מניעת נזילות מבסיס האסלה: המדריך המלא לתיקון ולתחזוקה נכונה
נזילה מבסיס האסלה היא תקלה שכיחה ומתסכלת שעלולה לגרור אותנו להוצאות נלוות כמו: בזבוז מים, נזק ורטיבות ברצפה, בקיר, צמיחת עובש ופטריות ועוד..
במקרים קלים, הנזילה תסתיים בהידוק של החיבורים, אך במקרים מורכבים יותר ייתכן שיהיה צורך בהחלפת הצינורות ולעיתים, גם של האסלה כולה.
מניעת הנזילה וההוצאות המיותרות מתחילה בתחזוקה נכונה של האסלה. איך תדעו לאתר בלאי וסדקים באסלה, מתי תהיו חייבים לתקן את הצינורות ולנקות את הצטברות האבנית, ואיך תבטיחו שהאסלה שלכם תפעל כראוי? כל התשובות במדריך הבא.
בלאי של גומיית האטם, חיבור רופף והופעת סדקים: הגורמים לנזילה מבסיס האסלה
הגורם העיקרי והשכיח ביותר לנזילה מהאסלה הוא בלאי בגומיית האטם. הגומייה, נמצאת בין האסלה לבין הרצפה ובין האסלה לצינור הביוב וכאשר היא נשחקת או נסדקת – נוצרת נזילה.
גורם נוסף, הוא חיבור רופף של האסלה. במצב כזה, האסלה תהיה לא מאוזנת ועם הזמן, המבנה שלה ישתנה.
למעשה, האסלה מתחברת לשתי לקיר בשני אופנים: הראשונה חיבור לצינור הביוב והשנייה חיבור הניאגרה לצינור המים. בשני מקורות אלו עלולה להיווצר נזילה עקב סתימה, פגם, חלודה, שחיקה או חיבור רופף.
מקרה נדיר, אך אפשרי הוא מצב של סדקים בקרמיקה או בפורצלן מהם עשויה האסלה עצמה. סדק שכזה, עלול להיגרם ממכה חזקה או מפגם בייצור ומשם, להוביל לנזילות ורטיבות.
הלכה למעשה: מה חשוב לבדוק לפני תיקון הנזילה?
בשלב הראשון, יש לבדוק את תקינות גומיית האטם ולוודא שהיא איננה בלויה, סדוקה או יבשה. בהנחה שהגומייה תקינה ונמצאת במקום הנכון, ממשיכים לבדיקת החיבורים שבאסלה.
לאחר מכן, יש לבדוק את החיבורים שבין האסלה לרצפה ובין הניאגרה לבין צינור הביוב. חשוב להדק אותם בצורה הרמטית על מנת להימנע מנזילות.
בשלב השלישי, יהיה עליכם לבדוק את תקינות האסלה עצמה (תקינות הקרמיקה או הפורצלן). בהנחה שאין סדקים – האסלה תקינה.
אולם, במצבים שבהם התגלו סדקים באסלה או מסביבה, חשוב לטפל בכך בהקדם כדי למנוע נזילות ושימוש לא בטוח באסלה.
בדיקה חשובה נוספת, היא כמובן בדיקת הצינורות השונים שמחברים בין האסלה לבין אספקת המים. ברוב המקרים, הסימנים שיצביעו על הנזילה יהיו הופעת חלודה וסדקים.
שכן, חשוב לדעת שאת החלפת הצינורות (במידת הצורך) ניתן לעשות בעזרת אינסטלטור מקצועי בלבד.
עבודה לאינסטלטור מקצועי: מה כולל תהליך התיקון?
בהנחה וניסיתם לתקן את הנזילה והקפדתם על כל הבדיקות הנדרשות, תצטרכו להיעזר באינסטלטור מקצועי שיגיע ויתקן את הנזילה עם הכלים המתאימים.
עד שהאינסטלטור מגיע, דאגו לסגור את ברז הניאגרה על מנת שלא לבזבז מים מיותרים בגלל הנזילה.
האינסטלטור שיגיע אליכם, יתחיל בבדיקת האסלה והסביבה שלה, כך יוכל לאתר את מקור הנזילה. לאחר מכן, יהיה עליו להחליף את החלק התקול (גומיית האטם או את הצינורות), להדק את החיבורים ולאטום מסביב לאסלה.
בחלק מהמקרים ובעיקר כשמדובר על נזילה מורכבת, האינסטלטור יפרק את האסלה ממקומה ובמידת הצורך יחליף את הצינורות הפנימיים או אפילו את האסלה עצמה.
חשוב לקחת בחשבון, שבמצב שבו יש צורך בהחלפה של האסלה כולה, המחיר שלה לא יהיה חלק ממחיר התיקון.
ניקוי עם חומרים מתאימים ובדיקות תקינות: כך תשמרו על האסלה לאורך זמן
האסלה היא כלי סניטרי שמחזיק מעמד שנים ארוכות. אולם, תחזוקה לקויה עלולה בהחלט לגרום לנזילות, סדקים והחלפה של האסלה מוקדם יותר מהצפוי.
לכן, על מנת לשמור על האסלה לאורך זמן ולהימנע מנזילות ורטיבות בסביבת חדר השירותים, חשוב להקפיד על תחזוקה שוטפת שכוללת שימוש בחומרי ניקוי מתאימים (ולא חזקים מידי) שישמרו על האסלה נקייה ולא יפגמו בחומר ממנה היא עשויה.
בנוסף, חשוב להקפיד על ניקיון יסודי של כל חלקי האסלה הפנימיים והחיצוניים כאחד (כולל של הניאגרה) וזאת, על מנת למנוע הצטברות של אבנית וחלודה. שימוש בחומרים טבעיים יעזור לכם להשיג ניקיון יסודי ללא נזק לאסלה.
כך לדוגמה, ניתן להשתמש בחומץ לבן, מלח לימון או חומרים עדינים המיועדים להסרת אבנית ועובש שמצטברים בחלוף הזמן.
אחת לתקופה, חשוב לבדוק את מסגרת האיטום שנמצאת מסביב לחלק התחתון של האסלה. הבחנתם באיטום לקוי או שחור? דאגו להחליף אותו על מנת שהמים שנמצאים באסלה לא יגלשו ממנה החוצה ויגרמו לה להתנדנד או להיסדק.
כחלק מבדיקות התקינות, חשוב לוודא אחת לתקופה גם את החלקים הקטנים שמחזיקים את האסלה הלוא הם הברגים והגומיות ולדאוג להחליף אותן במידה ומתגלה בלאי.