האסלה ישנה וסדוקה? כך תתמודדו
החלפת האסלה היא שלב מוכר ונפוץ בתחום השיפוצים והבנייה. עם הזמן ובעקבות שימוש רב עלולים להיווצר סדקים ונזילות באסלה ומסביבה.
עוד לפני ההחלפה, חשוב לציין שהחלפת האסלה הישנה תדרוש מיומנויות טכניות וניסיון בעבודות צנרת ולכן, תצטרכו להיעזר באינסטלטור מקצועי.
אילו סוגי אסלה קיימים, מהם המקרים הנוספים שידרשו מכם להחליף את האסלה הקיימת, מה כולל תהליך ההתקנה ואילו הכנות חשוב לערוך? כל התשובות במדריך הבא.
אסלת P, אסלת מונובלוק או אסלה תלויה: הסוגים הקיימים
הסוג הראשון והמוכר ביותר, הוא אסלת P הכוללת ניאגרה גבוהה מפלסטיק. האסלה נחשבת לפשוטה והסטנדרטית ביותר. היתרונות הבולטים שלה הם העלות הזולה (של האסלה ושל ההתקנה) לצד החלפה קלה ונטייה נמוכה לתקלות.
הסוג השני, הוא אסלת המונובלוק שכוללת ניאגרה העשויה מחרס. בדומה לאסלת ה-P גם המונובלוק נחשבת לנפוצה וזולה יחסית לאסלות אחרות.
שכן, לאסלה זו חיסרון בולט, שבא לידי ביטוי בזמן של תקלה ובשונה מאסלת ה-P, במקרה של החלפת האסלה – תצטרכו להחליף את כל היחידה כולל את הניאגרה.
אסלת המונובלוק היא האמצע שבין האסלה הפשוטה ביותר לבין האסלה היוקרתית יותר, הלוא היא האסלה התלויה.
האחרונה חביבה, היא האסלה התלויה (המכונה גם אסלה סמויה) שמותקנת בתוך הקיר ומשאירה את לחצי ההדחה גלויים לכל.
האסלה נחשבת לפופולרית בעיקר בגלל המראה המודרני שלה וקלות הניקוי שלה ולכן, תופסת תאוצה ביותר ויותר משרדים ובתים פרטיים.
בעקבות סדקים, הצטברות אבנית או לצורך חידוש: הסיבות להחלפת האסלה
כאמור, הסיבות להחלפת האסלה יהיו לרוב תקלות שיהיו בה או מסביבה כמו נזילות, סדקים ושברים והצטברות של אבנית ועובש קשים שיגרמו לאסלה להיות פחות יעילה.
ברוב המקרים, כאשר האינסטלטור יזהה נזילה קשה – הוא ימליץ על החלפת האסלה. הסיבה לכך, היא האיטום שמתבלה ועלול לגרום להשבתת השימוש באסלה.
מקרה נוסף, הוא מציאת סדקים או שברים במבנה האסלה. אומנם, התקלה לא נפוצה במיוחד, אך עם הימצאות הסדקים והשברים – יש להחליף את האסלה בחדשה.
סיבה נוספת (ולא פחות חשובה) להחלפת האסלה, תהיה אסתטית ומתוך רצון לחדש את מראה חדר הרחצה. ברוב המקרים, האסלה הישנה תוחלף באסלה תלויה שתהפוך את החדר ליוקרתי וקל יותר לניקיון ותחזוקה.
ניתוק אספקת המים, הצנרת ומסגרת האסלה: ההכנות הדרושות
שלב ההכנות הוא שלב חשוב מאוד ועליו להיות מסודר ומתוכנן היטב. תחילה, על האינסטלטור לבדוק את האסלה הקיימת ולאבחן במדויק את סיבת ההחלפה.
לאחר מכן, יסיר אותה וידאג לטפל בשטח שמסביב שכולל את ניקוי חומרי ההדבקה והאיטום הישנים ואת הצטברות האבנית והעובש (במידה שיש).
במקרים שבהם האסלה מקובעת לרצפה בעזרת יציקת בטון, חשוב יהיה להתכונן לכך מראש היות והעבודה תהפוך למעט יותר מורכבת ומלכלכת.
במסגרת התכנון, חשוב לדייק עם האינסטלטור את המיקום החדש של האסלה (בהתאם לסוגה) ולוודא שהיא מאפשרת שימוש נוח, שלא פוגע בשאר הכלים הסניטריים המותקנים בחדר.
מה כולל תהליך ההתקנה?
עם סיום שלב ההכנות, יגיע שלב ההחלפה וההתקנה. בשלב הראשון, יסגור את אספקת המים המרכזית לבית כדי למנוע הצפה ונזילות מים.
בשלב השני, האינסטלטור יפרק את האסלה הישנה וינתק באופן מלא את הצנרת וטבעות האיטום תוך הרמת קערת האסלה מהרצפה.
בשלב השלישי ולאחר ניקיון יסודי של השטח, יתקין את האסלה החדשה יחד עם כל חלקיה וידאג לאיטום הרמטי של המסגרת וקיבוע שלה לרצפה.
לבסוף ואחרי החזרת אספקת המים, יש לבצע בדיקות תקינות שיוודאו שאין נזילות ראשונית ושכלל מערכת הניקוז עובדת כשורה. רק לאחר בדיקות התקינות וייבוש מלא של שטח העבודה, ניתן יהיה להשתמש באסלה החדשה.
בעזרת הדבקה, הברגה או עם יציקת בטון: שיטות הקיבוע של האסלה לרצפה
השלב האחרון (והחשוב ביותר) בתהליך ההתקנה, הוא הקיבוע שלה לרצפה שיכול להיות בשלוש דרכים אפשריות: בעזרת דבק ייעודי, בעזרת הברגה או בעזרת יציקת בטון.
הדרך המומלצת ביותר מבין השלוש, היא הדבקה. ועל מנת שהיא תהיה יעילה ועמידה לאורך זמן, יש לעשות זאת בעזרת דבק מסוג סופר הייטק 7 (על בסיס פולימר). דבק זה, יבטיח עמידות לשנים ארוכות ובנוסף, תוכלו להסיר אותו בקלות יחסית במצב של תיקון או החלפת אסלה.
בחירה בהברגה גם היא טובה ועמידה, אולם החיסרון הוא בהצטברות של חלודה ולכלוך מסביב לברגים. ולכן, בצמוד לבחירה יש לקחת בחשבון גם את פעולות התחזוקה שישמרו על האסלה נקייה מקורוזיה ולכלוך.
האופציה האחרונה (והפחות מומלצת) היא קיבוע של האסלה בעזרת יציקת בטון. היציקה תהיה חזקה במיוחד ומכאן גם היתרון וגם החיסרון שלה. הבטון, הוא חומר חזק מאוד ולכן, יהיה קשה לנתק את האסלה (במצבים של תקלות או בעקבות חידוש) מבלי לשבור אותה.
כך או אחרת, בכל אחת מהאפשרויות שתבחרו, חשוב להקפיד גם על רצועת סיליקון מסביב לאסלה כדי להבטיח שהאיטום יהיה הרמטי ולא ייכנסו מים כלל לחיבורים שבין האסלה לבין הרצפה.