המים בכיור מתנקזים לאט מבעבר? תפעלו עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי
אם לאחרונה שטפתם כלים ושמתם לב שלמים בכיור לוקח יותר זמן להתנקז מבעבר, ייתכן שאתם עומדים לפני סתימה פוטנציאלית. אבל אל חשש הכנו מדריך עם טיפים ופתרונות שאולי יחסכו לכם ביקור אינסטלטור
אם אתם מנהלים משק בית ושוטפים כלים לפחות פעם ביום, סביר להניח שבמשך השנים נתקלתם בתופעה של מים המנתקזים לאט יותר מבדרך כלל.
האינסטיקנט הראשוני של רובנו יהיה להתעלם תחילה, אבל ככל שיעברו הימים נשים לב שהמים מתנקזים אפילו יותר לאט, עד שנגיע לנקודה בה הם לא מתנקזים כלל. הנקודה הזו מאוחרת מדי.
למה המים יורדים לאט?
ניקוז איטי של המים בכיור הוא תמרור אזהרה המעיד על תקלה שעלולה להצטבר ולהחמיר ולכן עדיף לטפל בה ברגע שתתקלו בבעיה, אחרת הטיפול יכול להיות מסובך ויקר יותר.
ניקוז איטי מבדרך כלל מעיד על חסמים שמצטברים בצנרת. זה יכול להיות קפה שחור, שמן (שבשום פנים ואופן לא מומלץ לשפוך לכיור), או שאריות אוכל שזרמו לצנרת כששטפתם כלים. ככל שתקדימו לטפל בזה כך הסיכוי שתצליחו לחסוך זמן וכסף.
מה אפשר לעשות לפני שמזמינים אינסטלטור?
חכו לפני שאתם מזמינים אינסטלטור מקצועי, כי יש שלושה דברים שאפשר לעשות לבד כדי לנסות לפתור את התקלה בכיור:
שימוש בפומפה – מדובר בשיטה יעילה המתבססת על שאיבה ויניקה. אם אין לכם פומפה, ניתן לרכוש בכל חנות לתחזוקת הבית בעלות שנעה בין 10-20 שקלים.
מלאו מים עד פתח הניקוז והצמידו את הפומפה מעל הפייה עד להישמע קול שאיבה. כעת פמפמו את הפומפה עד שיווצר ואקום שישחרר את החומר שגרם לסתימה.
ניקוי הסיפון – תפקיד הסיפון הוא לאגור את הלכלוך שמתנקז בכיור ולמנוע ממנו ליצור סתימה בצינור הניקוז. ראשית, הניחו דלי מתחת לסיפון כדי שהמים לא יישפכו החוצה. שנית, הבריגו את כוסית הסיפון החוצה נגד כיוון השעון ורוקנו לדלי את הלכלוך שהצטבר. הבריגו את הכוסית חזרה ובדקו אם הסתימה נפתחה על-ידי פתיחת הברז.
שימוש בחומר לפתיחת סתימות – כשמדברים על חומרים ייעודיים לפתיחת סתימות בצנרת, הכוונה היא לא לסודה קאוסטית או לחומצות מאולתרות למיניהן. החומרים הללו יכולים לפגוע בצנרת ולגרום נזק גדול. בכל חנות לתחזוקת הבית ואפילו בסופרמרקטים רגילים אפשר למצוא חומרים יעילים לפתיחת סתימות, חלק נוזליים וחלק מזכירים גבישים קטנים או מלח גס.
זה קל, זה מהיר וזה יכול לחסוך מאמץ וכסף על הזמנת אינסטלטור. לכל חומר הוראות שימוש מפורטות ופשוטות, רק הקפידו להצטייד בכפפות, לאוורר את החדר ולהרחיק ילדים מהאזור כי בתהליך מופרשים אדים רעילים שמסוכן לנשום.
לא הצלחתי לבד, מה יעשה האינסטלטור?
אינסטלטור מנוסה ומקצועי ינסה קודם לפתור את התקלה בכיור עם פומפה ו/או ניקוי הסיפון. במקרה שמדובר בתקלה מורכבת יותר, הוא יפתח את קופסת הביקורת ברצפה (נקודת חיבור בצנרת) ויחדיר לעומקה ספירלה חשמלית או ידנית כדי לאתר את מקור הסתימה ולפתוח אותה.
הדבר העיקרי שעשוי להשפיע על עלות העבודה הוא הזמנת אינסטלטור מחוץ לשעות העבודה המקובלות (ראשון עד חמישי, 7 בבוקר עד 19 בערב), לכן כל עוד לא מדובר במצב חירום הזימנו אותו בשעות העבודה הנורמליות.
דבר נוסף שיכול להשפיע הוא הקושי לפתוח את הסתימה. זה יכול לקרות בגלל שהאינסטלטור לא מוצא את קופסת הביקורת המתאימה (לא נמצאת תמיד בסמוך לכיור) או שהוא לא מביא את הציוד המתאים. מומלץ לפנות את המקום מתחת לכיור טרם הגעת האינסטלטור ובכך לאפשר לו גישה נוחה ומהירה יותר ובכך לחסוך עלויות. מומלץ גם לשאול את בעל המקצוע על הציוד איתו הוא מגיע (ספירלה, מכונת לחת מים וכו') כדי לוודא שהוא יתקן את התקלה במהירות וביעילות.
מה חשוב לשאול את האינסטלטור לפני שמזמינים אותו?
בדקו מראש את המחיר – במחירון המומלץ לצרכן של המקצוענים תוכלו לראות כמה עולה פתיחת סתימה בסיסית בכיור. השוו את המחיר שאתם מקבלים מהאינסטלטור למחירון שלנו ובדקו אם יש פערים. במידה שכן, דרשו לדעת ממה הם נובעים - מיד נפרט אותם עבורכם.
בדקו מה עשוי לייקר את המחיר – מורכבות העבודה, כמו פתיחת קופסת הביקורת והכנסת כלים מיוחדים לצנרת (קפיץ ידני או ספירלה חשמלית) עשויה לייקר את המחיר ב-30% ממה שנקוב במחירון. דבר נוסף שעשוי לייקר הוא גישה לא נוחה לכיור או לקופסת הביקורת, מה שיגרום לאינסטלטור לעבוד זמן רב יותר. בנוסף, הגעה בשעות או ימים חריגים גם עלולה להשפיע על המחיר.
בדקו מה קורה אם הסתימה חוזרת – על פתיחת סתימה בכיור לא מקובל לתת אחריות, מכיוון שהאינסטלטור לא יכול להיות אחראי על התנהלות לא נכונה שלכם או של השכנים. עם זאת, במידה והסתימה חוזרת תוך כמה שעות מרגע עזיבת האינסטלטור, בהחלט מצופה ממנו לחזור ולקחת אחריות.
איך מונעים סתימה בכיור?
הניחו מסננת על פתח הניקוז – במידה ואין לכם מסננת בכיור, אנחנו ממליצים לכם לרכוש אחת כזו ולהניח אותה על פתח הניקוז באופן קבוע או לכל הפחות בזמן שטיפת כלים. המסננת הזו תמנע מהמזון לחדור לפתח הניקוז של הכיור ולגרום לסתימה. את המסננת הזו תוכלו לרכוש בכל חנות לכלי בית ועלותה תסתכם בכמה שקלים בודדים.
אל תשליכו שאריות מזון לכיור – במידה והצטברה פסולת של מזון בכיור, אנחנו ממליצים לכם להשליך אותה לפח הזבל, במיוחד אם מדובר בשאריות קפה או אורז. פתחתם קופסת טונה בשמן? לא שופכים את השמן לכיור. סיימתם לטגן? המתינו שהשמן יתקרר, שפכו אותו לתוך שקית או בקבוק פלסטיק או נקו אותו בנייר סופג והשליכו לפח.
שפכו מים רותחים לצנרת - אחת לחודש, שפכו כליטר של מים רותחים לפתח הניקוז של הכיור, המים ימיסו את השומן וימנעו ממנו להצטבר בעומק הצנרת.