב או קידוחים תעלה 300-350 שקל. אם תצטרכו להתקין את בר המים ולהתקין גם ברז משולב, ההתקנה תהיה בעלות של כ-750 שקלים.
ישנן התקנות מורכבות יותר, שיחייבו אתכם בתוספת מחיר. לדוגמה, קידוח בשיש יעלה בין 350 ל-500 שקלים, בהתאם לסוג השיש. תוספת של ברז משולב תייקר את ההתקנה בסכום של 150-300 שקלים.
לכן, בכדי להימנע מתוספות מחיר מפתיעות ביום ההתקנה, מבלי שיש לכם יכולת מיקוח כשהמתקין או האינסטלטור כבר בביתכם, בקשו הצעת מחיר כתובה שכוללת בתוכה תמחור ברור של כל התוספות האפשריות.
זקוקים לאינסטלטור? לבעל מקצוע בפיקוח שלנו לחצו כאן
למדריכים בתחום תיקונים והתקנות של אינסטלציה לחצו כאן