הכנה למדיח כלים: כל מה שחשוב לדעת
הזמנתם מדיח כלים חדש? תתחדשו. במדרך הבא נסביר איך אינסטלטור מקצועי יבצע הכנה להתקנת מדיח כלים חדש וגם, איך חשמלאי קשור לעניין?
רבים מכם ודאי יחשבו שהכנה להתקנת מדיח כלים היא עבודה של טכנאי מדיחים בכלל. אז זהו, שלא. מדובר בעבודת הכנה שמי שצריך לבצע אותה הוא לא אחר מאשר אינסטלטור.
במדרך הבא נסביר איך אינסטלטור מקצועי יבצע הכנה להתקנת מדיח כלים חדש וגם, איך חשמלאי קשור לעניין?
צעד 1: נקודת חשמל למדיח
טוב, כמובן שאת העבודה הזו האינסטלטור לא יוכל לעשות עבורכם, אבל אם אתם מתכננים להתקין מדיח ואין לכם נקודת חשמל, עצרו רגע והזמינו חשמלאי מוסמך שיבצע את ההתקנה.
יש לכם נקודת חשמל? מעולה, אפשר להתקדם לצעד הבא.
צעד 2: נקודת מים
המים הם למעשה הדם שזורם בורידים של המדיח, ובאמצעותם כל תהליך ניקוי הכלים מתבצע למעשה. את המדיח יש לחבר לנקודת מים קרים בלבד, שכן חימום המים מתבצע באמצעות גוף חימום פנימי שנמצא בתוך המדיח.
ברוב המקרים, תהיה לכם כבר נקודת מים קיימת שתשמש את הברז של המטבח. במצב כזה, תצטרכו להזמין אינסטלטור שיתקין ברז משולב בעל 2 יציאות, יציאה אחת לברז ויציאה נוספת שתשמש את המדיח.
האופציה השנייה היא לחבר את המדיח לנקודת מים נפרדת, שתשמש רק אותו. אז מה עדיף? ברז משולב הוא פתרון מהיר וקל, אך יש לו חיסרון אחד, הברזים הללו נוטים להתקלקל בקלות.
שורה תחתונה - אם אתם משפצים, תשקיעו והתקינו נקודת מים נפרדת. במידה ולא, דרשו מהאינסטלטור ברז משולב ותסגרו את הסיפור.
צעד 3: סיפון מיוחד למדיח
מדיח הכלים שלכם יצטרך לרוקן את המים והלכלוך שבכלים לאן שהוא. לאן הוא מרוקן את המים? לנקודת הביוב הקרובה אליו.
מהמדיח יוצא צינור ניקוז לבן שמתחבר אל הסיפון שמתחת לכיור. תפקידו של הסיפון הוא לסנן את הלכלוך הקשה שבמים של המדיח, על מנת שזה לא יגרום לסתימה בביוב.
בשביל זה אתם צריכים סיפון בעל יציאה (או יותר נכון כניסה) מיוחדת למדיח. לפני שאתם מזמינים את האינסטלטור, הציצו מתחת לכיור ונסו לראות אולי כבר יש לכם סיפון כזה.
במידה ואתם לא יודעים, שלחו תמונה של הסיפון לאינסטלטור שלכם, הוא כבר ידע לזהות אותו.