נזילה מקופסת הביקורת: מה התסמינים ואיך מטפלים?

חוששים שיש לכם נזילה מקופסת הביקורת? במדריך זה נסביר מהי קופסת הביקורת, מה הגורמים השונים לנזילות, נלמד כיצד לאתר אותן ביעילות, ונציג את הפתרונות הקיימים לתיקון הבעיה, החל מפעולות תחזוקה פשוטות ועד לפתרונות מקצועיים.

עוד במדריך
מהי קופסת הביקורת ולמה צריך אותה? מה הסימנים האפשריים לנזילה מקופסת הביקורת? איך אינסטלטור מקצועי יאתר נזילה בקופסת הביקורת? איך אינסטלטור מקצועי יתקן נזילה בקופסת הביקורת? מי אחראי על תיקון הנזקים בשל הנזילה?

קופסת הביקורת, אותה נקודה נסתרת מעין אך חיונית במערכת האינסטלציה הביתית, עלולה להפוך לסיוט של ממש כאשר היא הופכת למקור לנזילה. בין אם מדובר בטפטוף קל ומתמשך, או בזרם מים של ממש, נזילה מקופסת הביקורת אינה רק מטרד, אלא עלולה להוביל לנזקים משמעותיים למבנה, להתפתחות עובש ולבעיות בריאותיות.

                 

במדריך זה נצלול לעומקה של קופסת הביקורת, נבין את הגורמים השונים לנזילות, נלמד כיצד לאתר אותן ביעילות, ונציג את הפתרונות הקיימים לתיקון הבעיה, החל מפעולות תחזוקה פשוטות ועד לפתרונות מקצועיים.

                   

מהי קופסת הביקורת ולמה צריך אותה?

קופסת ביקורת (נקראת גם "קופסת חיבור") היא רכיב חיוני במערכת האינסטלציה של הבית או הבניין. זוהי למעשה קופסה קטנה העשויה לרוב מפלסטיק או מתכת, המותקנת מתחת לריצוף, ובה נפגשים צינורות המים או הביוב השונים.

נגישות לצנרת: הקופסה מאפשרת גישה נוחה לצנרת לצורך תחזוקה, תיקונים או שינויים במערכת האינסטלציה. במקרה של נזילה או סתימה, ניתן לפתוח את הקופסה ולבדוק את הצינורות מבלי לשבור קירות או רצפות.

חיבור צינורות: הקופסה משמשת כנקודת מפגש לחיבור צינורות בקטרים שונים או העשויים מחומרים שונים.

שינוי כיוון הצנרת: הקופסה מאפשרת לשנות את כיוון הצנרת, למשל במקרה של צורך לעקוף מכשול או להתאים את הצנרת למבנה הקיים.

התקנת אביזרים: הקופסה משמשת להתקנת אביזרים שונים במערכת האינסטלציה, כגון ברזים, שסתומים או מדי מים.

קיימים סוגים שונים של קופסאות ביקורת, הנבדלים בגודל, בחומר ובצורת ההתקנה. ישנן קופסאות ביקורת המיועדות לשימוש פנימי בתוך הבית או הבניין, וקופסאות ביקורת המיועדות לשימוש חיצוני, למשל בגינה או בחצר.

 

מה הסימנים האפשריים לנזילה מקופסת הביקורת?

רטיבות בתקרה של השכן מלמטה: אם יש נזילה מקופסת הביקורת, המים יחלחלו למקום הנמוך ביותר שבין הקומה שלכם לקומה התחתונה. במצב כזה, סביר מאוד להניח שהשכן מלמטה יתלונן על רטיבות או היווצרות של בועות בתקרה שלו.

רטיבות קפילרית: רטיבות קפילרית היא תופעה שבה מים עולים במעלה הקירות אחרים בניגוד לכוח הכבידה. התופעה מתרחשת כאשר מים נספגים בחומר נקבובי, כמו בטון או טיח, דרך נימים דקים (קפילרות) הנמצאים בחומר. המים עולים במעלה הקיר עד שהם מגיעים לנקודה שבה כוח הכבידה גובר על כוח הנימיות, או עד שהם מתאדים.

במקרים של נזילה מקופסת הביקורת שלכם, יתכן מאוד שתזהו רטיבות מעל האזור של הפנלים, זה אומר שיש למעשה מים כלואים מתחת למרצפות.

התרוממות של פרקטים: במידה ויש לכם פרקט באזור הסמוך לקופסת הביקורת, המים שמחלחלים מתחת לרצפה יגרמו לפרקט להתנפח ולהתרומם.

דג הכסף: דג הכסף הוא חרק קטן וחסר כנפיים הנפוץ בבתים רבים. הוא קיבל את שמו בשל צבעו הכסוף-אפור והברק המתכתי של גופו. דג הכסף מעדיף אזורים לחים מאוד ואם יש מים כלואים מתחת לרצפה, סביר מאוד להניח שהוא יתנחל אצלכם.

   

איך אינסטלטור מקצועי יאתר נזילה בקופסת הביקורת?

אינסטלטור מיומן יוכל לאתר במדויק את מקור הנזילה ולבצע תיקון יעיל ומהיר, ובכך למנוע את התפשטות הנזילה והיווצרות נזקים נוספים למבנה.

אז איך אינסטלטור יאתר נזילה בקופסת הביקורת? האינסטלטור יבצע בדיקה שנקראת איתור נזילה באמצעות בלון. איתור נזילה בקופסת ביקורת באמצעות בלון היא שיטה מקצועית לאיתור מדויק של מקור הנזילה במערכת האינסטלציה. השיטה מתבססת על הזרמת אוויר בלחץ לתוך הצנרת באמצעות בלון ייעודי.

תחילה, האינסטלטור יאטום את פתחי הניקוז הרלוונטיים (למשל כיור, מקלחון) באמצעות בלונים ייעודיים. לאחר מכן, באמצעות בלון ייעודי, יוזרם אוויר בלחץ לתוך הצנרת דרך קופסת הביקורת.

הלחץ שנוצר בצינורות ידחוף את האוויר החוצה דרך נקודות התורפה, ובכך יגרום לבועות אוויר להופיע בנקודת הנזילה. האינסטלטור יבצע בדיקה ויזואלית מדוקדקת על מנת לאמת את מיקום הנזילה.

השיטה מאפשרת לאתר במדויק את מקור הנזילה, ובכך לחסוך זמן וכסף בתיקון, אין צורך בפירוק קירות או ריצוף, ובכך נמנעים נזקים מיותרים למבנה. והשיטה יעילה במיוחד לאיתור נזילות סמויות או קשות לאיתור.

איך אינסטלטור מקצועי יתקן נזילה בקופסת הביקורת?

איתור מקור הנזילה:  האינסטלטור יאתר את מקור הנזילה המדויק. לשם כך, הוא עשוי להשתמש במספר שיטות, כמו בדיקה ויזואלית, בדיקת לחץ אוויר (באמצעות בלון), או שימוש במצלמה טרמית.

ריקון המים: במידה וקיימת הצטברות מים בקופסה, האינסטלטור ירוקן אותה באמצעות משאבה או כלים אחרים.

בהתאם למקור הנזילה, האינסטלטור יבצע את התיקון המתאים:

החלפת אטמים: אם הנזילה נובעת מאטמים שחוקים או פגומים, האינסטלטור יחליף אותם באטמים חדשים.

הידוק חיבורים: אם הנזילה נובעת מחיבורים רופפים, האינסטלטור יבריג ויחזק אותם.

איטום סדקים: אם הנזילה נובעת מסדקים בקופסה או בצינורות, האינסטלטור יאטום אותם באמצעות חומרי איטום מתאימים.

החלפת צינורות: במקרים חמורים יותר, בהם הצינורות פגומים או סדוקים באופן משמעותי, ייתכן שיהיה צורך בהחלפתם.

מי אחראי על תיקון הנזקים בשל הנזילה?

בבניינים משותפים עולה השאלה מי אחראי לשלם על תיקון הנזקים שגורמת הנזילה. ובכן, התשובה היא פשוטה, אם הנזילה היא מנקודת הביקורת שלכם, אתם אלה שאחראים לתקן את הנזקים בגין הנזילה ולשאת בתשלום.

לדוגמא, אם לשכן מלמטה יש קטיבות בתקרה, אתם אלה שתצטרכו לשאת התשלום של תיקון הנזקים. יחד עם זאת חשוב לציין, את תיקון הנזקים אצל השכן יש לבצע אך ורק שתיקנתם את הנזילה אצלכם, אחרת לא עשיתם בזה שום דבר.

פתיחת סתימה: כל מה שחשוב לדעת

סתימות באזורים שונים בבית מהוות מטרד שמחייב טיפול מיידי. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה בכיור: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה בכיור היא תקלה מטרידה מאד, בטח אם מדובר בכיור של המטבח. מה עושים לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? המקצוענים מלווים אתכם שלב אחר שלב.

פתיחת סתימה באמבטיה: כל השלבים בדרך לפתרון

סתימה באמבטיה היא תקלה לא נעימה בכלל, במיוחד אם יש לכם רק אמבטיה אחת בבית. אנחנו נסייע לכם לפתוח את הסתימה ואם לא תצליחו, נלווה אתכם ונעזור לכם להתנהל מול האינסטלטור שתזמינו.

פתיחת סתימה באסלה: כל מה שחשוב לדעת

אין ספק שסתימה באסלה היא לא תקלה נעימה, בלשון המעטה. קבלו את כל הטיפים שיסייעו לכם לפתוח את הסתימה בעצמכם ולהתנהל נכון מול האינסטלטור שתזמינו.

לכל התקלות ועבודות

arrow