תיקון טוחן אשפה: כל השלבים עד הפתרון
מהן התקלות הנפוצות בטוחן האשפה?
נזילה מטוחן האשפה
כמו בכל כלי סניטרי שנמצא בסביבה רטובה, גם בטוחן האשפה תוכלו לגלות נזילה. לנזילה גורמים משתנים כמו חיבורים רופפים, גומיית אטם בלויה או סדק בטוחן עצמו שמחובר לכיור ולסיפון. במקרים הקלים, פתרון התקלה יהיה באמצעות החלפת הגומייה או חיזוק החיבורים שמהם עלולים לנזול מים. במקרים היותר מורכבים, יהיה צורך בהחלפת סיפון, צינור או אפילו של הטוחן.
ריח רע מטוחן האשפה
ריח רע עלול להימצא בסביבת טוחן האשפה בגלל שאריות המזון השונות שמגיעות אליו. במידה שאכן מדובר על ריח רע בלבד והטוחן תקין (אחרי שעבר בדיקה), תצטרכו לאסוף את כל האשפה שהצטברה בסיפון של הכיור (אליו מחובר הסיפון) או בצנרת. כך או כך, מדובר על הליך פשוט של ניקיון יסודי שמיד אחריו, הטוחן עתיד לחזור לפעילות מלאה. אפשרות נוספת, היא לטחון פלחי לימון כדי לחטא את פתח הטוחן ולהשאיר ריח טוב יותר בסיום הפעולה.
באילו מקרים לא ניתן לתקן את טוחן האשפה?
לרוב, תקלות הטוחן ניתנות לתיקון כאשר עולים עליהם בזמן. אולם, ישנם מקרים בהם התיקון לא משתלם ותצטרכו לשקול קנייה של טוחן אשפה חדש:
קצר חשמלי: אם הפעלתם את טוחן האשפה והחשמל בבית קפץ, ייתכן והוא אחראי לכך וגם במקרה כזה, מקור התקלה הוא במנוע שככל הנראה התיישן והתבלה.
טוחן שהפסיק לעבוד: בהנחה שאין לכם בעיה בחשמל או במתג שאליו מחובר הטוחן, ככל הנראה שהתקלה היא במנוע של הטוחן ובמקרה כזה, עדיף לרכוש חדש מאשר לתקן את הישן.
נזילה מתחתית הטוחן: במקרה שבו זיהיתם נזילה מהתחתית של טוחן האשפה, תצטרכו להחליף מספר חלקים שיעלו לכם ביוקר ולכן, רכישה של טוחן חדש תשתלם לכם הרבה יותר.