נושמים לרווחה: המדריך המלא להתקנת מחסום ריח בקופסת הביקורת

לקופסת הביקורת תפקיד משמעותי מאוד בתוך מערכת הביוב הביתית. היא מאפשרת גישה נוחה לצנרת לצורך פתרון תקלות, תחזוקה ותיקונים נדרשים.

עוד במדריך
אין מחסום ללא קופסה: תפקידה של קופסת הביקורת מהו מחסום ריח? מחסום רצפה או מחסום תופי: סוגי המחסומים הקיימים ריח לא נעים בחדר הרחצה? ייתכן שהגיע הזמן להחליף את מחסום הריח באופן עצמי או בעזרת אינסטלטור: אפשרויות ההתקנה הקיימות עושה את כל ההבדל: למה חשוב לבחור במכסה מתאים?

מיקומה של הקופסה כאמור, הוא בצמוד לביוב ולכן, היא מחייבת בהתקנת מחסום ריח בתוכה. ללא מחסום ריח, יעלו ריחות לא נעימים מהביוב שיתפזרו בחלל הרחצה והבית כולו.

איך פועל מחסום הריח, למה חשוב לוודא את תקינות קופסת הביקורת ומחסום הריח, אילו סוגים קיימים ומה כולל תהליך ההתקנה? כל התשובות במדריך הבא.

אין מחסום ללא קופסה: תפקידה של קופסת הביקורת

קופסת הביקורת היא צינור פלסטיק עבה אותו מתקינים בתוך צנרת מי הביוב בבית. הקופסה מותקנת באזור רטובים בעיקר שבהם, עולה הסבירות להצטברות של לכלוך שעלול לסתום את זרימת המים התקינה.

למעשה, הקופסה מותקנת מתחת לרצפה כשהחלק העליון שלה הוא היחידי שחשוף ועליו, מותקן מכסה שמגן עליה ומונע כניסה של חפצים זרים.

תפקידה החשוב של הקופסה הוא לאסוף את כל שאריות הלכלוך (אבק, שערות ושומן) שנשארים בתוכה ולא זורמים לתוך הביוב. על מנת לשמור על החדרים נקיים ועל ריחות נעימים, חשוב לנקות אחת לשבוע את קופסת הביקורת ולאסוף ממנה את הלכלוך שהצטבר.

מהו מחסום ריח?

מחסום הריח עשוי גם הוא מפלסטיק והוא מותקן בתוך קופסת הביקורת בחדרים הרטובים בעיקר (חדר הרחצה, השירותים והמטבח). תפקידו של מחסום הריח, הוא לחסום את עליית הריחות הרעים שמקורם בביוב אל תוך החדר.

מחסום זה, מהווה מעין חוצץ שבו מצטברת כמות מים מסוימת שמתערבבת יחד עם גזי הביוב ובעצם מונעת מהגזים לעלות ולהתפזר בחדרים השונים בבית.

מחסום רצפה או מחסום תופי: סוגי המחסומים הקיימים

לפני שתבחרו אינסטלטור להתקנת מחסום ריח, חשוב שתכירו את הסוגים הקיימים. שניהם מיועדים למנוע את ריחות הביוב בחדר וההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי במיקום ובמראה שלהם.

מחסום רצפה, מותקן בחורי הניקוז הנמצאים ברצפה כשהוא מתאים בעיקר למרפסת. המכסה של מחסום הרצפה מרושת ולכן, לא יהיה אטום לחלוטין. כך, הוא מאפשר את ניקוז המים שנמצאים ברצפה ישירות אליו.

בשונה ממנו, מחסום ריח מסוג תופי מותקן במערכות ניקוז השייכות למקלחת, לאמבטיה ולאגנית. מחסום זה הינו אטום בצורה הרמטית.

ריח לא נעים בחדר הרחצה? ייתכן שהגיע הזמן להחליף את מחסום הריח

ריחות לא נעימים בחדר הרחצה או במטבח יכולים לנבוע ממגוון סיבות. למעשה, לעיתים גם אם יש לכם מחסום ריח בתוך קופסת הביקורת עדיין תוכלו להריח ריחות חזקים.

הסיבה לכך, תהיה לרוב בלאי טבעי של מחסום הריח. במצב כזה, חשוב לערב אינסטלטור מקצועי ולבדוק את תקינותו. בהנחה שלא מדובר על סתימה וכי מחסום הריח אכן ישן וכבר נמצא פחות אפקטיבי, האינסטלטור יחליף אותו באחד חדש.

במסגרת ההחלפה, יהיו מקרים שבהם האינסטלטור ימליץ על החלפת קופסת הביקורת כולה כדי שמחסום הריח החדש יתאים לה במדויק.

באופן עצמי או בעזרת אינסטלטור: אפשרויות ההתקנה הקיימות

דרך ההתקנה תלויה בעיקר בסוג קופסת הביקורת שיש לכם בבית. בבנייה הישנה, רוב קופסאות הביקורת לא הכילו בתוכן מחסום ריח ולכן, התוספת שלו גררה החלפה של כל הקופסה.

אולם, בבנייה החדשה, קופסאות הביקורת מגיעות עם מחסום ריח מובנה וכך, במקרה של תקלה ניתן לבצע החלפה עצמית של המחסום.

במידה שיש לכם קופסה חדשה, תצטרכו לבדוק את זרימת המים בתוכה (על ידי הסרת המכסה ופתיחת המים) ולשים לב לאיזה חור המים מגיעים. המיקום של המים, הוא המיקום שבו צריך להיות מחסום הריח.

במקרים מורכבים יותר שידרשו את החלפת קופסת הביקורת כולה, תהיו חייבים להיעזר באינסטלטור מקצועי שיבצע את ההחלפה בשלבים מסודרים.

בשלב הראשון, יהיה עליו לשבור את המרצפות שמסתירות את קופסת הביקורת. רק ככה, יוכל לחשוף אותה לחלוטין ולהוציא אותה החוצה.

לאחר מכן, יהיה עליו לנתק את הקופסה מהחיבורים הקיימים ולבדוק שהקופסה החדשה תקינה ואין בה דליפות או חורים.

בשלב השני, יתקין את קופסת הביקורת החדשה על ידי חיבורה לצינורות המים. שכן, לאורך כל שלבי העבודה יהיה עליו לערוך בדיקות תקינות ולוודא שאין נזילות.

בשלב השלישי, יהיה עליו ליישם בטון על הצינורות ובאזור התחתון של קופסת הביקורת על מנת לקבע אותה לקרקע בצורה חזקה ולהרכיב בחזרה את המרצפות שיסגרו את הפתח של קופסת הביקורת.

עושה את כל ההבדל: למה חשוב לבחור במכסה מתאים?

בחירה נכונה של קופסת ביקורת היא בחירה חשובה, אולם חשוב לבחור עבורה גם מכבה מתאים. בשונה ממה שנהוג לחשוב, מכסה שלא יתאים לקופסה ייקשה על הפתיחה ועל הנגישות אליה.

את בחירת המכסה, יהיה עליכם לעשות על פי המיקום שבה נמצאת הקופסה. כך לדוגמה, אם מדובר על קופסת ביקורת שהותקנה במרפסת, נכון לבחור במכסה מרושת שיאפשר ניקוז מים מהיר.

בשונה מהמרפסת, המכסים שיתאימו לקופסאות שנמצאות במטבח ובחדר הרחצה יהיו מכסים סגורים שיאטמו את עליית הריחות ואת האפשרות לצבור לכלוך.

יחד עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שמכסה בעל הברגה (שמאפשר סגירה הרמטית) הוא מכסה לא תקין כיוון שאין אפשרות לפתוח אותו ללא מברג מתאים וכך, במקרה של תקלה או סתימה הנגישות אליו תיחסם.

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow