הגברת לחץ מים בברז: כל השלבים עד הפתרון
אבחון נכון: מהם ההבדלים בין הברזים השונים בבית?
לחץ מים נמוך בברז אחד
מצב אפשרי ראשון, הוא שתרגישו זרם מנמוך מהרגיל בברז אחד מבין כלל הברזים בבית. במידה וזאת הסיטואציה, תוכלו לנסות ולפתור בעצמכם את התקלה בעזרת ניקוי האבנית או החלפת הסנן. במקביל, בדקו שאכן מדובר על ברז אחד בבית ושלא מדובר על מספר מיקומים (כמו המטבח והמקלחת) ועל מספר ברזים במקביל.
לחץ מים נמוך במקלחת
במצב שבו זיהיתם שזרם המים הקרים במקלחת תקין, אך זרם המים החמים ירוד, ייתכן ומקור התקלה מגיע מדוד השמש (למעשה, מהצינורות הקשורים אליו). פעילות דוד תקינה, כוללת בתוכה לחץ מים שווה בכניסת המים וביציאת המים ולכן, במקרה שבו לחץ המים לא תקין, הוא יקרה כבר מרגע כניסת המים למיכל הדוד. הסיבות ללחץ המים הנמוך יגיעו ככל הנראה מצינור מים קרים או חמים סדוק, תקול או סתום והחלפתו תוביל לפתרון הבעיה.
לחץ מים נמוך בכל הברזים
במקרה שבו לא מדובר על ברז בודד, אלא על כלל הברזים בבית, חשוב לבדוק תחילה את תקינות השיבר הראשי ולוודא שהוא פתוח עד הסוף. בלא מעט מקרים, הפתרון נמצא בפתיחה מלאה של השיבר הראשי שנסגר מעט והצליח לחסום את זרימת המים התקינה לברזים בבית. אפשרות נוספת, היא תקלה בצנרת המים. בבתים ישנים יותר, צנרת המים עשויה ממתכת ולכן, היא צוברת המון חלודה עם הזמן וזאת חוסמת אותה וגורמת לה לסדקים שמנמיכים את זרם המים בברז.
באילו מקרים תוכלו להגביר בעצמכם את לחץ המים בברז?
כאמור, אבחון מדויק ונכון של מקור הבעיה ישפיע באופן ישיר על סוג התיקון. כך לדוגמה, במקרים שבהם לחץ המים נמוך בברז אחד בלבד, אל תמהרו להתקשר לבעל מקצוע ונסו לפתור את הבעיה בעצמכם. איך? באמצעות ניקיון יסודי של האבנית והחלודה שהצטברו על פתח הברז עם הזמן ולאחר מכן, פרקו גם את הסנן ונקו אותו בצורה יסודית עם חומר מתאים כשהעדיפות, היא דווקא לחומרים טבעיים יותר שלא יפגעו בברז. בנוסף, במקרים שבהם הסנן בלוי וישן מאוד, מומלץ דווקא להחליף אותו בחדש ולא להשקיע זמן בניקיון.